به گزارش ایسنا، شاید برای سایر شهروندان که از محدودیتهای حرکتی رنج نمیبرند قابل درک نباشد که ورود به جامعه و استفاده از خدمات دولتی و شهری چقدر میتواند برای یک معلول سخت باشد. اما باید گفت معلولان ما در شرایطی زندگی میکنند که حتی برای ابتداییترین نیازهای خود مانند تبادلات مالی، خدمات پزشکی، استفاده از مراکز تفریحی یا رستورانها و حتی حضور در ادارات نیز با مشکلات عدیدهای روبرو هستند.
ساختمانهای غیراستاندارد برای معلولان، نبود رمپهای مناسب و غیرفنی بودن آنها، نداشتن آسانسور و یا حتی وجود آسانسورهای غیر استاندارد تنها بخشی از اولین الزاماتی است که باید در ساخت و سازها رعایت شود، ولی به دلیل بی تفاوتیها و مهم نشمردن این بخش توسط متولیان، تاکنون این امر رخ نداده است.
امروز میبینیم در دستگاههای اجرایی مختلف شهرستان بم دسترسی به کارمندان و رئیس برای معلولان بسیار دشوار است و مناسبسازی در بانکها و حتی دستگاههای خودپرداز مغفول مانده است.
علی اماندادی یکی از معلولان شهرستان بم در این رابطه گفت: در کشور ما برای معلولان جایگاه خاصی در نظر گرفته نشده و با توجه به اینکه بم شهر بدون مانع نام گرفته اما هنوز ما با مشکلات خاصی تردد میکنیم.
وی بیان کرد: چرا باید معلولان از خیلی چیزها در جامعه محروم باشند؟
رئیس اداره بهزیستی بم نیز با بیان اینکه به رغم تلاشهای مدیران شهرستان مناسبسازی فضا در بم برای معلولان هنوز رضایت بخش نیست، گفت: طبق آمار اعلام شده بعد از زلزله بیش از ۴۰۰۰ معلول اعم از جسمی حرکتی، ضایعه نخاعی، بینایی، شنوایی وcp تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
محمد ابوذری به خدمات بهزیستی اشاره کرد وافزود: حمایت و توانبخشی نابینایان، ناشنوایان، معلولان ذهنی، افراد در معرض آسیبهای اجتماعی، معلولان جسمی حرکتی و ضایعه نخاعی، زنان خودسرپرست و سرپرست خانوار، ایتام و کودکان بیسرپرست، کودکان خیابانی و بدسرپرست، دختران پناهجو(فراری)، توانبخشی زنان پناهجو و … تنها بخشی از مأموریتهای سازمان بهزیستی است.
رئیس بهزیستی بم با بیان اینکه سازمان بهزیستی پیونددهنده و هماهنگکننده برای خدمت به معلولان است، افزود: بازیگران عرصه خدمت به معلولان نهادهای مختلفی هستند. افق آتی سازمان بهزیستی تبدیل شدن به نهادی جذاب برای افزایش مشارکت جامعه در امر افراد دارای معلولیت است.
وی بیان کرد: در قبال بکارگیری هر مددجو، برای کارفرمایان بستههای تشویقی از جمله تسهیلات و پرداخت بخشی از هزینههای بیمهای در نظر گرفته میشود.
ابوذری در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در سه حوزه آمار معلولان ما افزایش پیدا میکنند در جوامع امروزی ۱۰ درصد به نوعی معلولیت دارند؛ در سال ۸۲ به علت زلزله دلخراش بم، تعداد معلولان شهرستان اضافه شد و موضوع سوم، حوادث رانندگی است.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از معلولیتها ریشه ژنتیک دارد که در این راستا بهزیستی برای جلوگیری از معلولیتهای ژنتیکی به صورت رایگان پیشگیری را انجام میدهد.
رئیس بهزیستی بم در خصوص مناسب سازی برای معلولان اظهار کرد: طبق قانون ماده دو حمایت از معلولان تمامی نهادها، ارگان های دولتی و خصوصی در طراحی و احداث ساختمانها و اماکن عمومی باید به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی برای افراد دارای معلولیت فراهم شود .
ابوذری ادامه داد: بم بعد از زلزله به عنوان شهر پایلوت مناسب سازی انتخاب شد و شهرداری و بعضی از ادارات سعی کردند مناسب سازی را انجام بدهند ولی کافی نیست و میتوانیم در بحث مناسب سازی بهتر عمل کنیم .
وی تصریح کرد: علیرغم قانون مصوب مجلس در خصوص مناسبسازی محیطهای شهری برای معلولان، برخی ادارات به این قانون کمتر توجه میکنند و یا در صورت انجام، مناسبسازی فضا استاندارد نیست.
رئیس بهزیستی بم افزود: بیش از ۸۰ درصد ادارات، بانک ها، داروخانهها و ... مناسب سازی نشده و یکی از موضوعاتی که به جد دنبال میکنیم بحث مناسب سازی ادارات است و چنانچه ادارهای مناسب سازی نشود، ترک فعل اعلام میشود .
انتهای پیام
نظرات