• دوشنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402092014377
  • خبرنگار : 50130

افزایش ۴۰ درصدی جمعیت کل و بز در مناطق حفاظت‌شده کردستان

افزایش ۴۰ درصدی جمعیت کل و بز در مناطق حفاظت‌شده کردستان

ایسنا/کردستان معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کردستان گفت: در سرشماری سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ جمعیت قوچ و میش سه درصد رشد داشته و جمعیت کل و بز با ۴۰ درصد رشد، بیشترین افزایش جمعیت را داشته است.

حیدر ویسی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه تنوع زیستی پایه و اساس حیات زمین را تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: سرشماری حیات وحش، اصلی‌ترین فعالیت محیط زیست برای مدیریت حیات وحش است و در سال‌های گذشته با کیفیت و کمیت متفاوتی اجرا شده است.

وی ادامه داد: سرشماری پستانداران بیشتر با هدف برآورد حداقل جمعیت پستانداران شاخص (علفخواران) در مناطق تحت مدیریت و آزاد، به دست آوردن ترکیب جنسی و سنی هر یک از گونه‌ها، آگاهی از وضعیت زیستگاه‌ها، بررسی وضعیت حفاظتی آنها و برنامه‌ریزی برای مدیریت صحیح زیستگاه‌ها، اطلاع از وضعیت زاد و ولد، شناسایی عوامل تهدیدکننده حیات وحش و شناسایی کمبودها و نارسایی‌های مناطق تحت مدیریت انجام می‌شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کردستان بیان کرد: سرشماری زمستانه پستانداران در استان با توجه به وضعیت آب و هوایی، توپوگرافی و فصل جفتگیری از ۱۵ آذر ماه تا پایان بهمن ماه، به روش خطی و با مشاهده مستقیم با استفاده از تجهیزات مورد نیاز مانند دوربین چشمی، عکاسی، تلسکوپ، بی‌سیم و موبایل انجام می‌شود.

وی ادامه داد: سرشماری با حضور ۱۰۰ نفر از کارشناسان متخصص به مدت ۷۰ روز در پنج منطقه حفاظت‌شده و چهار منطقه شکار ممنوع استان حیات وحش انجام می‌شود. این سرشماری شامل آمارگیری گونه‌های شاخص پستاندار در مناطق تحت مدیریت و طبیعت زیبا و بکر کردستان توسط تیم‌های متخصص استان با بیتوته‌های شبانه‌روزی و استقرار در نقاط مختلف زیستگاه‌های تعیین‌شده است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان کردستان بیان کرد: سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت استان هر سال در دو نوبت یکی در اواخر فصل بهار با هدف به‌دست آوردن میزان زاد و ولد و دیگری در فصل زمستان در راستای بررسی وضعیت جمعیتی حیات وحش شاخص استان و مقایسه با سال‌های گذشته و همچنین میزان موفقیت رشد بره‌های متولدشده انجام می‌شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی کردستان با اشاره به تخریب زیستگاه و شکار غیرمجاز به‌عنوان عوامل اصلی تهدیدکننده حیات وحش استان، گفت: هدف از انجام سرشماری، آگاهی از جابه‌جایی وحوش و علل آن، به‌دست آوردن میزان زادآوری وحوش و جمعیت کلی آنها، مرگ و میر، بررسی عوامل تهدیدکننده و نقاط قوت مناطق مستعد برای ارتقای سطح حفاظتی، دستیابی به ترکیب جنسی و سنی گونه‌های جانوری، آگاهی از وضعیت زیستگاه‌ها و کمبودها و نارسایی‌های موجود، آگاهی از آمار و نتایج حاصل از سرشماری در پژوهش و مطالعات گونه‌های حیات وحش و در نهایت برنامه‌ریزی برای مدیریت بهینه مناطق است.

استان کردستان با داشتن هشت منطقه تحت مدیریت محیط زیست به وسعت ۲۷۹ هزار و ۳۸۰ هکتار که حدود ۶.۹ درصد سطح استان است جزو منحصربه‌فردترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha