به گزارش ایسنا، لایحه اصلاحیه بودجه ۱۴۰۳ از سوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز اعلام وصول شد و کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ در جلسه امروز خود به بررسی کلیات لایحه اصلاحیه بودجه سال آینده پرداخت و آن را تصویب کرد. بر اساس اعلام رئیس مجلس فردا چهارشنبه مجدداً کلیات لایحه بودجه در صحن بررسی خواهد شد.
لازم به ذکر است که هفته گذشته کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس بررسی و با مخالفت نمایندگان روبرو شد؛ بنابراین دولت با اصلاحاتی، لایحه بودجه ۱۴۰۳ را دوباره تقدیم مجلس کرد.
با توجه به اصلاح ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی مجلس، بودجه در دو مرحله به مجلس تقدیم و بررسی می شود؛ بخش اول مربوط به ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و اجزای اصلی آنها و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس است؛ بخش دوم حداکثر ۱۰ روز از زمان ابلاغ بخش اول قانون بودجه به مجلس ارسال می شود. در صورتی که کلیات لایحه بودجه در مجلس تصویب شود، لایحه برای بررسی جزئیات به کمیسیون تلفیق ارجاع می شود.
متن لایحه اصلاحیه بودجه ۱۴۰۳ مربوط به بخش اول بودجه را هم می توانید در این لینک بخوانید.
در جلسه علنی امروز مجلس، قرا بود وزیر صنعت، معدن و تجارت برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان حاضر شود که عدم حضور وی انتقاد رئیس مجلس را در پی داشت.
در این ارتباط محمدباقر قالیباف خطاب به معاون پارلمانی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دیروز بعد از ظهر به ما اعلام کردند که وزیر صمت نمیتواند در مجلس شورای اسلامی حضور یابد، ادامه داد: البته این حق قانونی وزیر است که یک نوبت حضور خود را به عقب بیندازد اما ما توقع داریم که حداقل ۷۲ ساعت قبل به ما این موضوع را اعلام کنند تا ما بتوانیم دستور دیگری را در مجلس مورد رسیدگی قرار دهیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس هم گزارش نهایی تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علیصدر همدان را قرائت کرد و این گزارش برای بررسی تخلفات رخ داده با ۱۷۳ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در مجلس به قوه قضاییه ارجاع شد.
*گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (سه شنبه) بیست و هشتم آذر ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.
****
در پی حمله ناجوانمردانه گروهک تروریستی موسوم به جیشالظلم به مقر انتظامی راسک و شهادت ۱۱ نفر از نیروهای فراجا، محمد باقر قالیباف از کمیسیون امنیت ملی خواست ضمن رسیدگی به ابعاد این حادثه، گزارشی از تجهیزات لازم برای تقویت مقرهای انتظامی مرزی تهیه کرده و به مجلس شورای اسلامی ارائه کنند.
وی تاکید کرد: لازم است نیروهای امنیتی انتظامی با فوریت نسبت به شناسایی و برخورد با عوامل این شرارت اقدام کنند. باید با مسببان این حادثه از آمرین تا عاملین برخورد شود. در کنار آن تجهیز پاسگاههای مرزی برای جلوگیری از این اقدامات لازم است.
به دنبال ماموریت رئیس مجلس شورای اسلامی، هیاتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای بررسی میدانی ابعاد حادثه تروریستی راسک به استان سیستان و بلوچستان رفت. قرار است این هیات سه نفره متشکل از ابراهیم عزیزی، سید علی آقازاده و فداحسین مالکی ضمن بازدید از محل حادثه با مقامات امنیتی و محلی استان جلساتی داشته باشند.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
دولت پاکستان باید در مقابل اقدامات تیمهای تروریستی پاسخگو باشد
مسئولان امنیتی با عوامل تروریستی و حامیان آنها جدی و محکم برخورد کنند
وزیر کشور درباره تقویت مرزها به مجلس گزارش دهد
برای جلوگیری از تکرار حوادث به مقرهای مرزی توجه جدی شود
****
امروز همچنین همایش نقش بسیج و قدرت دریایی در دفاع مقدس با حضور فرمانده نیروی دریایی سپاه و مشاور فرمانده کل قوا برگزار شد.
سردار علیرضا تنگسیری در بخشی از اظهارات خود در این مراسم گفت: اگر در زمان صلح نیروی دریایی نسازیم در زمان جنگ نمی توانیم از این نیرو استفاه کنیم. ما نمی توانیم در کوتاه مدت نیروی دریایی بسازیم. بسیج دریایی در واقع نیروی دریایی در سایه است و افراد با شناورهای خود می تواند وارد معرکه شود و شلیک کند.
سرلشکر یحیی صفوی هم با اشاره به اینکه در ابتدای دوران دفاع مقدس به تعداد نیروهای خود تفنگ نداشتیم، آموزش دادن و سازمان دادن آنها باید انجام می شد. در همین شرایط ما به قدرت موشکی دست یافتیم، افزود: اکنون پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از مرزهای ایران بیرون رفته و به فرهنگ مقاومت تبدیل شده است و جبهه مقاومت نه فقط در لبنان و سوریه، بلکه در ونزوئلا هم شکل گرفت. فرهنگ مقاومت از غرب آسیا تا جنوب آمریکا رفت.
****
در نشست شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی که پیش از ظهر امروز به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، رئیس جمهور از اعضای این شورا خواست با همکاری یکدیگر، ضمن اقدام برای نهادینهسازی آموزشهای حین خدمت به مدیران و تذکر و هشداردهی به موقع، در راستای حفظ و ارتقای سلامت دستگاههای اداری و اجرایی بر عملکردها و ساختارها نظارت موثر داشته باشند.
رئیس جمهور همچنین نظارت را ضرورتی اجتنابناپذیر برای نظام اداری و تضمین کننده اجرای قانون، سلامت اداری و تداوم اعتماد به دستاندرکاران امور دانست و گفت: دستگاههای نظارتی اساس کار خود را بر صیانت از افراد و ساختارها در قالب مساعدت برای پیشبرد امور قرار دهند و مراقب باشند که نظارتهای آنها جرات و جسارت را از مدیران نگیرد.
انتهای پیام
نظرات