آیت الله سید نصیر حسینی در نشست اخلاق رسانهای که به همت بسیج رسانه استان برگزار شد، افزود: اگر رسانه به درستی به رسالت خود عمل نکند، شکاف در جامعه ایجاد خواهد شد؛ خبری که آرامش جامعه را میگیرد و آبروی افراد را میبرد، ارزشی ندارد و خلاف اخلاق است. رسانهها سربازان و افسران جنگ نرم هستند که باید آبروی افراد برای آنها مهم باشد.
وی با بیان اینکه من روزانه اخبار رسانههای مختلف را میبینم، اظهار کرد: برخیها خوب مطالبهگری و در جامعه آگاهی ایجاد میکنند؛ بدون شک وظیفه بیان بخش عمدهای از مشکلات، بر عهده اهالی رسانه است و شما که در رسانه کار میکنید، باید مردم و مسئولان را آگاه کنید.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج با بیان اینکه نباید مردم را ناامید کنید، خاطرنشان کرد: نا امیدی یک خطر بزرگ است و رسالت شما در جامعه قبل از هر چیز امید آفرینی است؛ دشمن تلاش میکند واژه ما میتوانیم را به ما نمیتوانیم تبدیل کند، در حالی که ما کشوری هستیم که بعد از ۴۴ سال تحریم در حوزههای مختلف پیشرفت کردهایم.
حسینی تصریح کرد: نقد باید منصفانه باشد؛ نیاز است با نقد کردن مسئولان را آگاه کنید اما باید نقدها عاقلانه و منصفانه باشد.
حسینی با بیان اینکه باید عقلانیت جامعه را تقویت کنیم، تاکید کرد: در حوزه فرهنگی اگر نظم را همراه با عقلانیت داشته باشیم نتایج زیادی خواهیم گرفت همه کارها هم در حوزه فرهنگسازی فقط با پول درست نمیشود.
وی به نقش رسانهها در ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی اشاره و اظهار کرد: در جامعه دچار تناقض هم شدهایم زیرا عدهای که پول و زندگی خوب دارند، ازدواج نمیکنند؛ در حالی که باید فقرا چنین باشند اما میبینیم که ثروتمندان و اغنیا دیرتر و کمتر ازدواج کرده و فرزندآوری کمتری هم دارند؛ برای اینها باید فرهنگسازی شود.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مشکلات مربوط به اسراف و تبذیر گفت: بر روی موضوع مصرف آب و برق و گاز بیشتر کار کنید. چرا یک کشور ۸۰ میلیونی باید اندازه کشور ۴۰۰ میلیونی مصرف داشته باشد؟
حسینی افزود: در بحث غذا هم متاسفانه مشکلات زیادی داریم. گاه برای ۵ نفر تا سه برابر آن غذا پخت میشود. چرا باید در چنین وضعیت اقتصادی برنج و مرغ و سایر اقلام را در سطل زباله بریزیم.
وی اظهار کرد: یک مدیر را میگذارند و چند روز بعد همان مدیر را تغییر میدهند. این بازی با سرنوشت مردم است، ما با مدیر مخالف نیستیم بلکه با بیثباتی در مدیریتها مخالفیم. چرا باید باید با سرنوشت مجموعه ۷ هزار نفری چنین کاری انجام شود؟
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین گریزی به استخدامها و بهکارگیریهای خلاف قانون در استان زد و گفت: چرا باید در یک خانواده همه بچهها بیکار باشند و یک نفر هم سر کار نرود اما از خانواده دیگر همه به کار گرفته شوند؟ البته در حوزه زیر ساخت هم مشکل داریم.
حسینی در خصوص وضعیت بد فضای فیزیکی برخی امکان مذهبی تصریح کرد: در فضاهای فرهنگی مشکلاتی وجود دارد، برای مثال در گلزار شهدا و مصلای نماز جمعه مشکلاتی وجود دارد.
او افزود: مصلا نماکاری خواهد شد، نصف از پنجرهها را حذف میکنیم و محراب و منبر جدیدی برای آن در نظر گرفتهایم.
وی ادامه داد: آرامش جامعه و آبروی افراد در اطلاع رسانی و خبر رسانی مورد توجه قرار گیرد، وظیفه خبرنگاران و رسانه ها خطیر و سنگین است. رسانه های استان به برخی مسایل استان خوب می پردازند، آگاهی بخشی به مردم و مسئولان برعهده خبرنگاران و رسانه هاست.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: دستاوردهای انقلاب مشکلات گفته شود اما نباید با برخی خبرها موجب ناامیدی و یاس در جامعه شد بلکه امیدآفرینی شود در کنار کاستیها نقاط قوت و کارهای انجام شده، دیده شوند.
حسینی تاکید کرد: دشمن به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه است، در حوزهها مختلف کشور ما پیشرفت کرده و «ما می توانیم» را ثابت کردهایم.
وی ادامه داد: نقد منصفانه، حکیمانه، عاقلانه و به موقع باید از سوی رسانهها در جامعه وجود داشته باشد و مردم و مسئولان نسبت به مسایل و خطرات و دسیسههای دشمنان آگاه شوند.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: در رسانهها به آسیبهای اجتماعی پرداخته و فرهنگسازی شود، همچنین رسانهها در راستای نفی تیراندازی در مراسم عزا و عروسی، نصب شیر بر روی قبور، پوشش نامناسب، بدحجابی و بیحجابی و تقویت عقلانیت در جامعه کار کنند.
حسینی خاطرنشان کرد: مسایل دینی عقلانی است و هر چیزی در مقابل دین قرار بگیرد غیر عقلی است و باید فرهنگ های غلط را تذکر و هشدار دهیم.
وی افزود: هزینههای سنگین برای عروسی و جهیزیه باید با کار رسانهای و فرهنگ سازی حذف و فرزندآوری و ازدواج باید بیشتر کار شود. هر جا رفاه، امکانات و آسایش رفته است، خبری از ازدواج و فرزندآوری نیست.
امام جمعه یاسوج گفت: خبرنگاران و رسانهها به مسأله اسراف و تبذیر در زمینه برق، آب، گاز و ... بپردازند و فرهنگسازی کنند تا جلوی این مسأله گرفته شود. دور ریختن غذا، گوشت و برنج به زباله تبدیل میشود. در رابطه با زیادهروی در لباس پوشیدن و طلا و جواهرات، کار فرهنگی انجام شود.
حسینی تاید کرد: در زمینه تقسیم ارثیه باید شرع و قانون رعایت شود تا منجر به برخی مسایل، مشکلات و اختلافات نشود.توجه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی صورت گیرد و استفاده از فضای مجازی رها شده نباشد.
وی ادامه داد: دزدی فرق نمیکند، دزدیدن عفت مردم و پول مردم هر دو دزدی است.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: خبرنگاران استان در همه صحنهها حضور داشته و نقد منصفانه داشته باشند، خدمات را هم بیان کنند و در انتقاد کردن و مطالبهگری کوتاه هم نیایید. از سوی رسانهها به استخدام های خلاف قانون در ادارات و دستگاهها پرداخته و نقد شود.
به گزارش ایسنا، حسینی بیان کرد: مشکلات معیشتی، بیمه و مسکن و رفاهی خبرنگاران باید حل شود، خبرنگاران شایسته، متعهد و آگاه را لازم داریم و باید مشکلات و مطالبات این قشر بصورت جدی بررسی و برطرف شوند.
در پایان این نشست از پوستر هفتمین جشنواره ابوذر استان کهگیلویه و بویراحمد رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات