دکتر گودرزی، ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ در نشست بررسی تحولات فلسطین، با اشاره به دو تحول مهم در منطقه خاورمیانه پس از جنگ جهانی دوم، این دو تحول را شامل پیدایش رژیم صهیونیستی و پیروزی انقلاب اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: رژیم صهیونیستی به عنوان خط مقدم نظام سلطه و جمهوری اسلامی به عنوان خط مقدم اسلام در منطقه، فعال شد و نگاه ما به تحولات منطقه براساس این دو رخداد تعریف می شود. جنگ بین فلسطین و اسرائیل از سال ۱۹۴۸ شروع شده است و باید این روند را از آن سال ها بررسی کنیم .
وی با اشاره به مفاهیم قوم برگزیده، کتاب مقدس و سرزمین یهود در ایدئولوژی صهیونیستی بیان کرد و گفت: اختلاف درونی در بین یهودیان در خصوص تشکیل دولت یهودی وجود دارد و برخی از یهودیان امریکا معتقدند که دولت فعلی اسرائیل، قوم یهود را به نابودی می رساند.
وی با بیان اینکه حل مشکلات امنیتی و اقتصادی اروپا و تحقق اهداف و منافع نظام سلطه در منطقه غرب آسیا با سه رویکرد امنیتی، سیاسی و اقتصادی، از جمله اهداف شکل گیری رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ به شمار می رود، افزود: نتیجه این سیاست طی ۳۰ سال (۱۹۴۸-۱۹۷۹) و طی ۴ جنگ، تثبیت موقعیت سیاسی و امنیتی و اسطوره سازی از قدرت نظامی رژیم صهیونیستی، تثبیت مشروعیت و موقعیت این رژیم را به همراه داشت و اعراب پذیرفتند که این رژیم شکست ناپذیر است و باید حضور آنها در منطقه را بپذیرند که این امر فقط آسیب به مردم فلسطین را به همراه داشت.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در مقابل این روند، مردم فلسطین بر توانمندی های خود متمرکز شدند، افزود: این تمرکز، شکل گیری گروه های مبارز فلسطینی را به همراه داشت و این اتفاق، انجام عملیات های گسترده علیه اهداف رژیم صهیونیستی، حضور رهبران گروه های فلسطینی در صحنه مبارزه و حمایت کشورهای عربی از گروه های مبارز فلسطینی را رقم زد. پیروزی انقلاب اسلامی، حرکت و جوشش مردمی در فلسطین را به دنبال داشت و مقاومت مردمی فلسطین، منجر به شکل گیری نهضت های اسلامی در این منطقه شد.
وی تصریح کرد: پیروزی انقلاب اسلامی شکل گیری انتفاضه علیه رژیم صهیونیستی را رقم زد و عملا ۳۰ سال برنامه ریزی رژیم صهیونیستی با شکل گیری گروه های مقاومت اسلامی فلسطین به نقطه صفر برگشت ولی در ادامه، "قرارداد اسلو" اتفاق افتاد و یاسر عرفات طی این توافق به این رژیم غاصب مشروعیت بخشید و این امر بر روند مبارزات فلسطین تاثیر گذاشت.
این کارشناس روابط بین الملل گفت: در این سال ها که مقاومت فلسطین زیر فشار قرارداد اوسلو بود، گروه های مبارز به سمت ساخت موشک حرکت کردند و شهید قاسم سلیمانی با ایجاد باور و دادن امکانات به جهت کسب قدرت تهاجمی به این گروه ها، نقش موثری در مبارزات فلسطین داشت. در ادامه، با فشارهای گروه های خودگردان، عملیات های صهیونیستی کاهش یافت به شکلی که در سال ۲۰۰۰، با شکست رژیم صهیونیستی در لبنان و عقب نشینی آنها از لبنان این باور در نیروهای مقاومت ایجاد شد که می توان این رژیم را شکست داد و از سال ۲۰۰۰ روند عملیات ها علیه رژیم صهیونیستی گسترش یافت به شکلی که در سال ۲۰۰۱، بالغ بر ۴۰ عملیات از سوی نیروهای فلسطین اجرایی شد و این امر ترس و نگرانی رژیم صهیونیستی را رقم زد.
وی با اشاره به جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ و تبدیل شدن جنوب لبنان به قلتگاه نیروهای اسرائیلی و تانک ها، گفت: در آن سال رژیم متوجه شد که بدون حضور امریکایی ها توانایی ورود به هیچ جنگی را ندارد. این رژیم در سال ۲۰۰۸ اولین عملیات و جنگ را علیه نوار غزه طی ۲۲ روز به راه انداخت، اما شکست خورد و عملا دومین شکست رژیم صهیونیستی رقم خورد و متوجه شد که امکان تسلط بر این منطقه را ندارد.
گودرزی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۲ جبهه مقاومت این توانمندی را در خود دید که عملیات را شروع کند و جنگ هشت روزه شکل گرفت و برای اولین بار، حماس تل آویو را با موشک مورد هدف قرار گرفت و در این جنگ ۱۵۰۰ موشک به سمت اسرائیل شلیک شد و رژیم صهیونیستی مجددا شکست خورد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۴ جنگ ۵۱ روزه شکل گرفت و گروه های مقاومت، تل آویو و دیگر شهرها را با موشک مورد هدف قرار دادند، گفت: سرویس اطلاعاتی اسرائیل غافلگیر شد و بار دیگر شکست خورد. در سال ۲۰۲۱ نیز اسرائیل در جنگ ۱۱ روزه ای که برای بیرون راندن فلسطینیان از محله شیخ جراح براه انداخت، تاب نیاورد و شکست خورد.
این استاد دانشگاه با اشاره به نظریه رژیم صهیونیستی مبنی بر نبرد بین جنگ ها، افزود: اساس این راهبرد بر دو مسئله جلوگیری از انباشته شدن عناصر قدرت نزد رقیب و ارتقای عناصر قدرت مادی و معنوی خود در لحظات سرنوشت ساز آینده متمرکز است.
وی با بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ نقطه عطفی در تاریخ مبارزات فلسطینیان است چراکه تحول بزرگی در طرح فروپاشی رژیم صهیونیستی محسوب می شود، اظهار کرد: در این عملیات در واقع تصمیم حماس درخصوص حمله، پیش دستانه بود چراکه از حمله رژیم صهیونیستی به غزه و فلسطین مطلع بود و این حمله پیش دستانه نشان از آمادگی حماس برای مقابله با تهاجم و اعتماد این گروه به توانمندی های نظامی و عملیات خود دارد. قطعا تا ماه های آینده حماس توان حمله موشکی به رژیم صهیونیستی را دارد و مردم غزه در سخت ترین شرایط، از تصمیم حماس حمایت کرده اند.
این کارشناس روابط بین الملل، اهانت رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی، جمع بندی حماس از تصمیم حمله رژیم صهیونیستی به غزه، تشدید حملات رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین و گروه های مقاومت در کرانه باختری را از جمله عوامل انجام این عملیات برشمرد و گفت: غافلگیری و پنهان کاری در برنامه ریزی حمله، اشراف اطلاعاتی خوب نسبت به پایگاه های نظامی ارتش صهیونیستی، کور کردن سیستم های هشدار دهنده، عملیات فریب پیش از عملیات، طراحی جنگ ترکیبی از زمین، هوا و دریا و مرحله بندی عملیات از شاخص ها و ویژگی های این عملیات به شمار می رود.
گودرزی با بیان اینکه نتیجه این جنگ هرچه باشد، نتانیاهو به عنوان نماد سیاسی در رژیم صهیونیستی ساقط خواهد شد و این امر ضربه سختی به این رژیم وارد خواهد کرد، گفت: رژیم صهیونیستی در روزهای اول درگیری می توانست وارد غزه شود، اما به دلیل نگرانی از افکار عمومی دنیا، میزان خسارت های وارده به خود، نگرانی از گسترش جنگ و نگرانی از وضعیت اسرا، پیش نرفت و حتی امکان فروپاشی اسرائیل متصور شد و امریکا از بیم فروپاشی این رژِیم وارد میدان شد. پنتاگون با اعزام ۲ هزار نیرو به نوار غزه موافقت کرد و در کنار آن نیز فرانسه ۴ هزار نیرو وارد این منطقه کرد و مدیریت جنگ را امریکا به دست گرفت تا رژیم صهیونیستی از بحران خارج شود.
وی با اشاره به صحبت های یک سیاستمدار امریکایی، گفت: این شخص رسما اعلام کرده است که اسرائیل سرنیزه ما در خاورمیانه و قلعه ماست، اسرائیل قدیمی ترین متحمد ماست، اگر اسررائیل نابود شود روسیه و چین و کشورهای بریکس، ۹۰ درصد نفت جهان را تحت کنترل می گیرند و این امر برای امنیت ملی امریکا فاجعه بار خواهد بود.
گودرزی گفت: اهمیت اسرائیل برای امریکا به شکلی است که نابودی حماس را برنامه ریزی کردند و می دانند که شکست رژیم صهیونیستی در این جنگ به معنی فروپاشی اسرائیل خواهد بود و جمهوری اسلامی را به قدرت برتر در منطقه تبدیل می کند.
این استاد دانشگاه افزود: بی بی سی در گزارشی عنوان کرده است که حماس یک جنبش اجتماعی است و اقدام نظامی نمی تواند حماس را از بین ببرد.
وی با تاکید بر اینکه عملیات طوفان الاقصی شوک بزرگی را به سران رژیم صهیونیستی وارد کرد، افزود: در این جنگ ۵۰۰ هزار نفر یهودی از منطقه خارج شده اند و بیش از ۶۰ درصد آنها تصمیم به بازگشت ندارند، ۱۲۵ هزار نفر از شهروندان رژیم صهیونیستی آواره شده اند، امنیت آنها به شدت آسیب دیده است و پیش بینی شده است که پس از جنگ، اقتصاد اسرائیل توان بازیابی خود را نخواهد داشت چراکه ارزش سهام و پول این رژیم به شدت سقوط کرده است.
گودرزی در خصوص پیامدهای این عملیات برای رژیم صهیونیستی گفت: این جنگ فروپاشی اقتدار نظامی و امنیتی، بی اعتمادی شهروندان رژیم صهیونیستی نسبت به ارتش و نیروهای نظامی در تامین امنیت، افزایش بی اعتمادی به نتانیاهو، افزایش اختلافات درونی رژیم و تعمیق گسست های سیاسی، تاکید بر پوشالی بودن رژیم صهیونیستی، ناتوانی سیستم های فنی، سامانه راداری، هشدار و سیستم های پدافندی این رژیم، افرایش انگیزه یهودیان برای مهاجرت معکوس، تاثیر منفی بر وضعیت اقتصادی، تزلزل مفاهیم سیاسی و دینی یهودی، سست شدن ارکان موجودیت رژیم صهیونیستی، افزایش اعتماد به نفس گروه های مقاومت، ملموس شدن وابستگی رژیم صهیونیستی به حمایت های امریکا و اروپا، ناامیدی رژیم صهیونیستی از کشورهای غربی در بزنگاه های سیاسی و نظامی را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: این عملیات، فروپاشی "اسطوره ارتش شکست ناپذیر" اسرائیل، تاثیر منفی بر روند عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه، احیای قضیه فلسطین، توجه به مرکزیت و اهمیت مسجد الاقصی، تاثیر مثبت بر افکار عمومی و روحیه مردم منطقه، توجه به جایگاه و قدرت جمهوری اسلامی ایران، تاثیر مثبت بر رویکرد کشورهای عربی منطقه در تعامل با جمهوری اسلامی ایران، کاهش فشار بر سوریه، تاثیر مثبت بر مذاکرات انصارالله و عربستان، تاثیر مثبت بر جنگ روسیه با اوکراین و به حاشیه رفتن پرونده اوکراین، هماهنگی و هم افزایی گروه های مقاومت در فلسطین، تاثیر مثبت مذاکرات هسته ای، کاهش تحرک رژیم صهیونیستی در محیط امنیتی پیرامون، بازیگری حشد الشعبی و انصارالله یمن خارج از جغرافیای خود، را در غرب آسیا رقم می زند و حتی امریکایی ها اعلام کرده اند که پیروز این جنگ جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
این کارشناس روابط بین الملل با دروغ خواندن آنچه تحت عنوان "سیاست های توسعه طلبانه و قدرت طلبانه جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه" مطرح می شود، گفت: حضور ایران در این کشورها با هدف جهت قدرت طلبی، یک دروغ مطلق است.
گودرزی با بیان اینکه می توان سه سطح "محدود شدن جنگ در فلسطین بین رژیم صهیونیستی و گروه های فلسطینی"، "وارد شدن حزب الله لبنان و دیگر گروه های مقاومت"، "وارد شدن جمهوری اسلامی در درگیری با رژیم صهیونیستی و بروز جنگ منطقه ای در صورت ورود امریکا و ناتو به میدان جنگ" را برای این جنگ بیان کرد گفت: سرنوشت اسرای اسرائیلی، فشار خانواده اسرا بر دولت نتانیاهو، فشار افکار عمومی جهان، واکنش و فشار سنگین محور مقاومت در لبنان، یمن، عراق و سوریه، وضعیت متزلزل نتانیاهو و نبود سناریوی مشخص حتی در صورت تصرف غزه، از جمله متغیرهای موثر بر تصمیم رژیم صهیونیستی درخصوص ادامه جنگ محسوب می شود.
وی گفت: طبق نظرسنجی روزنامه معاریو ۸۰ درصد شهروندان اسرائیل معتقدند که نتانیاهو باید مسئولیت شکست ۷ اکتبر را بپذیرد و روزنامه هاآرتس نیز اعلام کرده است که نتانیاهو دچار مرگ سیاسی شده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: این رژیم حاضر است که هر اقدامی انجام دهد تا از شکست دور شود و حتی پیش بینی می شود به آتش بس موقت برای انتقال اسرا روی آورد. امیدواریم با شکست این رژیم، پیروزی بزرگی برای ملت فلسطین و جهان اسلام حاصل شود و ما باید برای تحولات منطقه خود را آماده کنیم.
انتهای پیام
نظرات