• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402092216421
  • خبرنگار : 50444

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران:

دهه ۹۰ تلخ‌ترین دهه اقتصادی کشور بود/ رشد ۳.۷ درصدی بهره‌وری در دو سال گذشته

دهه ۹۰ تلخ‌ترین دهه اقتصادی کشور بود/ رشد ۳.۷ درصدی بهره‌وری در دو سال گذشته

ایسنا/خراسان شمالی رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران دهه گذشته را «تلخ‌ترین دهه اقتصادی کشور» نامید و بر ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی در کشور تأکید کرد.

میرسامان پیشوایی در نشست شورای اداری استان خراسان شمالی که امروز (۲۲ آذر ماه) برگزار شد، اظهار کرد: قرار بود از هشت درصد رشد اقتصادی در برنامه ششم، بیش از ۲.۸ درصد آن از بهره‌وری شود. در واقع، ۳۵ درصد رشد اقتصادی در برنامه ششم مبتنی بر ارتقای بهره‌وری بود، اما محقق نشد.

وی تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه، انحراف قابل توجهی نسبت به هدف داشتیم و دهه ۹۰ تلخ‌ترین دهه اقتصادی کشور بود؛ از رشد هشت درصدی فقط ۱.۱‌ درصد رشد داشتیم و از ۲.۸‌ درصد رشد مصوب‌شده مبتنی بر بهره‌وری نیز فقط ۰.۴ درصد محقق شد.

پیشوایی تاکید کرد: با تلاش این دولت، در دو ساله اول یعنی در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ متوسط رشد شاخص بهره‌وری عوامل تولید جهش خوبی پیدا کرد و به ۳.۷ درصد رسید؛ اما نسبت به پایداری این بهره‌وری، نگرانی جدی داریم و به‌نظر می‌رسد پایداری این رشد در بازه حدود پنج ساله، نیازمند تحرکات جدی در کشور است.

وی ادامه داد: بعد از چند سال رشد منفی، رشد مثبت مقداری ساده‌تر و راحت‌تر است، اما تا رسیدن به سطح مطلوب فاصله وجود دارد.

به گفته رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران، اگر می‌خواهیم عقب ماندگی دهه ۹۰ را جبران کنیم، باید بتوانیم رشد بهره‌وری را در پنج سال آینده روی سه درصد حفظ کنیم. این رشد اثر خود را بر درآمد سرانه و رفاه مردم نشان می‌دهد که نیازمند عزم جدی تک تک دستگاه‌های اجرایی و استان‌های کشور است.

وی اظهار کرد: نگاه ما در حوزه بهره‌وری مسأله‌محور است. به لحاظ منابع هیدروکربنی رتبه دوم دنیا را داریم و خداوند از منابع، چیزی برای مردم ما کم نگذاشته است. در عین حال، دچار ناترازی انرژی هستیم و ممکن است در ماه‌های آینده در همین استان نیز این نوع ترازی احساس شود. وقتی این همه منابع داریم نباید دچار ناترازی انرژی شویم. این نشان‌دهنده اسراف در نعمات الهی است.

با محصولات کشاورزی اتلاف‌شده می‌توان ۱۶ میلیون نفر را سیر کرد

پیشوایی گفت: در یک سال ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی با زحمت فراوان در کشور تولید شد، اما ۲۵ درصد آن در طول زنجیره، اتلاف می‌شود. با این میزان اتلاف محصول می‌توان ۱۶ میلیون نفر، معادل جمعیت کشورهای کوچک خلیج فارس را سیر کرد که نشان از مقدار بالای آن دارد.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری با تاکید بر اهمیت منابع انسانی در سازمان‌ها، ادامه داد: زمانی بهره‌وری سرمایه و فناوری اتفاق می‌افتد که منبع انسانی کارا و با انگیزه داشته باشیم. عامل کلیدی بهره‌وری، منابع انسانی است که باید در اداره‌ها به آن‌ها توجه شود. عنصر انسانی زمانی تبدیل به عنصری بهره‌ور خواهد شد که توانمندی و انگیزه در او ایجاد شود، یعنی هم بخواهد هم بتواند.

وی بیان کرد: باید برنامه داشته باشیم و دوره‌های توسعه توانمندی و آموزش‌های به موقع را با اثربخشی مناسب برگزار کنیم. در کشور به لحاظ کمی، اعداد زیادی در حوزه آموزش اعلام می‌شود؛ اما باید این آموزش‌ها اثربخش باشد و کیفیت آن‌ها افزایش یابد.

پیشوایی همچنین گفت: پروژه‌های نیمه‌تمام بسیاری در کشور وجود دارد که باید به سمت تکمیل آن‌ها حرکت کنیم. اولویت باید اتمام این پروژه‌ها باشد و صرفا پروژه‌های با اولویت بالا کلنگ‌زنی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha