موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته تعداد سلاحهای غیرمجاز کشفشده از شکارچیان ۲۰ قبضه بود. این در حالی است که این تعداد از اول سال تا کنون ۳۰ قبضه بوده است.
وی با اشاره به عوامل مربوط به پیشگیری از وقوع شکارهای غیرمجاز در استان، گفت: آموزش جوامع محلی و آگاهسازی آنها تاثیر خیلی زیادی در شکارهای غیرمجاز داشته است.
موسوی به همکاری همیاران طبیعت اشاره و بیان کرد: ارائه کلاسهای آموزشی و آگاه سازی جوامع محلی در ارتباط با حفظ گونههای گیاهی و جانوری سبب همکاری همیاران طبیعت شده است. امسال ۱۰۰ کارت همیار طبیعت برای متقاضیان صادر شده است. این افراد در اطفای حریق جنگل و مراتع، سرشماری حیات وحش و ... با محیط زیست همکاری دارند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی تاکید کرد: گشت و نظارتهای پی در پی محیط بانها و بالا رفتن نرخ جریمهها در کاهش شکار در عرصههای تحت مدیریت محیط زیست در استان تاثیرگذار بوده است.
هفت درصد مساحت خراسان شمالی تحت مدیریت اداره کل محیط زیست است.
خراسان شمالی سه پارک ملی به نامهای سالوک، ساریگل و ضامن آهو، چهار منطقه حفاظتشده به نامهای سالوک، قرخود، گلول و سرانی و ساریگل، یک پناهگاه حیات وحش به نام میاندشت و سه اثر طبیعی ملی به نامهای ارس سرانی، صنوبر نظرعلی و سروهای قره باغ دارد.
اکنون ۵۱ گونه پستاندار معادل ۲۵.۹ درصد از کل پستانداران ایران، ۱۸۰ گونه پرنده معادل ۳۳.۳ درصد از کل پرندگان ایران، ۵۲ گونه خزنده معادل ۲۳.۲ درصد از کل خزندگان ایران و چهار گونه دوزیست که ۲۰ درصد از کل دوزیستان ایران را شامل میشود، در این استان زیست دارند.
انتهای پیام
نظرات