به گزارش ایسنا، عباس سعیدی کیا در حاشیه بیست و یکمین جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان کرج که با حضور فرماندار ویژه این شهرستان و مدیران و نمایندگان دستگاههای عضو برگزار شد، اظهار کرد: در جلسه امروز (۲۹ آذرماه)، بازنگری ساختار کمیتههای تخصصی ذیل ستاد بازآفرینی شهرستان که طی جلسات قبل هم مورد تاکید فرماندار کرج بود بررسی شد و به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه ساختار این کمیتهها در سال ۹۵ بررسی و مصوب شده بود، گفت: با توجه به تاکید فرماندار کرج مبنی بر فعالیت مجدد این کمیتهها، پیشنهادات ارائه و ساختار جدید مصوب شد.
وی توضیح داد: ارائه پروپوزال طرحهای بازآفرینی محمدشهر، کمالشهر و آسارا از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.
این مسئول با تاکید بر اینکه تدوین برنامه باز آفرینی شهرستان کرج نیازمند تهیه طرحهای بازآفرینی شهرهای استان با محوریت محله محوری است، گفت: با توجه به اینکه شهرهای مذکور فاقد طرح بازآفرینی مصوب بودند، پیشنهادات شهرداریها مطرح و مقرر شد در جلسه بعدی سازوکارهای تدوین طرحهای بازآفرینی این سه شهر پیگیری شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج ادامه داد: با توجه به مشکلات سازمان عمران و نوسازی شهرداری کرج در اجرای طرحهای بازآفرینی و اسناد توسعه محلات، دو موضوع مهم در این جلسه در دستور کار قرار گرفت که یکی از آنها جابه جایی برخی از تیرهای برق در محلات مصباح و آق تپه و دیگری ایجاد شبکه فاضلاب در محله مصباح بود.
سعیدی کیا ابراز کرد: با حضور نماینده شرکت برق مقرر شد دستور لازم برای جابه جایی هر چه سریع تر تیرهای برق مورد نظر صادر شود تا شاهد تغییر فضای بصری این محلات و کاهش نارضایتی ساکنان باشیم.
وی اضافه کرد: با هماهنگی صورت گرفته در خصوص طراحی ایجاد شبکه فاضلاب محله مصباح هم مقرر شد این موضوع در اولویت آبفای کرج قرار بگیرد.
به گفته سعیدی کیا؛ صدور اسناد مالکیت برای املاک قولنامهای موجود در بافتهای فرسوده از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود و قرار شد پیگیری جدیتری برای اجرای دستورالعملهای موجود در این خصوص از طریق اداره کل ثبت اسناد و املاک صورت بگیرد.
وی گفت: در نهایت مقرر شد کلیه دستگاههای اجرایی عضو ستاد بازآفرینی شهرستان کرج طرحها و پروژههایی که در سال جاری تعریف و اجرایی کردهاند را با جزئیات میزان پیشرفت به دبیرخانه ستاد اعلام کنند.
یک سوم جمعیت البرز در حاشیه زندگی میکنند
یحیی رمضانی فرماندار کرج هم در این جلسه با اشاره به اینکه یک سوم جمعیت البرز در مناطق حاشیهای و بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند، اظهار کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر اعتبارات مناسبی برای احیاء و بهسازی بافتهای فرسوده تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: همه دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی موظف هستند مصوبات این ستاد را طبق مستندات قانونی پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه وظایف تمامی دستگاهها برای احیاء، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده مشخص است، گفت: همه دستگاهها باید به فراخور توان و امکاناتی که دارند سهم خود را برای ارتقای زیست پذیری بافتهای ناکارآمد شهری ایفا کنند.
این مسئول با تاکید بر اینکه در طرح بازآفرینی شهری هدف صرفا بهسازی وضعیت واحدهای مسکونی نیست، افزود: باید همه زیرساختهای این مناطق از وضعیت تیربرقها گرفته تا شبکه آبرسانی و فاضلاب بهبود یابد.
وی ادامه داد: کمیتههایی زیرمجموعه ستاد بازآفرینی تعریف شدهاند که از ظرفیت آنها تا کنون آن طور که باید و شاید استفاده نشده به همین دلیل باید اقدامات لازم برای فعال سازی آنها صورت بگیرد.
رمضانی ابراز کرد: گزارش این کمیتهها باید به طور مستمر ارزیابی شود تا اهداف ستاد با سرعت بیشتری محقق شود.
وی با بیان اینکه از ظرفیت قرارگاه اجتماعی البرز هم میتوان برای پیگیری اهداف ستاد بازآفرینی شهرستان کرج بهره برد، گفت: بدون شک با هم افزایی شاهد تحولات مناسبی در حوزه بهسازی بافتهای فرسوده خواهیم بود.
فرماندار ویژه کرج با بیان اینکه این امکان وجود دارد که موضوعات مهم ستاد بازآفرینی کلانشهر کرج به ستاد ملی بازآفرینی شهر منعکس شود، ابراز کرد: با توجه به عضویت شهرداری تهران در ستاد ملی بازآفرینی شهری، این امکان وجود دارد که موضوعات مهم ستاد کلانشهر کرج در مراجع بالادست مطرح شود تا شاهد تسهیل گری امور باشیم.
وی گفت: طبق تبصره ۲ ماده ۵ آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری حدود ۳۰ درصد از اعتبارات مورد نیاز برای بهسازی، نوسازی و احیای بافتهای فرسوده باید از طریق شهرداریها و ۷۰ درصد مابقی هم توسط دولت که همان دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی هستند، تامین شود.
وی گفت: تا پایان سال گزارشی کلی در خصوص اقدامات دستگاههای عضو این ستاد ارائه میشود و قطعا از دستگاههایی که به وظایف خود در بحث بازآفرینی شهری به خوبی عمل کردهاند به صورت ویژه تقدیر خواهد شد.
فرماندار ویژه کرج ادامه داد: باید شعبه قضایی خاصی برای رسیدگی به امور و تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافتهای فرسوده شهری کلانشهر کرج باید ایجاد شود.
این مسئول در پایان تاکید کرد: باید از حمایت خیرین و مشارکت بخش خصوصی برای پیگیری اهداف ستاد بازآفرینی شهری و بهبود زیرساختهای این مناطق حداکثر بهره را ببریم.
انتهای پیام
نظرات