• یکشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1402091913287
  • خبرنگار : 30057

ارائه ۴۰ دستگاه تبلت نابینایان دانش‌بنیان‌ها به کتابخانه‌های مناطق محروم

ارائه ۴۰ دستگاه تبلت نابینایان دانش‌بنیان‌ها به کتابخانه‌های مناطق محروم

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به تامین مالی برای تامین ۴۰ دستگاه تبلت نابینایان کتابخانه‌های مناطق محروم، از واگذاری این تعداد دستگاه به نهاد کتابخانه عمومی کشور خبر داد.

حمیدرضا شکری در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: ما در حاشیه افتتاحیه اولین دوره نمایشگاه ملی آبادیران، مجموعه سامانه تامین مالی را رونمایی کردیم و برای شروع، پروژه‌ای را در آن پایلوت کردیم.

وی این طرح را تحت عنوان تامین ۴۰ دستگاه تبلت ویژه نابینایان دانست و افزود: این دستگاه در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده است و به کتابخانه‌های عمومی ۴۰ منطقه محروم کشور اعطا می‌شود.

شکری خاطر نشان کرد: در قالب این سامانه ۱۰۳ درصد تامین مالی برای تولید دستگاه تبلت ویژه نابینایان صورت گرفت و طی مراسمی با حضور رئیس مجلس در هفته کتاب و کتابخوانی، ۴۰ عدد تبلت نابینایان تحویل نهاد عمومی کتابخانه کشور شد.

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به اهمیت اجرای این طرح توضیح داد: در صورتی که این دستگاه‌ها به افراد خاصی داده می‌شد، استفاده از آن محدود می‌شد، ولی این دستگاه‌ها را به کتابخانه‌ها تحویل دادیم تا هم فرهنگ کتابخوانی در کشور افزایش یابد و هم دسترسی برای عموم جامعه مخاطب این نوع دستگاه‌ها راحت شود.

شکری در خصوص تهیه تبلت نابینان برای دانش آموزان نابینای مناطق محروم، یادآور شد: اجرای این طرح به کمک سایر نهادها در صورتی که مطالبه‌ای وجود داشته باشد، سعی می‌شود در این زمینه نیز گام‌هایی برداشته شود.

وی با بیان اینکه توسعه تامین مالی برای چنین طرح‌هایی را آغاز کردیم، اظهار کرد: ما در این زمینه قصد رقابت با سایر سامانه‌ها را نداریم؛ از این رو از سامانه‌های تامین مالی موجود که در زمینه کارهای خیر فعال هستند، بهره می‌بریم و ما قصد راه‌اندازی صندوق جدیدی را نداریم.

شکری افزود: در حال حاضر این سامانه‌های تامین مالی راه‌اندازی شده و دانش بنیان نیز هستند و ما از این بستر، پروژه‌ها را برای تامین مالی تعریف می‌کنیم.

جزئیات تبلت نابینایان

سعید صادق‌پور، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه این دستگاه دارای صفحه کلید و نمایشگر بریل و خروجی صوتی با استفاده از تبدیل متن به گفتار است، اظهار کرد: سال‌ها بود که افراد نابینا در ایران علاقه‌مند به دراختیار داشتن تبلت‌های دارای سیستم عامل و قابل شارژ بودند که دارای وزن و حجم کم باشد و ما برجسته‌نگار هوشمند همراه را عرضه کردیم.

به گفته وی، این دستگاه به دلیل داشتن خروجی‌های بریل و صوتی بهترین وسیله کمکی توانبخشی برای نابینایان فارسی‌زبان به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه کشورهای امریکا، کانادا، آلمان و کره جنوبی و ایران تولیدکننده این تبلت‌ها هستند، اظهار کرد: از مزایای عمده برجسته‌نگار ایرانی نسبت به نمونه‌های خارجی می‌توان به  پشتیبانی کامل از زبان فارسی، پشتیبانی فنی در داخل کشور، شناسایی اتوماتیک توسط سیستم عامل، قابلیت تنظیم میزان برجستگی نقاط بریل و قیمت ارزان‌تر از مشابه‌ خارجی اشاره کرد.

صادق‌پور این تبلت را شامل ۲۰ کلید، ۲۰ سلول، ۸ پینی از جنس پلاستیک ضد حساسیت، ۲۰ کلید CR key و باتری قابل شارژ دانست و ادامه داد: همچنین این دستگاه مجهز به خروجی مانیتور و تلویزیون (HDMI)، بلوتوث، امکان اتصال کیبورد از طریق درگاه  USB است، ضمن آنکه امکان استفاده از فلش درایو USB نیز برای آن پیش‌بینی شده است.

مجری طرح، ویرایشگر پایه دو زبانه فارسی و انگلیسی را از دیگر قابلیت‌های این سیستم نام برد و گفت: این برجسته‌نگار از فایل‌های Doc ,Docx  klk, pn, txt فارسی و انگلیسی پشتیبانی می‌کند و دارای نرم‌افزار واژه‌نامه انگلیسی به فارسی، فارسی به انگلیسی، انگلیسی به انگلیسی و فارسی به فارسی است.

صادق‌پور با اشاره به خروجی صدای این تبلت، خاطر نشان کرد: ما برای این تبلت، تبدیل متن به‌ گفتار بر پایه هوش مصنوعی را طرح‌ریزی کردیم که در مراحل پایانی قرار دارد و قرار است در این تبلت مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: این صدا همراه با بریل است و صوت متون‌ در این سیستم، یک عامل کمکی است؛ چرا که وقتی فرد نابینا صدا را از تبلت می‌شنود، متن بریل در زیر دستان وی نیز وجود دارد و با متن بریل است که فرد نابینا دریافت نهایی از متن را خواهد داشت.

این محقق و سازنده تجهیزات نابینایی، اضافه کرد: به این ترتیب ما از سال ۹۳ در زمینه برجسته‌نگار هوشمند اقدام کردیم و در انتهای سال ۹۶ اجرایی شد که مراحل مختلف داشت که شامل طراحی بردها، سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای جدید بود که ارائه شدند. طراحی کیس این تبلت موفق به دریافت دو جایزه طراحی شد و به واقع یکی از زیباترین و از نظر ارگونومی‌ یکی از بهترین‌های جهان است.

به گفته وی، طراحی صنعتی کیس این محصول از سوی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان اجرایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha