حمید عشقی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این جشنواره به میزبانی شهرستان کاشمر و با موضوعات ازدواج، فرزندآوری و تحکیم خانواده، اقتصاد و اشتغال، سبک زندگی، آب و محیطزیست و فضای مجازی برگزار میشود.
وی مهلت ارسال آثار را تا ۲۵ آذرماه و زمان برگزاری اختتامیه جشنواره را یکم دیماه در محل مجتمع فرهنگی هنری سرو کاشمر اعلام و خاطرنشان کرد: علی اصغر داوری، قاسم رفیعا و رضا رفیع از داوران سومین جشنواره استانی شعر طنز شهاب ترشیزی هستند.
وی با اشاره به اینکه هنرمندان میتوانند آثار خود را از طریق پیام رسانهای ایتا و تلگرام و با شمارههای ۰۹۰۱۲۳۲۲۱۶۲ و ۰۹۳۷۱۳۲۳۱۲۰ ارسال کنند، تصریح کرد: تجلیل و پاسداشت مفاخر و مشاهیر خراسان، تولید آثار و شعرهای فاخر در راستای نیل جامعه انسانی به سوی رشد و تعالی، ایجاد نشاط اجتماعی برای مردم با ادبیات، فراهم نمودن زمینه رقابت سالم میان شعرا، شناسایی و کشف استعدادهای برتر استان و تشویق و ترغیب و مشارکت شعرا در تولید آثار همسو با سیاستهای مرتبط با وزارت متبوع از جمله اهداف این جشنواره است.
عشقی با بیان اینکه آثار برتر جشنواره پیش از برگزاری اختتامیه به چاپ خواهد رسید و در مراسم اختتامیه رونمایی خواهد شد، افزود: جایزه نفر اول شامل تندیس جشنواره (سینی طلایی) به همراه جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال، جایزه نفر دوم شامل تندیس جشنواره (سینی نقرهای) به همراه جایزه نقدی به مبلغ ۱۵ میلیون ریال و جایزه نفر سوم شامل تندیس جشنواره (سینی برنزی) به همراه جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال و تقدیر از پنج اثر منتخب هرکدام به مبلغ ۵ میلیون ریال است.
دبیر سومین جشنواره استانی شعر طنز شهاب ترشیزی خاطرنشان کرد: متقاضیان شرکت در جشنواره میتوانند حداکثر ۵ اثر به آدرس جشنواره ارسال کنند، همچنین آثار نباید پیش از این جایی چاپ و یا در جشنوارهای برگزیده شده باشد.
کاشمر بعد از مشهد قلب تپنده ادبیات فخیم فارسی است
وی در ادامه اظهار کرد: خراسان بزرگ با محوریت شهر مقدس مشهد و به برکت علی ابن موسی الرضا (ع)، نامی آشنا در تاریخ، فرهنگ، باور و مدنیت ایران اسلامی است و از سالیان کهن، از درخشانترین کانونهای فرهنگی و ادبی تاریخ ایران بزرگ، بوده است.
عشقی افزود: سبک فخیم خراسانی برگرفته از ادب و فرهنگ این دیار، همواره بر قله افتخار ادبیات ایران خوش درخشیده و طلوع شعر فارسی به ویژه اشعار آیینی و آموزههای اخلاقی و عرفانی، با نام خراسان در پیوند بوده است.
وی تأکید کرد: اهمیت توجه به شعر و هنر شاعری به حدی در این دیار نمود داشته که طی سالهای متمادی آستان متبرک رضوی، نشان فاخر «ملکالشعرایی» را به شاعران صله و پاداش میداده است.
دبیر سومین جشنواره استانی شعر طنز شهاب ترشیزی با بیان اینکه شعر معاصر خراسان نیز قله رفیع شعر و ادب ایران به شمار میرود، گفت: بسیاری از جریانهای ادبی سنتی و نو از این منطقه رشد یافتهاند.
وی افزود: برخی از پژوهشگران باور دارند که سر منشاء بسیاری از رویدادهای ادبی و فرهنگی را همچنان میتوان در خراسان بزرگ با محوریت طوس و مشهد نظاره کرد و بر هیچکس پوشیده نیست که کاشمر بعد از مشهد در خراسان قلب تپنده ادبیات فخیم فارسی است.
عشقی با اشاره به اینکه امروزه فرهنگ اصلیترین موضوع بعد از اقتصاد مردم است، تصریح کرد: با توجه به اینکه همواره یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب و متولیان امور کشوری فعالیتهای فرهنگی بوده است، در این راستا باید به دنبال ایجاد فرصت و استفاده از ظرفیتهایی همچون سرمایههای فرهنگی در موقعیتهای زمانی مهم ملی مذهبی در کاشمر و خراسان رضوی به عنوان مهد شعر و ادب خراسان بزرگ باشیم.
وی اذعان کرد: با توجه به ضرورت حاکمیت روح شعر و ادب و پژوهشگری بر حوزه معرفت فرهنگی و ضرورت برخورد مناسب با تهدیدها و آسیبهای این حوزه از تفکر، تکریم از ادیبان، شاعران، نویسندگان و پژوهشگران میتواند در بسط و گسترش حرکتهای فرهنگی مورد علاقه مردم در این مسیر مؤثر باشد.
دبیر سومین جشنواره استانی شعر طنز شهاب ترشیزی خاطرنشان کرد: جشنواره شعر طنز شهاب ترشیزی بهانهای است برای با هم بودن در راه پاسداشت ارزشهای انسانی مفاخر و مشاهیر منطقه تا با این پاسداشت، ارزشهای فرهنگی و انتقال پیامهای آموزنده با ادبیات ایران زمین که میراث دار تمدن کهن جهان و بشریت بوده را به آیندگان انتقال دهیم.
وی ادامه داد: شهاب ترشیزی که این جشنواره به نام او برپا شده از ستارگان و بزرگان منطقه ترشیز است که نه تنها از غزلسرایان بزرگ عصر خود بوده بلکه هجوسرا و طنزپردازی بزرگ و دارای سبک فخیمی است.
عشقی افزود: انتظار داریم این جشنواره گستردهتر، بهتر و باشکوه بیشتری نسبت به سالهای قبل برگزار شود.
وی اذعان کرد: طنز یکی از هنرهای ایرانیان است و شاعران و ادیبان از طریق شعر طنز با ایهام و ابهام برخی واقعیتها را به گوش حاکمان در طول تاریخ رساندهاند.
'عبدالله شهاب ترشیزی' شاعر، نقاش و منجم قرن دوازدهم هجری قمری است که در دوره خود عنوان ملک الشعرایی داشت. وی در هجو گفتن قدرت و مهارتی عجیب داشته است. کلیات اشعارش را تا ۲۰ هزار بیت نوشتهاند اما دیوانش ۱۰ هزار بیت بیشتر ندارد. گفته میشود در اواخر عمر از ملازمت درباریان کناره گرفت و در تربتحیدریه انزوا گزید و در همان جا وفات یافت.
کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات