به گزارش ایسنا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این اظهارات را یک روز پس از آن بیان کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا طی کنفرانسی به همراه دیوید کامرون، همتای انگلیسیاش اذعان کرد: حدود ۹۰ درصد از بودجه ایالات متحده که برای کمکهای نظامی به اوکراین اختصاص داده شده، به مجتمع نظامی-صنعتی آمریکا تعلق گرفته است.
طبق گزارش راشا تودی، دیمیتری پسکوف با اشاره به این بیانیه وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: آمریکا میلیاردها دلار از جنگ اوکراین به دست میآورد و اوکراین باید متوجه این موضوع شود. اوکراینیها دغدغه اصلی آمریکا نیستند. دغدغه آمریکا همیشه خودش بوده است؛ حتی به قیمت جان تعداد بسیاری از اوکراینیها.
از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (۲۴ فوریه ۲۰۲۲)، غرب کمکهای مالی و تجهیزات نظامی گستردهای را به اوکراین ارسال کرده است. در این میان، آمریکا از بزرگترین حامیان کییف محسوب میشود. روسیه هم بارها از غرب خواسته است تا «پمپاژ» تسلیحات به اوکراین را متوقف کند و اعلام کرده که ادامه چنین روندی درگیریها و خصومتها میان روسیه و اوکراین را طولانیتر میکند.
در فوریه سال ۲۰۲۴ جنگ اوکراین دو ساله خواهد شد. این کشور در ژوئن سال جاری میلادی ضدحملهای را آغاز کرد که به اذعان مقامات اوکراینی و غربی نتوانسته دستاورد قابل توجهی را کسب کند. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین که کشورش متحمل خسارات جانی و مالی سنگینی شده است، همچنان قصد دارد به این مبارزه ادامه دهد.
طبق اسنادی که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، تازهترین فهرست تسلیحاتی که اوکراین از آمریکا خواسته شامل سیستمهای دفاع هوایی، جنگندههای اف-۱۸ هورنت و بالگردهای آپاچی و بلکهاوک است.
این در حالی است که بامداد روز پنجشنبه پیشنهاد کاخ سفید برای تامین کمکی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار برای اوکراین در مجلس سنا با شکست مواجه شد.
انتهای پیام
نظرات