به گزارش ایسنا، چاک شومر، رئیس اکثریت مجلس سنای آمریکا در روز پنجشنبه اعلام کرد که این مجلس بر خلاف قرار قبلی، در هفته آتی جلسهای خواهد داشت.
شومر گفت: در روزهای اخیر مذاکرات برای تصویب ضمیمه امنیت ملی پیشرفتهایی داشتهاست. ما باید به کار ادامه داده و آن را تمام کنیم.
او ادامه داد: محض اطلاع تمام سناتورها میگویم که بعد از امروز، دوشنبه جلسه دیگری خواهیم داشت. این باعث میشود تا مذاکرهکنندگان کاخ سفید و همچنین سناتورها فرصتی داشته باشند تا در تعطیلات آخر هفته برای دستیابی به یک توافق تلاش کنند.
اوکراین که در ضدحمله کار چندانی از پیش نبرده و به دومین زمستان خود در جنگ نزدیک میشود، با خطر از دست دادن جریان حیاتی بودجه غرب مواجه است. رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین که چندی پیش با مقامات آمریکایی دیدار کرد، گفت با توقف تامین مخارج اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه یک پیروزی سهلالوصول به دست خواهد آورد که در نهایت نقشه اروپا را تغییر خواهد داد.
زلنسکی، اخیرا در این رابطه به واشنگتن سفر کرد تا کنگره آمریکا را برای تصویب بودجه ۶۰ میلیارد دلاری برای کشورش مجاب کند. همچنین بسته ۵۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا با مخالفت مجارستان به بنبست رسیدهاست.
با این وجود، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پس از این دیدار گفت که هنوز هم پای مخالفتهای خود با تصویب بودجه برای کمک به اوکراین ایستادهاست.
پیشتر مجلس سنای آمریکا لایحه بسته امنیت ملی پیشنهادی بایدن را که ارزش آن ۱۱۰.۵ میلیارد دلار بود، رد کرد؛ بستهای که شامل بودجه حمایتی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان بود. این مجلس دلیل مخالفت خود را با تصویب این لایحه مورد غفلت واقع شدن امنیت مرزهای ایالات متحده در این سند پیشنهادی دانست. سنای آمریکا همچنین معتقد است که دولت این کشور هیچ راهبرد مشخص و ملموسی ندارد که نشان دهد تخصیص بودجه مضاعف برای حمایت از اوکراین دقیقاً چطور میتواند به پیروزی این کشور در جنگ منجر شود.
به طور کلی کنگره آمریکا برای موافقت با درخواست بایدن برای حمایت از اوکراین، دو شرط دارد. نخست اینکه کاخ سفید در لایحه سند امنیت ملی خود به اندازه کافی به امنیت مرزهای ایالات متحده توجه داشته باشد. شرط دیگر کنگره این است که واشنگتن یک استراتژی ملموس و شفاف ارائه کند که نشان دهد تصویب دهها میلیارد دلار بودجه مضاعف برای اوکراین، چطور قرار است به پیروزی این کشور کمک کند و روند نظارت بر مصرف این بودجهها در اوکراین چیست.
با آغاز جنگی تازه در نوار غزه، اوکراین که نتوانست در ضدحمله پر سر و صدای خود دستاورد چندانی داشته باشد حالا به دنبال احیای جریان حمایتهای نظامی غرب است؛ کمکهایی که به اذعان مقامات اوکراینی ادامه جنگ بدون آنها برای کییف ناممکن خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات