• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۲ / ۲۰:۴۴
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 1402092115710
  • منبع : فضای مجازی

ارزیابی توان بازدارندگی انصارالله در جنگ اخیر

ارزیابی توان بازدارندگی انصارالله در جنگ اخیر

آمریکا برای حفظ منافع و اینکه امنیت پایگاه‌های نظامی‌اش در منطقه با خطر مواجه نشود، به دنبال تنش جدی با گروه‌های مقاومت از جمله انصارالله نیست.

به گزارش ایسنا، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین مطلبی را به قلم رسول صادقی منتشر کرد که در ادامه می‌خوانید:

در بیست و ششمین روز از جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه، جنبش انصار الله یمن اعلام کرد که با حملات موشکی و پهپادی به سرزمین‌های اشغالی، جبهه جدیدی از نبرد علیه اسرائیل و در حمایت از مقاومت فلسطین را بازکرده و متعاقب آن به بندر «ایلات» حمله و چندین کشتی نیز توقیف گردید. 

حملات پهپادی به بندر ایلات موجب شده تا حداقل ۸۵ درصد از واردات به این بندر به‌طور کامل قطع شود. در راستای اقدامات حمایتی انصارالله از مردم غزه، دیروز در اقدامی قابل‌توجه، مبادرت به تهدید و متعاقباً تغییر مسیر کشتی نروژی کرد که به مقصد اسدود در حرکت بود.

این اقدامات انصارالله در گام اول، سؤالاتی را در خصوص چشم‌انداز پیش رو به میان آورده است. اینکه این حملات، چه معنایی برای گسترده شدن جنگ در منطقه دارد؟ و آیا بازدارندگی مطلوب جبهه مقاومت را در پی خواهد داشت؟

در این خصوص ذکر چند نکته قابل‌تأمل است:

نکته اول این‌که بخش زیادی از پیروزی‌های انصارالله در جنگ یمن و جنگ اخیر، ریشه در اعتقادات زیدی و خصوصاً تفسیر انقلابی حسین الحوثی (مؤسس جنبش) از قرآن دارد که مبارزه و تحمل محدودیت‌ها را برای پیروانش آسان کرده و همین اعتقاد موجب شده تا در جنگ اخیر، مشکلاتی را برای رژیم اسرائیل و آمریکایی‌ها به وجود آورد.

نکته دوم ناشی از راهبرد نامتقارن این جبهه است که اساساً به این شکل مفهوم‌پردازی و عملیاتی شده است. ارسال پیام هشدار و ایجاد بازدارندگی راهبرد اصلی جبهه مقاومت و در شرایط کنونی جنبش انصارالله و نیروهای مسلح یمنی است. البته این وضعیت منوط به تصمیم اسرائیل برای ادامه عملیات گسترده زمینی در غزه است. با قطعی شدن این تصمیم راهبرد یمنی‌ها نیز طبیعتاً می‌تواند دستخوش تغییر شود.

نکته سوم توجه به این موضوع است که آمریکا برای حفظ منافع و اینکه امنیت پایگاه‌های نظامی‌اش در منطقه با خطر مواجه نشود، به دنبال تنش جدی با گروه‌های مقاومت ازجمله انصارالله نیست.

با توجه به نکات فوق می‌توان چنین اظهار داشت که قدرت بازدارندگی انصارالله با ادامه جنگ وارد مراحل جدیدتری خواهد شد و به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی و غرب در واکنش به حملات انصارالله، به اقداماتی محدود بسنده کنند تا از این طریق هم جبهه جدیدی را بازنمایند و هم بتوانند تنش‌های ناشی از اقدامات انصارالله را مدیریت نمایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha