این جملات، مربوط به سخنرانی آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در سومین اجلاسیه کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدظله العالی) بود که امروز چهارشنبه (۲۹ آذرماه) به همت جامعةالمصطفی العالمیه اصفهان و با همکاری مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی، در مجتمع فرهنگی شیخ بهایی نجف آباد در حال برگزاری است.
آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در ابتدای این نشست گفت: موضوع جلسه، بسیار با ارزش و با اهمیت است. سبک زندگی رهبر انقلاب، نوعی از سبک قرآنی است. در خصوص سبک زندگی رهبری لازم است ابتدا به قرآن توجه کنیم.
او با اشاره به آیه ۵۷ سوره یونس افزود: پروردگار گفته است که ما قرآن را برای شما نازل کردیم. ما هرچه بتوانیم روحیه قرآنی خود را تقویت کنیم به کمال و هدف خلقت و مهدیگونه شدن و لقاء الهی که هدف الهی است، نزدیکتر خواهیم شد.
این عضو خبرگان رهبری، با اشاره به نامه ۴۷ نهجالبلاغه حضرت امیر، گفت: حضرت فرموده است: «اللَّهَ اللَّهَ فِی الْقُرْآنِ لَا یَسْبِقُکُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَیْرُکُم.» حضرت امیر(ع) به ما دستور دادهاند که قرآن را امام و مقتدای خود بدانید. امام خود به ما توصیه میکند که قرآن را مقتدا قرار دهیم. وقتی که گفته شده است که «علی مع القران و قرآن مع علی» یعنی امام و قرآن از نظر مصداقی با هم تفاوتی ندارند.
آیتالله مهدوی با بیان اینکه اگر در شأن نزول قرآن بنگریم میبینیم که قرآن با اهلبیت(ع) عجین شده است، افزود: آیه ۸۷ سوره هجر بشارت داده که اهل بیت(ع) ۷ اسم دارند و در ۱۴ نور تشخص وجودی یافتند از آنها سبعاً من المثانی شده که البته تفاسیر دیگری هم دارد.
او با اشاره به آیه ۴۹ سوره عنکبوت، گفت: ما میگوییم قرآن این کتاب است ولی قرآن خود را اینگونه معرفی نکرده است. قرآن در سینههای اهلبیت(ع) است و قابل کم و زیاد شدن نیست. این قرآن ظاهری نیز تحریفی در کلمات و آیات و حروف نداشته است. قرآن با سینه اهلبیت(ع) عجین شده است.
امام جمعه موقت اصفهان، قرآن را قانون اساسی برای هدایت کمال انسان که در ۱۴ معصوم تجلی کرده است دانست و اضافه کرد: اگر بخواهیم ۱۴ معصوم را توضیح دهیم، کاملترین تعریف آن، قرآن است. قرآن هم ما را به سمت اهل بیت هدایت میکند. اهل بیت نیز ما را به قرآن ارجاع میدهند.
آیتالله مهدوی با اشاره آیه ۷ سوره بینه، ادامه داد: این آیه بهترین فرد روی زمین که حجت الهی است را تعریف میکند. ما بر مصداق تطبیق میدهیم. این موارد، ضرورت تمسک به قرآن را افزایش میدهد. اگر میخواهیم هدایت یابید قرآن را رهبر و قاعد خود قرار دهید.
او افزود: در این همایش میگوییم که قاعد ما کسی است که قرآن قاعد اوست. کسی سکاندار جمهوری اسلامی است که روحیه قرآنی دارد. به همین علت از حضار که از راههای دور و نزدیک در این جلسه شرکت کردند و دستاندرکارانی که ماهها برای برگزاری این جلسه تلاش کردند و همچنین از خالق خودم که اجازه حضور به ما داد تشکر میکنم.
این نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به چند مطلب که متخذ در قرآن است و در سیره رهبر معظم انقلاب نیز وجود دارد، افزود: ارتباط با قرآن ارتباط با حجت الهی حضرت مهدی(ع) است. هر چقدر ما عشق به امان زمان داریم باید به شریک او قرآن نیز داشته باشیم.
آیتالله مهدوی با بیان اینکه مطلب اولش در خصوص روحیه قرآنی رهبر انقلاب است، افزود: رهبری دورههای مختلفی اقدام به کشف حقایق قرآن داشتند. مواردی را بهصورت ترتیبی، موضوعی، سورهای توصیههای کلی و راهبردی و آنچه برای ما و ملت و جهان اسلام لازم بوده است، بیان کردند.
او خاطرنشان کرد: در جریان رهبری ایشان مسائل متعددی اتفاق افتاد که شنیدید. جملهای که شاید کمتر اطلاع داشته باشید این است که ایشان در جمعی فرمودند من یک ذره علاقه به موقعیت رهبری خودم ندارم و در این جمع بعضی از شما من را میشناسید و روحیه من را میدانید، اما الان که این موقعیت برعهده من است، کوتاهی در انجام وظیفه نمیکنم و با قوت وظیفه را جلو میبرم.
این مدرس حوزه علمیه ادامه داد: رهبری در ادامه این جلسه به آیه ۱۲ سوره مریم «یَا یَحْیَیٰ خُذِ الْکِتَابَ بِقُوَّةٍ ۖ وَآتَیْنَاهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا» اشاره کردند. و این مهم است، زیرا رؤسای ممالک اسلامی و غیر اسلامی بین دو حالت هستند. دسته اول وقتی در موقعیت مسئولیت قرار میگیرند، علاقه هم در آنها ایجاد میشود. دسته دوم که خیلی تعداد کمی دارند، علاقه ندارند و به همین دلیل مرتب ترک وظیفه و کوتاهی در انجام وظیفه میکنند، اما رهبر معظم انقلاب ویژگی خاصی دارند که باید مردم دنیا بدانند. ایشان هیچ علاقهای از نظر دلی به این موقعیت ندارند، اما با کمال قوت ادامه میدهند.
او اضافه کرد: ابنعباس میگوید در موقعیتی که شخصیتهای سیاسی پشت خیمه بودند تا خدمت امام برسند حضرت علی(ع) لنگه کفش خود را وصله میزدند و بیتوجه به موقعیت خودشان مشغول این کار بودند. امام(ع) به ابنعباس فرمود این لنگه کفش به نظرت چقدر ارزش دارد؟ ابنعباس گفت: هیچ ارزشی ندارد. امام(ع) فرمودند که موقعیتی که من دارم و حکومتم ارزشش از این لنگه کفش هم کمتر است، مگر اینکه احقاق حقی بکنم و از مظلومی دفاع کنیم. جمع بین این دو فقط در رهبران آسمانی اتفاق میافتد در مراجع تقلید هم به کرات اتفاق افتاده است.
آیتالله مهدوی با اشاره به روحیه رهبری در اطمینان به لطف پروردگار، گفت: ایشان در سخنرانیهای متعددشان و بیانیه گام دوم بر ایجاد امید تأکید میکنند. رهبری به آیه ۶۲ سوره شعرا اشاره کردند. حضرت موسی(ع) وقتی با قومش به نیل رسید، لشکر فرعون پشت سرش بود. بنیاسرائیل از او ایراد گرفتند و گفتند تو ما را به کشتن دادی. حضرت موسی(ع) گفت: نه اینچنین نیست و شما را به کشتن ندادم. من به لطف پروردگار اطمینان دارم و بالاخره او مرا هدایت میکند که چه بکنم.
او خاطرنشان کرد: رهبری در بیانیه گام دوم ۷ توصیه به ملت کردند، اما هیچ کدام توصیه به دفاع ولایت فقیه نیست و اشارهای به اینکه ولایت فقیه رکن اساسی انقلاب است، نکرده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: نکته چهارم اتخاذ شده از قرآن، قوت ایمان است. ایمان، گفتنی نیست، یافتنی است. ایمان در درون شخص است، اما آثاری دارد. انسان قوی از لحاظ ایمان، ویژگیهایی چون نترسیدن در برابر غیر، تبلیغ بدون ملاحظه افراد، شجاعت، تسلیم در مقابل خدا، توکل، خشنودی از تقدیرات الهی، صبر و استقامت و غیره است.
آیتالله مهدوی با بیان اینکه امام خمینی هیچ ترسی نداشتند، در جنگ تحمیلی نیز این روحیه را داشتند و همه را متعجب میکردند، اضافه کرد: مسئول دفتر امام تعریف میکردند که وقتی خبرها حاکی از حمله صدام به جماران بود، امام را به مادرشان قسم دادم که حداقل به زیر زمین برویم و آنجا پناه بگیریم. امام(ره) نگاهی به من کردند و گفتند چون شما میگویید من میآیم. همه ما عجله داشتیم، ولی در جلو ما امام به آرامی از پلهها پایین میرفتند. در زیر زمین پزشک ایشان آمد تا ایشان را معالجه کند. امام به پزشک فرمودند میخواهید چه کنید؟ پزشک گفت که میخواهم فشار شما را بگیریم. امام گفتند: اول فشار این کسانی که اینجا هستند را بگیرید.
او ادامه داد: حضرت امام در یک جمله تاریخی فرمودند: والله تابه حال نترسیدم. همین روحیه در رهبر معظم انقلاب نیز هست، و قرآن نیز بر همین نکته تأکید کرده است. در آیه ۹۸ سوره انعام آمده ایمانهای توده مردم مستودع است و عدهای هستند که ایمانشان مستقر است و به اطمینان رسیدهاند. آیه ۲۸ سوره رعد و آیه آخر سوره فجر مؤید همین نکته است. این نمونهها در روحیه رهبر معظم هست و ما هم میتوانیم حرکت کنیم و به این رتبه برسیم.
امام جمعه موقت اصفهان، با اشاره به اینکه نکته پنجم دشمن شناسی و مرزبندی با دشمن است، افزود: آیات فراوانی در این زمینه وجود دارد. آیه ۱۴۴ سوره نساء است. در این آیه آمده: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْکَافِرِینَ أَوْلِیَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِینَ ۚ أَتُرِیدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلَّهِ عَلَیْکُمْ سُلْطَانًا مُبِینًا.»
آیت الله مهدوی با اشاره به اینکه نکته بعدی، الهامات الهی به مقام معظم رهبری است، بیان کرد: مصادیق متعددی در این زمینه هست. در فتنههای گوناگون دوران رهبری ایشان، در حمله آمریکا به عراق، در حمله عراق به کویت، بعد از شهادت حاجقاسم دورههای حساس و سختی برای تصمیمگیری وجود داشت. حتی الان در جنگ غزه رهبری دقیقترین مواضع را که به مصلحت ملت و جامعه اسلامی باشد، اتخاذ میکنند.
او ادامه داد: این مواضع نمیتواند از طرف یک انسان معمولی باشد. سازمان سیا میگوید این انسان [آیتالله خامنهای] کیست که فوق ۲۰ هزار نفر جاسوس میتوانند تصمیم بگیرد. رهبر انقلاب به آمریکاییها فرمودند وارد عراق نشوید، زیرا در نهایت به ضرر شما تبدیل میشود و همینطور هم شد. سازمان سیا کمیتهای برای بررسی رفتار و کلام رهبری تشکیل داده است.
او با اشاره به آیه ۲۹ سوره انفال تأکید کرد: دشمنان فکر میکنند که دورههای خاص جاسوسی و سیاستگذاری لازم است، اما اینها الهام الهی است و در آیه ۲۹ سوره انفال آمده که «إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ یَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقَانًا.» قوه تشخیص حق و باطل به ایشان اعطا شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری درخصوص عنایت و الهامات الهی اضافه کرد: بحث هستهای قراردادی با چین یا روسیه بسته بودیم که قرار داد را به هم زدند. آقا به مسئولیت مربوطه بعد از تأمل کوتاهی گفتند که خودتان حرکت کنید و کار را انجام دهید. آن مسئولین میگفتند ما تعجب کردیم، اما چون دستور رهبری بود، شروع کردیم و در این مسیر مرتب راه باز شد و کاری که خارجیها در ۱۰ سال قرار بود انجام دهند، ما در طی ۳ سال فناوری آن را کشف کردیم. امام(ره) فرمودند من دست عنایت الهی را بر سر انقلاب میبینم. رهبری نیز گفتند بر اساس همین فرمایش امام، من نیز گاهی که کار در نظام سخت میشود، دست عنایت الهی را میبینم.
آیتالله مهدوی اشاره به اینکه بحث هفتم، عبادت رهبری است، خاطرنشان کرد: تولیت مسجد جمکران میگوید که رهبری ۳ ساعت در مسجد جمکران گریه میکردند و بعد از ۳ ساعت نماز امام زمان خواندند. مسئول دفتر ایشان یک بار میگفتند دیشب آقا تا صبح مشغول عبادت بودند، مزاحم ایشان نشوید. عبادت، مژده حصول یقین را داده است.
او نکته هشتم را زهد رهبری دانست و گفت: هرکس چند روز با ایشان مراوده داشته باشد، متوجه این نکته خواهد شد. حضرت آقا در یک جلسه خصوصی فرمودند من فقر طلبه را درک کردهام و خاطرهای درخصوص زمان طلبگی در دوران آیتالله مرحوم میلانی نقل کردند. آیهی ۲۳ سوره حدید آمده است نشانه زهد دو چیز است؛ وقتی دنیا را کسب میکنید شاد نمیشوید چون به روحتان وصل نشده و وقتی از دنیا جدا میشوید ناراحت نمیشوید چون متصل به روحتان نبوده است. رهبری فرمودند از گوشت تنها وعده غذایی برای برخی مهمانان کمتر استفاده کنید. ایشان به شدت ملاحظه کارند.
امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به اینکه مورد نهم این است که رهبری حکومت اسلامی را با حکومت طاغوت مقایسه نمیکنند، افزود: متأسفانه ما این کار را میکنیم. یکی از روحانیون در حضور رهبری میگفتند فلان گناه در فلان خیابان مشاهده شده که حتی زمان طاغوت نبوده است. رهبر انقلاب ناراحت شدند و کلام این روحانی را قطع کردند و گفتند اولا هیچکس حق ندارد از گناه دفاع کند، دوماً اینکه شما مقایسه کردید، معلوم است که طاغوت را ترجیح میدهید.
آیتالله مهدوی با اشاره به آیه ۶۰ سوره نساء، گفت: در این آیه گفته شده که عدهای هستند که فکر میکنند ایمان به شما و انبیا دارند، در حالی که مؤمن نیستند، زیرا اراده کردند که به طاغوت مراجعه کنند. همین اراده آنها در مراجعه به طاغوت، آنها را از ایمان انداخته است.
او با اشاره به آخرین مورد، که بحث رهبری و مدیریت رهبری است، بیان کرد: در خبرگان کمیسیونی هست که مواضع، سخنرانیها و انتصابات و سایر اعمال رهبری را بررسی میکنند و اگر ایرادی به نظرشان برسد، مطرح میکنند. سخنگوی این کمسیون در صحن علنی خبرگان گفتند ما با تمام جوانب و بحثها و اطلاعاتی که داریم، در کل دنیا شخصیتی را به جامعیت رهبر معظم، برای رهبری نداریم. این شهادتی بود که سخنگوی کمیسیون در جمعبندی مطرح کرد که نفر دومی در دنیا مانند ایشان وجود ندارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه ۷۲ سوره احزاب که به آیه امانت معروف است، افزود: در انتخابات دورههای قبل نزد رهبری بودم. کسی گفت چرا اجازه میدهید اسم فلان شخص از صندوق آرا در بیاید؟ متأسفانه برخی فکر میکنند که اینجا هم مثل کشورهای غربی است که نتایج انتخابات دستکاری شود. حضرت آقا فرمودند که ما امین مردم هستیم و اجازه نمیدهیم خلاف چیزی که مردم رأی دادند، انجام شود.
انتهای پیام
نظرات