رضا روشنضمیر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: مطالعات و نقطهبرداری از ایلراههای استان انجام و عرصههای آنها بهطور کامل مشخص شده است.
وی افزود: اداره کل امور عشایری یکی از ادارههایی است که برای انجام فعالیتهای کشاورزی و غیرکشاورزی باید استعلامهای لازم از آن گرفته شود.
روشنضمیر ادامه داد: در گذشته، مقداری از طول ایلراهها توسط کشاورزان برای کشاورزی تصرف شده بود که با نقطهبرداریهای انجامشده این کار دیگر انجام نمیشود.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول راههای دسترسی عشایری در مناطق ییلاقی و قشلاقی عشایر استان است، بیان کرد: از این مساحت ۳۰۰ کیلومتر بازگشایی برای رسیدن به محلههای عشایری انجام شده است. ۷۰۰ کیلومتر باقیمانده هر سال تیغزنی میشود تا وسایل نقلیه بتوانند تردد کنند.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی طول ایلراههای عشایری را چهار هزار کیلومتر با پهنههای ۵۰۰ متر تا هفت کیلومتر اعلام کرد و گفت: ایلراهها برای تردد پیاده دام و خانوارهای عشایری در مسیر عرصههای ییلاقی و قشلاقی است.
روشنضمیر افزود: اکنون بیش از ۳۰ درصد ایلراههای عشایری این استان تصرف یا دستخوش تغییرات شدهاند.
عشایر خراسان شمالی شامل هفت هزار خانوار عشایری با ۷۰۰ هزار واحد دامی است. میزان تولید گوشت توسط دامداران عشایری استان ۷۵۰۰ تن است که ۳۰ درصد گوشت تولیدی در استان توسط این افراد تولید میشود. ۳۵ درصد صنایع دستی خراسان شمالی نیز توسط جامعه عشایری تولید میشود.
انتهای پیام
نظرات