• جمعه / ۲۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402092417502
  • خبرنگار : 50649

رئیس کل دادگستری فارس:

قضات از ظرفیت‌های قانونی برای جایگزین‌های حبس استفاده کنند

قضات از ظرفیت‌های قانونی برای جایگزین‌های حبس استفاده کنند

ایسنا/فارس رئیس کل دادگستری فارس، توجه قضات سراسر استان به استفاده از ظرفیت‌های قانونی جایگزین‌های حبس را مورد تاکید قرار داد و افزود: استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس می‌تواند ضمن کاهش آثار تخربی حبس و جلوگیری از تعمیم مجازات به وابستگان و خانواده محکومین، قطع شدن چرخه ارتکاب جرم شده و از بازگشت مجدد مجرم به زندان جلوگیری کند.

با هدف بررسی آخرین وضعیت اجرای سیاست‌های سند تحول و برنامه‌های عملیاتی قوه قضاییه در استان فارس، همایش رؤسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی استان فارس با حضور مسئولان ۵۰ حوزه قضایی استان امروز، ۲۴ آذرماه در شیراز برگزار شد. ‏

رئیس کل دادگستری استان فارس در این نشست با بیان اهمیت توجه به برگزاری دادگاه‌های علنی بر خط در همه حوزه‎های قضایی ضمن ارتباط زنده ویدئو کنفرانسی با یکی از دادگاه‌های علنی بر خط گفت: ملاحظه روند دادرسی آنلاین توسط حقوقدانان و مخاطبان باعث افزایش رشد کیفی دادرسی‌ها خواهد شد و عیار علمی قضات در رسیدگی‌ها را مشخص می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی، دادرسی‌های علنی بر خط فرصت مناسبی برای استفاده‌های علمی دانشجویان حقوق، کارآموزان قضاوت، وکالت و سایر اقشار  خواند و تصریح کرد: از گذشته جایگاه علمی و کرسی‌های حقوق در استان فارس ویژه بوده و فرصت جدید برگزاری علنی دادگاه‌ها نیز می‌تواند فرصت مناسبی را برای انتقال بار علمی دادگاه‌ها به مخاطبان فراهم کند.

وی همچنین تصریح کرد: زیر ذره بین رفتن محاکم و عملکرد قضات در حین دادرسی نیز علاوه بر آشنایی مردم با روال برگزاری دادگاه‌ها به شفافیت‌های دادرسی کمک می‌کند.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس توجه به نقد و تحلیل آراء به عنوان ثمره و نتیجه فرآیند دادرسی را زمینه‌ساز رشد و تعالی محاکم و پایه‌گذار اتقان آراء خواند و افزود: مجموعه قضایی استان در سال‌های گذشته بهره فراوان علمی و تجربی را از برگزاری نقد و تحلیل‌های علمی برده است بنابراین انتظار می‌رود که این روند بدون وقفه و با جدیت بیشتر در همه حوزه‌های قضایی ادامه یابد.

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع رؤسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی همایش بر فعالیت مستمر در کلیه حوزه‌ها و تحقق برنامه‌های ابلاغی در سه ماهه انتهایی سال تأکید کرد و افزود: مکرراً از سوی ریاست قوه قضائیه موضوع مهم افزایش سرمایه اجتماعی دستگاه قضا و جلب رضایت‌مندی مردم مورد تأکید قرار گرفته است و بر همه ما تلکیف است تا با حُسن برخورد با مراجعان و انجام وظایف قانونی خود در قبال مردم زمینه تقویت رضایت عمومی را فراهم کنیم.

وی در ادامه توجه قضات سراسر استان به استفاده از ظرفیت‌های قانونی جایگزین‌های حبس را مورد تاکید قرار داد و افزود: استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس می‌تواند ضمن کاهش آثار تخربی حبس و جلوگیری از تعمیم مجازات به وابستگان و خانواده محکومین، زمینه باز اجتماعی شدن محکومان را فراهم کند و باعث قطع شدن چرخه ارتکاب جرم شده و از بازگشت مجدد مجرم به زندان جلوگیری کند.

رئیس شورای قضایی استان فارس همچنین خواستار تمرکز بیشتر رؤسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی به موضوع تحقق شعار سال در ایام باقی مانده از سال جاری و تلاش در بر طرف کردن موانع تولید شد و بیان کرد: در مرکز استان فعالیت‌های ویژه‌ای با استفاده از ظرفیت‌های گوناگون قانونی و شکل‌گیری تعاملات مخلتف با نهادها و سازمان‌ها و همچنین بخش خصوصی انجام شده است که زمینه رفع شدن موانع تولید و بازگشت چندین کارخانه به چرخه تولید شده است.

موسوی تأکید کرد: توقع مدیریت ارشد قضایی استان ادامه جدی این روند در شهرستان‌ها است چرا که پرداختن به موضوع تحقق شعار سال از جمله تکالیف مهم ما در دستگاه قضایی است.

وی تعیین تکلیف پرونده‌های مسن و معوق را یکی دیگر از تکلیف مهم قضات در برنامه‌های عملیاتی امسال و اهداف سند تحول عنوان کرد و افزود: نگهداشت سطح پرونده‌ها موجود در شعب و حوزه‌های قضایی به دقت توسط سیستم‌های الکترونیکی مورد رصد قرار دارد و انتظار می‌رود مدیران حوزه‌های قضایی نیز عملکرد شعب دادگستری‌ها و دادگاه ‌ای بخش را نظارت کنند تا جایگاه برتر استان از این حیث نیز استمرار یابد.

رئیس کل دادگستری فارس با بیان اینکه نتیجه مراحل متعدد دادرسی و تلاش قضات و کارکنان دستگاه قضایی در احقاق حق در مرحله  اجرای حکم تجلی می‌یابد، گفت: اجرای به موقع احکام صادره علاوه بر اینکه موجب رضایتمندی ارباب رجوع می‌شود تکلیف نهایی پرونده در دستگاه قضایی را مشخص می‌کند.

وی تأکید کرد: در مرکز استان با تفکیک محیطی واحدهای اجرای احکام مدنی و کیفری تلاش کرده‌ایم مدیریت بهتری در خصوص اجرای احکام قضایی داشته باشیم که نتایج آن در ماه‌های آینده  ملاحظه خواهد شد.

رئیس کل دادگستری فارس به اهمیت اجرای دقیق نظم و انضباط اداری تأکید کرد و افزود: دستیابی به موفقیت از مسیر نظم و انضباط و مدیریت دقیق و علمی می‌گذرد و توجه به اِعمال دقیق نظم و انضباط اداری توقعی است که سیستم اداری از همه ما دارد و ما همگی مسئول اجرای دقیق این نظم هستیم.

موسوی توجه مسئولان حوزه‌های قضایی به موضوع انتخابات و انجام وظایف ابلاغی در قالب شوراهای پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی به رؤسا و دادستان‌های حوزه‌های قضایی گوشزد کرد و ضمن تأکید بر تشکیل مستمر و منظم شوراهای شهرستانی پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی خواستار رصد فضای انتخاباتی شهرستان‌ها به‌خصوص در فضای مجازی شد.

به گزارش ایسنا، در این همایش یک روزه دادستان مرکز استان فارس نیز به تببین مباحثی با محوریت نظارت و ارزشیابی قضات، اجرای احکام کیفری و تعامل الکترونیک دادسرا با ضابطین پرداخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha