امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران در گفتوگو با ایسنا، کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد را یکی از مهمترین و بزرگترین گردهمایی دولتها و سازمانهای بینالمللی در خصوص تغییرات آب و هوایی، مسائل زیست محیطی، سلامت و دیگر موضوعات دانست و گفت: کنفرانس تغییرات آب و هوایی ۲۰۲۳ به میزبانی دولت امارات با عنوان کاپ ۲۸ از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر در حال برگزاری است که همزمان با این کنفرانس بیش از صدها رویداد سطح بالا توسط اژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد و دولتها و سازمانهای بینالمللی جهت پیشبرد در اهداف کنفرانس برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این کنفرانس از زمان اولین توافقنامه آب و هوای سازمان ملل در سال ۱۹۹۲ هر ساله برگزار میشود، اظهار کرد: کنفرانسهای cop برای دولتها در نظر گرفته شده است تا در مورد سیاستهایی برای محدود کردن افزایش دمای جهانی و انطباق با تأثیرات مرتبط با تغییرات آب و هوا توافق کنند.
محمدی کوشکی ادامه داد: در روز آغاز اجلاس COP ۲۸ در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ بر سر صندوق زیان و ضرر برای جبران اثرات تغییرات آب و هوایی کشورهای فقیر توافق شد. هدف این صندوق توزیع بودجه به کشورهای فقیر آسیب دیده از تغییرات آب و هوایی است و قرار است توسط بانک جهانی اداره شود. وعدههای اولیه توسط میزبان (امارات متحده عربی) مبنی بر کمک ۱۰۰ میلیون دلاری به این صندوق ارائه شد. علاوه بر آن از سوی بریتانیا (۷۵ میلیون دلار)، ایالات متحده (۲۴.۵ میلیون دلار)، ژاپن (۱۰ میلیون دلار) و آلمان (۱۰۰ میلیون دلار) به این صندوق اختصاص داده شد.
سرپرست تیم اختراعات ایران با بیان اینکه در خلال این اجلاس بسیاری از کشورها توانمندیهای علمی و تخصصی خود را در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، آب آشامیدنی و سلامت، حوزههای زیست محیطی، غذا و بهداشت معرفی کردند، یادآور شد: با توجه به نقش مهم نوآوری و پژوهش و فناوریهای نوین تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران با دعوت سازمانهای بینالمللی و برخی آژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد در کاپ ۲۸ حاضر شد تا توانمندیهای جوانان و متخصصان و شرکتهای ایرانی را که محصولات فناورانه دارند، ارائه کند.
محمدی کوشکی یادآور شد: تیم ملی اختراعات و نوآوری ایران، در اجلاس سران SDG ۲۰۲۳ ( اهداف توسعه پایدار) پلتفرم جهانی نوآوری «اقدام برای آب» را به عنوان یک ابتکار برای نجات سیاره عرضه کرده و توسط SDG سازمان ملل متحد تایید و منتشر شد و این تیم در این کنفرانس سعی کرد تا بتواند با سازمانها و دولتها در جهت اهداف کنفرانس تغییرات آب وهوایی گام بردارد.
وی اضافه کرد: تیم ما در همین خصوص با دعوت رسمی در بیش از ۲۰ جلسه و نشست رسمی به صورت مجازی شرکت کرد و همزمان برخی از اعضای تیم در رویدادهای آموزشی تخصصی با موضوعات بهداشت و مسائل زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی و آشنایی با کنوانسیونهای سازمان ملل متحد شرکت کردند. با توجه به ظرفیتهای متخصصان و اشتیاق جوانان و دانشجویان کشور در این کنفرانس و دیگر نشستهای سازمان ملل متحد فرصت بسیار خوبی است تا دیگر کشورها با ظرفیت و تواناییهای دانشجویان و متخصصان ایرانی آشنا شوند که در اینجا دیگر سازمانهای ملی باید با این مجموعههای سازمان ملل متحد مشارکت جدیتری انجام دهند.
محمدی کوشکی افزود: ما در نشست مجازی سرمایهگذاری در تغییرات آب و هوایی شرکت کردیم و از توانمندیها و مشارکت متخصصان و دانشجویان کشور و اعضای تیم و نقش مهم نوآوری در ایجاد سیارهای سالمتر و با امنیت صحبت کردند.
انتهای پیام
نظرات