• یکشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402091913516
  • خبرنگار : 50225

رییس انجمن صنفی کشاورزان استان عنوان کرد

سقوط قیمت محصول ذرت و زنگ خطر ورشکستگی ذرت‌کاران خوزستان

سقوط قیمت محصول ذرت و زنگ خطر ورشکستگی ذرت‌کاران خوزستان

ایسنا/خوزستان رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با بیان اینکه هیچگونه هماهنگی و حمایتی از سوی سازمان‌های ذی ربط در بخش کشاورزی از ذرت‌کاران وجود ندارد، گفت: باید به قیمت تمام شده ذرت را از کشاورزان خرید تا حداقل ضرر نکنند.

مسعود اسدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه قیمت هر کیلوگرم ذرت در حالی که در فصل برداشت این محصول هستیم به زیر ۱۰ هزار تومان و حدود ۹ هزار و ۵۰۰ تومان سقوط کرده و این در حالی است که قیمت تمام شده هر کیلوگرم ذرت برای کشاورزان خوزستانی ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان است.

وی افزود: این مساله موجب خواهد شد ضرر و زیان هنگفت و غیر قابل جبرانی به ذرتکاران خوزستان وارد شود.

رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: با توجه به اینکه ذرت یک محصول استراتژیک است، این وضعیت به شدت به منافع کشور در بخش کشاورزی و امنیت غذایی آسیب می‌زند.

اسدی عنوان کرد: باید توجه شود که سال گذشته در این بازه زمانی هر کیلوگرم ذرت ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شد در حالی که قیمت تمام شده هر کیلوگرم ذرت برای کشاورزان ۹ هزار تا ۹ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

وی عنوان کرد: به دلیل عدم حمایت از ذرتکاران سطح زیر کشت ذرت از حدود ۱۰۰ هزار هکتار به زیر ۲۰ هزار هکتار رسیده است که این مساله امنیت غذایی را دچار مشکل می‌کند و خطرناک است.

رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: حداقل اگر خودکفا نمی‌شویم باید به درجه‌ای از خوداتکایی برای حفظ امنیت غذایی کشور برسیم.

اسدی تاکید کرد: باید دولت سریعا در این زمینه ورود کند و شرکت پشتیبانی امور دام با ورود به بازار و خرید مقادیری از ذرت کشاورزان، تعادل در قیمت ذرت ایجاد کند و از ورشکستگی کشاورزان ذرتکار به ویژه در شمال استان جلوگیری کند.

وی افزود: متاسفانه شاهد هیچگونه هماهنگی و حمایتی از سوی سازمان‌های ذی ربط در بخش کشاورزی از ذرتکاران نیستیم. اگر در این شرایط سریعا به داد کشاورزان نرسند، سال دیگر بعید است کسی در خوزستان ذرت دانه‌ای بکارد.

اسدی عنوان کرد: وظیفه دارم این زنگ خطر را به اطلاع مسئولان برسانم زیرا با این قیمت، عملا ورشکستگی گسترده همه ذرتکاران قطعی و غیرقابل اجتناب است.

وی گفت: ما در این شرایط به دنبال سود کشاورز نیستیم و انتظار داریم با توجه به اینکه قیمت تمام شده هر کیلوگرم  ذرت برای کشاورزان ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان است، برای اینکه کشاورز ضرر نکند، حداقل باید به همین قیمت تمام شده ذرت را از کشاورزان خرید تا حداقل ضرر نکند.

اسدی با اشاره به علت ایجاد این شرایط، بیان کرد: در بحث واردات ذرت فرد یا افرادی به عنوان مونوپل هستند که همه بازار واردات و توزیع و تنظیم را در دست دارند. با توجه به اینکه بحث واردات دانه‌های روغنی در دست این افراد است، در این فصل ذرت وارداتی را با قیمت ارزان می‌فروشند و سویا را گران می‌کنند بنابراین ضرر نمی‌کنند و تنها کشاورزان ذرت کار دچار زیان می‌شوند که متاسفانه در این چرخه کشاورزان ما در حال نابودن شدن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۹ ۱۷:۱۲

واقعا چقدر مدیریت!! نبود چند ماه پیش بخاطر ارز نهادینه های دامی سر به فلک کشید حالا چی؟ همه ذرت ها باید تبدیل بشه به خوراک دام و طیور

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۰ ۰۸:۵۰

سویا کشت کنند بجای ذرت

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۰ ۱۱:۰۹

علتش اینه فصل برداشت محصولات کشاورزی از خارج وارد می‌کنند تا قیمت داخل شکسته بشه و چوب حراج به دسترنج کشاورزان میزنند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۰ ۲۳:۴۸

با.سلام.الان.ذرت.دانه.ای.در.حاجی.ابادهرمزگان.روستای.شمیل.بالا.فصل.برداشت.هست.که.بالای.1000هکتار.کشت.شد.بذر.کیلویی.500تایکملیون.خریدیم.به.کی.دادمون.بزنیم.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۰ ۰۲:۲۶

بخدا بیایین جنوب کشور طرحهای قطره ای را انجام بدین حیف این همه اب داره توسط کشاورزان هدر میره اب نیست شما را به هر دین و مذهبی میپرستین قسم مدم اب نیست بیایید بودجهبدین مردم زمینهاشون را قطره ای کنن