• پنجشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402093021318
  • منبع : مطبوعات

آژیر قرمز برای هژمونی آمریکا

آژیر قرمز برای هژمونی آمریکا

قدرت نمایی یمنی‌های دلاور در دریای سرخ به این معنی است که آمریکا در حال درگیر شدن در جنگ‌هایی به مراتب بیشتر از آن چیزی است که مقامات واشنگتن مدعی شده بودند. ۲ ماه و نیم پیش که جنگ غزه تازه آغاز شده و دولت بایدن وقیحانه بر طبل حمایت کورکورانه از وحشی‌گری‌های رژیم صهیونیستی در آن می‌کوبید، جنت یلن، وزیر خزانه‌داری دموکرات‌ها به جای کاخ سفید و پنتاگون به افکار عمومی یانکی‌ها اطمینان داد آمریکا توان اداره یک جنگ دیگر به جز اوکراین را هم دارد.

به گزارش ایسنا، وطن امروز نوشت: امروز بدون اینکه هیچ چشم‌انداز روشنی از دستاوردهای نظامی یا راهبردی مورد انتظار غرب در کارزارهای به بن‌بست خورده منتهاالیه شرق اروپا و فلسطین اشغالی وجود داشته باشد، آمریکا و متحدانش در حال ورود به سومین جنگ همزمان آن هم به طور مستقیم در دریای سرخ هستند.

این در شرایطی است که نه تنها طبق پیش‌بینی  مالیه‌چی اعظم ینگه دنیا، آغاز سومین جنگ همزمان، ورای تحمل آمریکاست بلکه طبق گزارش‌های مالی وزارت دفاع دولت بایدن، سیاهچاله اختلاس‌های چند تریلیون(هزار میلیارد) دلاری در ساختمان پنج‌گوش واشنگتن بسیار حریص‌تر از آن است که اساسا وزارت خزانه‌داری یا هر نهاد دولتی دیگری بتواند محاسبه‌ای واقعی از هزینه جنگ‌افروزی‌های بی‌پایان آمریکا در گوشه و کنار جهان داشته باشد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، سه‌شنبه این هفته در یک نشست مطبوعاتی تلاش کرد روی مهره دست‌نشانده کاخ سفید در کی‌یف یعنی ولودیمیر زلنسکی را که ساعات ابتدایی همان روز به اوکراینی‌ها اطمینان داده بود «آمریکا به ما خیانت نخواهد کرد»، زمین نیندازد. 

با اینکه میلر تاکید کرد آمریکا همچنان به طور کامل در کنار اوکراین است اما تنها دقایقی بعد مجبور شد توضیح دهد دولت متبوعش تقریبا تمام منابع مالی موجود را برای ارائه کمک‌های نظامی اضافی به اوکراین به پایان رسانده است و تنها یک بسته آب رفته در آخرین روزهای سال جاری میلادی باقی مانده که آن هم توسط کنگره رد شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در مواجهه با خبرنگاران توپ را به زمین کنگره انداخت و در پاسخ به سوالی در این باره گفت: «فکر می‌کنم این سوال برای کنگره است و باید تصمیم بگیرد که آیا آنها در کنار اوکراین می‌ایستند و بودجه مورد نیاز برای عقب راندن تهاجم روسیه را تامین می‌کنند یا نه، زیرا ما وارد زمستانی بسیار سخت می‌شویم».

او گفت: اگر خانه نمایندگان با اکثریت جمهوری‌خواه، لایحه هزینه‌های اضطراری ارائه شده توسط دولت دموکرات شامل کمک به جنگ اوکراین را تصویب نکند، هیچ ظرف جادویی بودجه‌ای وجود ندارد که واشنگتن از آن خرج کی‌یف را بدهد.

کاخ سفید چندین هفته است برای رسیدن به یک توافق با کنگره برای تصویب این لایحه در جدال است ولی تقریبا از این کار ناامید شده است. اکثریت جمهوری‌خواه خانه نمایندگان (مجلس پایین دستی کنگره) می‌گویند نه تنها طی سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۱۳ میلیارد دلار برای کمک به جنگ اوکراین تصویب شده بلکه بسته کمکی اضافه که در قالب یک بسته ۶۱ میلیاردی برای کمک به جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ارائه شده نیز فاقد شفافیت قانونی است.

جمهوری‌خواهان همچنین مخالف راهبرد بایدن هستند که درگیری با روسیه را طولانی‌تر می‌کند و راهبرد پیروزی روشنی ندارد.

مسکو نیز بارها هشدار داده است ارائه تسلیحات، اشتراک اطلاعات و آموزش نیروهای اوکراینی توسط آمریکا و ناتو به معنای دخالت مستقیم آنها در جنگ با روسیه است.

به این ترتیب حتی پیش از آغاز عملیات حوثی‌ها در دریای سرخ، دولت بایدن برخلاف ادعای وزارت خزانه‌داری‌اش، زیر بار هزینه‌های ۲ جنگ اوکراین و غزه درمانده شده بود.

اگر چه قدرت لابی آیپک باعث می‌شود در کنگره هیچ کس مخالف هزینه بی‌حساب برای حمایت از جنگ‌افروزی اسرائیلی‌ها نباشد اما واقعیت این است که جنگ غزه باعث به راه افتادن یک جنگ سوم در دریای سرخ شده است.

لوید آستین، وزیر دفاع بایدن، دوشنبه این هفته از تشکیل یک گروه ویژه دریایی بین‌المللی برای مقابله با حملات ارتش یمن به کشتی‌ها در دریای سرخ خبر داد.

محمد البخیتی، سخنگوی دولت نجات ملی یمن نیز در پیامی در شبکه ایکس پاسخ داد که اقدامات ایالات متحده نوعی تشدید تنش است و انصارالله تا زمانی که «جنایت‌ها و نسل‌کشی در غزه متوقف نشود» دست از هدف قرار دادن کشتی‌های به مقصد بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی برنمی‌دارد.

تارنمای پولیتیکو دیروز گزارش داد که مقامات پنتاگون نگران افزایش هزینه‌های مقابله با حملات دریایی، موشکی و پهپادی انصارالله به کشتی‌های کانیتنری و نفتکش‌های چند شرکت بزرگ حمل‌ونقل - بدون اشاره به اسرائیلی بودن‌شان - در منطقه دریای سرخ هستند. با آنکه واشنگتن ادعا کرده ائتلافی بین المللی شامل ۱۰ کشور را برای آغاز عملیات موسوم به «حافظ رفاه» به منظور حفاظت مسیری دریایی با ظرفیت ۴۰ درصد تجارت جهانی آغاز کرده اما نه تنها در نهایت تعداد کشورهایی که به همراه خود ایالات متحده اعلام آمادگی کرده‌اند به ۱۰ نرسید بلکه هیچ‌یک از بازیگران مهم منطقه خاورمیانه نیز حاضر نشدند به ائتلاف بپیوندند؛ حتی عربستان، امارات، مصر و سودان که سابقه تشکیل ائتلاف شکست‌خورده پیشین علیه یمن طی سال‌های اخیر را داشته‌اند.

انقلابیون یمن نیز بدون واهمه از هشدارهای غرب اعلام کرده‌اند تا زمانی که تجاوزگری رژیم صهیونیستی به برادران ثابت قدم‌شان در نوار غزه متوقف نشود، به حملات خود ادامه خواهند داد.

به گفته پنتاگون، نیروی دریایی آمریکا در ۲ ماه گذشته ۳۸ پهپاد و چندین موشک را بر فراز دریای سرخ سرنگون کرده است. روز شنبه این هفته ناوشکن آمریکایی یواس‌اس کارنی، ۱۴ پهپاد را که گمان می‌رود از یمن پرتاب شده باشند، تنها در یک حمله سرنگون کرد.

حال پولیتیکو به نقل از منابع وزارت دفاع بایدن فاش کرده که هزینه هر موشک‌ زمین به هوای این ناوگان ، ۱۰۰۰ برابر پهپادهای یمنی است.

میک مالروی، یکی از مقامات سابق پنتاگون و افسر سیا به این نشریه می‌گوید: «این به سرعت به یک مشکل تبدیل می‌شود، زیرا بیشترین سود، حتی اگر موشک‌ها و پهپادهای ورودی آنها را ساقط کنیم، برای آنهاست».

او معتقد است آمریکا باید به دنبال سیستم‌های ارزان‌تر در راستای هزینه‌های مخالفان خود باشد.

این رسانه آمریکایی، محتمل‌ترین روشی که پنتاگون برای مقابله با حملات یمنی‌ها مورد استفاده قرار خواهد داد را موشک استاندارد-۲ با برد ۹۲ تا ۱۳۰ مایل دریایی برمی‌شمارد. موشک‌های ضدکشتی ۷۷۰ کیلویی موسوم به اس ام-۲ یا RIM-۶۶C/D که از ۴۵ سال پیش توسط نیروی دریایی آمریکا به خدمت گرفته شده‌اند، هزینه هر فروند آن ۲.۱ میلیون دلار است. منابع نظامی پولیتیکو گفته‌اند سایر ابزارهای موجود برای انهدام موشک‌ها و پرنده‌های بدون سرنشین یمنی، موشک‌های سی‌اسپارو تکامل یافته یا گلوله‌های ضدهوایی هستند که احتمالا کارایی لازم را نخواهند داشت، چرا که برد بسیار محدودی دارند.

میک مالروی در این باره توضیح می‌دهد: «حدس من این است که ناوشکن‌های‌مان تا زمانی که می‌توانند اس‌ام -۲ شلیک می‌کنند. آنها اجازه نمی‌دهند اهداف متخاصم نزدیک شوند».

در مقابل کارشناسان تخمین می‌زنند پهپادهای انتحاری انصارالله حداکثر ۲ هزار دلار هزینه دارند! ساموئل بندت، مشاور مرکز تحلیل‌های دریایی (سی‌ان‌ای) وابسته به دولت فدرال ایالات متحده به پولیتیکو گفته شاید هنوز پنتاگون گزینه ارزان‌تری نسبت به آنچه اکنون استفاده می‌کند، داشته باشد، چرا که کاهش هزینه‌های دفاعی‌ اینچنینی در بلندمدت ضروری است».

چنین اظهارنظرهایی آشکارا فاش می‌کند لحن مصمم پیشین عمو سام در حمایت از جنگ‌افروزی‌های گذشته‌اش تغییر کرده است. جبهه‌ای که انقلابیون یمن در یکی از مهم‌ترین آبراهه‌های جهان گشوده‌اند، می‌تواند نمادی باشد از جبهه‌های در حال گشایش دیگر علیه هژمونی آمریکایی و غربی از دریای چین و خاورمیانه گرفته تا منطقه ساحل آفریقا و حتی دریای کارائیب و آمریکای لاتین. 

به نظر شما آمریکایی که همین امروز در باتلاق ۲ جنگ گیر کرده، چند جنگ همزمان در چهارگوشه عالم را تاب می‌آورد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha