به گزارش ایسنا، حمیدرضا شهرکی در نشست خبری هفتمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته با بیان اینکه به سازمان راهداری تکالیف مختلفی محول شده، گفت: در بحث حملونقل عمومی در مد جادهای، وظیفه مقرراتگذاری و نظارت، تاسیس شرکتها در حوزه کالا و مسافر، در حوزه حملونقل، احداث پایگاههای پلیس راه، در بخش راهداری موضوع نگهداری راهها و توسعه راههای روستایی و فرعی، در حوزه خدمات بین راهی، احداث خدمات رفاهی متوجه سازمان راهداری است که این اقدامات با سرمایهگذاری سازمان یا جذب سرمایه بخش خصوصی انجام میشود.
وی با بیان اینکه حجم وسیعی از جابهجاییها، سهم راهداری است، افزود: از این رو موضوع اشتغال و سرمایهگذاری در این حوزه مطرح است که بالغ بر ۵۰۰۰ همت سرمایهگذاری بخش خصوصی در جاده انجام شده و ۸۰۰ هزار نفر ایجاد شغل مستقیم شده و در عین حال حجم سرمایهگذاری در این بخش همواره رو به افزایش است.
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: همچنین در سالهای گذشته سازمان راهداری از ظرفیتهای فناوری اطلاعات با ظرفیت بالا استفاده میکند. سامانههای مختلفی با همت شرکتهای دانشبنیان فعال شدند و ما بهعنوان یکی از سازمانهایی که حجم وسیعی اطلاعات داریم، سامانههای دادهکاوی را فعال کرده و از این ظرفیت استفاده میکنیم.
شهرکی با اشاره به استفاده از ظرفیت تولید داخلی در راهداری گفت: مذاکراتمان را با تولیدکنندگان داخلی در زمینه تولید ناوگان افزایش دادیم و ۱۳ تفاهمنامه با تولیدکنندگان داخلی برای تولید ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس بستیم. این کار یک برنامه مشترک در حوزه معاونت حملونقل و برنامهریزی وزارت راه و شهرسازی است و بهدنبال روشهای تامین مالی برای خریداران هستیم که قراردادها را منعقد کنیم . پیشبینی میکنیم از ماه آینده این قراردادها منعقد شود، در بخش حملونقل مسافری هم تفاهمنامهها منعقد شده است.
وی درباره وضعیت فعلی ناوگان اتوبوسی بیان کرد: اتوبوسهای موجود در ناوگان، ۱۵ هزار و ۲۹۰ دستگاه است که میانگین سنی ۱۴ سال دارند. بر اساس وضعیت سن و شرایط اتوبوسها، تقریبا ۵۰ درصد آنها میتوانند در مسیرهای بلند عملیاتی باشند و بقیه دروناستانی و کوتاه.
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای خاطرنشان کرد: در سال جاری ۱۴.۵ درصد رشد جابهجایی در کل حملونقل جادهای داشتیم، با ۱۰۳ میلیون و ۶۳۳ هزار جابهجایی مسافر که سهم اتوبوس ۶۰ درصد و با ۵۹ میلیون و ۹۷۷ هزار مسافر بوده و بقیه با مینیبوس و سواری انجام شده است.
شهرکی درباره وضعیت ناوگان باری و کامیونها نیز توضیح داد: ۴۲۷ هزار و ۷۷۴ دستگاه ناوگان باری داریم که میانگین سنشان ۱۹سال است. بعد از قانون ساماندهی صنعت خودرو، موضوع واردات خودرو در اختیار وزارت صمت قرار گرفت که البته ما هم یکی از دستگاههایی هستیم که از ما استعلام میشود. در دو سال گذشته، تعداد کامیونی که وارد کشور شده، ۲۰ هزار و ۲۳۲ دستگاه است.
وی با بیان اینکه از چند سال گذشته موضوع ایجاد شرکتهای خوداتکایی را در دستور کار داشتیم، گفت: ۴۷۵۱ شرکت حملونقل در قالبهای مختلف با بیش از ۵۴۶ هزار راننده فعالیت میکنند. پدیده تکواحدی یا بهاصطلاح خودمالکی حجم بالایی در کشور دارد که اگر بتواند باریابی کند، اکنون میتواند خودش به این کار اقدام کند. در حال حاضر تعداد ناوگان کاهش پیدا کرده و در این چند سال، استقبال کمی از سوی رانندگان از طرح خوداتکایی شد، از این رو ضوابط قبلی که در شرایط بود، اکنون تسهیل شده و مقررات کاهش پیدا کرده است.
انتهای پیام
نظرات