محمدرضا حسین نژاد در سومین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی و هشتمین شورای آموزش و پرورش استان که ۲۳ آذر ماه برگزار شد، احترام گذاشتن شهرداری ها به مصوبه این شورا جهت تامین هزینه های ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی استان را ضروری عنوان کرد و گفت: هر چند که موضوع ایاب و ذهاب این دانش آموزان در سطح ملی در حال انجام است اما توجه شهرداری ها و احترام به مصوبه شورای آموزش و پرورش به عنوان یک دستور باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اجرای طرح های شناسایی بیسوادان و لزوم ریشه کنی بیسوادی در استان، افزود: علاوه بر سازمان سوادآموزی، لازم است سایر نهادها به ویژه صداوسیما، ائمه جمعه و سایر دستگاه ها هم سو برای تحقق اهداف تعیین شده همراه مجموعه آموزش و پرورش استان باشند.
وی در این جلسه بر همکاری اداره کل ثبت احوال در تهیه لیست جامع و به روز افراد و تامین تجهیزات لازم برای آموزش مهارت های رایانه ای به سوادآموزان با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تاکید کرد.
حسین نژاد اظهار کرد: به عنوان یک توصیه دینی یادگیری علم حتی در نقاط غیر قابل دسترس نیز باید امکانپذیر باشد لذا تاکید بر ریشه کنی بیسوادی در استان است که در این مسیر سفیران سواد آموزی و تمام دستگاه های اجرایی کمک کنند.
وی در ارتباط با وضعیت نمازخانه های مدارس استان نیز افزود: برای تصمیم گیری در خصوص نماز ابعاد معنوی و زیر ساختی آن را باید مورد توجه قرار داد لذا فراهم شدن فرش سجاده ای و فضایی متناسب و معطر برای دانش آموزان الزامی است، ضمن اینکه انگیزه خواندن نماز برای دانش آموزان تشریح و نهادینه شود.
استاندار خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود اهمیت ویژه دادن به دانش آموزان استثنایی را مورد اهتمام قرار داد و گفت: توجه به معلولان و باور اینکه نباید ترحم داشت باید نهادینه شود چون توانمندی در تمام افراد وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در این نشست با بیان اینکه در حوزه مهار بیسوادی و پوشش تحصیلی گام های موثری برداشته شده است، گفت: طبق آخرین آمار سرشماری نرخ باسوادی ۹۶/۷ اعلام شده است اما بر اساس آمار خود اظهاری افراد این میانگین برابر با کشور است.
اکبری تاکید کرد: طرح سفیر سوادآموزی در شهرستان راز و جرگلان در حال اجرا است که نیازمند نهادینه شدن این طرح هستیم.
وی اظهار کرد: با حمایت استانداری و سپاه ۱۶۲۵ دانش آموز به اردوهای راهیان نور اعزام شده اند.
اکبری افزود: در دو سال گذشته خراسان شمالی جهش خوبی در رشد هنرستان ها و جذب دانش آموزان داشته به طوری که در راستای توسعه متوازن ۴۴/۱ دانش آموزان در هنرستان ها جذب شده اند.
وی در خصوص مشکلات دانش آموزان استثنایی نیز بیان کرد: ۱۷۰۰ دانش آموز با نیازهای ویژه در مدارس استثنایی استان در حال تحصیل هستند که مهم ترین دغدغه آنها ایاب و ذهاب است.
انتهای پیام
نظرات