• یکشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402091913737
  • منبع : بازار

وکیل کیفری و لزوم استفاده از او

وکیل کیفری و لزوم استفاده از او

قانون در بخش حقوقی به تعریف حقوق هر فرد در جامعه می پردازد و مشخص می که افراد برای استفاده از این حقوق چه مسیرهایی را می توانند انتخاب کنند. در کلام ساده تر قانون در این بخش چارچوب هایی را برای زندگی در جامعه معرفی می کند و نشان می دهد که هر کدام از افراد در موقعیت های مختلف از چه حقوقی برخوردار هستند.

به نقل از گروه وکلای پارسا، وکیل کیفری و وکیل حقوقی مجموعه گروه وکلا در قانون ایران را تشکیل می دهند. این مرزبندی عمدتا بر اساس تجربه و تخصص صورت گرفته و قانونگذار در این خصوص دخالت نداشته است. در کلام ساده تر یک وکیل کیفری می تواند سراغ دعوی های حقوقی برود و یا برعکس.

اما به جز تجربه و دانش می توان تفاوت بنیادی میان مسائل حقوقی و کیفری را از دیگر علل این تقسیم بندی دانست. در واقع تمام آن چیزی که از دنیای قانون می بینید و یا می شنوید همگی بر اساس دو زیرساخت اصلی استوار شده است. زیرساخت هایی که آن ها را تحت عنوان حقوقی و کیفری می شناسیم.

اما قانون در بخش کیفری تنها به مفهوم مهم جرم می پردازد. در واقع در این بخش از قانون مشخص می شود که چه فعلی جرم است؟ چه مجازاتی دارد؟ و این مجازات به چه شکلی باید اجرایی شود؟ در واقع این سه سوال اصلی ترین بنیاد قوانین کیفری را در جنبه های مختلف تشکیل داده است.

بر این اساس می توان متوجه شد که کارکرد یک وکیل کیفری چه تفاوت هایی با وکلای گروه حقوقی می تواند داشته باشد. اما بیایید بر اساس این بنیاد و تفاوت آن با گروه حقوقی بیشتر با کارکرد و وظایف یک وکیل در حوزه کیفری آشنا شویم.

وکیل کیفری و لزوم استفاده از او

سه گام مهم در مسیر کیفری

همانطور که در بالا بیان کردیم در قوانین کیفری سه شاخه مهم وجود دارد. اول این که باید ثابت شود که فعل به عنوان جرم شناخته می شود یا خی. گام دیگر این است که در صورت اثبات مجرمانه بودن فعل چه مجازاتی برای آن باید در نظر گرفته شود و سوم این است که بدانیم این مجازات به چه نحوی اجرایی می شود و آیا امکان تغییر در اجرا یا در خود مجازات وجود دارد یا خیر؟

تمامی این مسیر دارای دو حالت شکلی و ماهوی است. یعنی روند بررسی و صدور رای و اجرا باید به شکل قانونی و تشریفات ذکر شده رعایت شود و هم این که از نظر مفهومی و بنیادی قوانین رعایت شود.

بنابراین می توان کارکرد یک وکیل کیفری را معطوف به سه بخش مهم در بستر ماهوی و شکلی دانست. اول این که وکیل کیفری باید بتواند از موکل خود در خصوص اثبات یا رد جرم دفاع کند. دوم این که در صورت اثبات جرم بتواند بر اساس نیاز موکل بهترین نوع مجازات را از دادگاه بگیرد و سوم این که وکیل کیفری موظف است از موکل خود در برابر اجرای صحیح حکم دفاع کند.

وکلا می توانند در هر مرحله بر اساس ابزارهایی که در اختیار دارند از موکل خود دفاع کنند. نکته مهم این است که هر کدام از این مراحل در یکی از مراجع قضایی مورد رسیدگی قرار می گیرد. در واقع اثبات یا رد جرم و همچنین اجرای حکم بر عهده دادسرای کیفری است و صدور حکم نیز توسط دادگاه کیفری انجام می شود. این روند عادی است که یک وکیل کیفری طی می کند.

وکیل کیفری و لزوم استفاده از او

مهم ترین بخش کارکرد یک وکیل کیفری

به نظر شما مهم ترین بخش کارکرد یک وکیل کیفری کدام یک از مراحل سه گانه گفته شده است؟ این موضوع عمدتا بستگی به نیاز موکل و نوع دعوی است. اما اگر بخواهیم به شکل عمومی بیان کنیم، می توان گام اول یک دعوی کیفری که همان اثبات یا رد جرم است را مهم ترین بخش کارکرد یک وکیل کیفری دانست.

در کلام ساده تر اثبات یا رد جرم نشان دهنده این است که آیا مسیر کیفری ادامه خواهد داشت یا خیر. در این مرحله وکیل کیفری بر اساس ارکان سه گانه جرم که عبارتند از رکن مادی، معنوی و قانونی سعی می کند فعلی را تحت عنوان جرم اثبات یا رد کند.

برای اثبات مجرمانه بودن یک فعل لازم است این ارکان سه گانه به صورت همزمان در دادسرا و البته در دادگاه کیفری اثبات شود. در غیر این صورت امکان ادامه دعوی به صورت کیفری و صدور مجازات وجود ندارد. بنابراین همانطور که می بینید بدون در نظر گرفتن نوعی دعوی کیفری (اعم از سرقت، قتل و ...) مسیر این دعاوی پیچیدگی های خاص خودش را دارد. از طرف دیگر قانون بر اساس صدور مجازات در بخش کیفری می تواند در جان یا مال افراد تاثیرگذار باشد. این تاثیرگذاری و همچنین پیچیدگی مسیر کیفری می تواند بهترین دلیل برای استفاده از یک وکیل کیفری مجرب باشد.

کارشناسان گروه وکلای پارسا می توانند بر اساس نیاز شما و دعوی که درگیر آن هستید نمونه های از بهترین وکلا در حوزه کیفری را به شما معرفی کنند. تنها کافی است یک بار این مسیر را امتحان کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha