روستای سنگنو تا شهر رویان حدود ۵۵ کیلومتر فاصله دارد و در شهرستان نور، بخش مرکزی و دهستان میان بند استان مازندران واقع است.
وضع طبیعی روستای سنگنو به صورت کوهستانی، درهای یا تپهای بوده و راه زمینی این روستا جاده خاکی است.
سنگنو دارای ۳۰ خانه کاهگلی و سنگچین قدیمی است که وجود این خانهها هرساله گردشگران زیادی را راهی این روستای ییلاقی میکند.
در گذشتههای دور وجود یک چشمه به نام "گبرچال" در این روستا باعث شد که آب آن به سمت داخل این روستا که هفت حوضچه داشت، هدایت شود و به دلیل اینکه در گذشته حوضچه "نو" نام داشت، این روستا را به عنوان "سنگ نو" یا همان (سنگنو) نام گذاری کردند.
روستای سنگنو در حال حاضر ۴۵۰ خانه دارد که افراد ۲۰ خانه در این روستا در فصل زمستان هم به صورت مداوم زندگی میکنند.
سنگنو در شمال «پسپرس» واقع شده است و یک راه خاکی باریک این دو روستا را پس از مسیری ۲ الی ۳ کیلومتری به هم وصل میکند.
"لردن" و " لارآو" دو منطقه و چشمه این روستا هستند که به عنوان یک جاذبه گردشگری سالانه میزبان گردشگران زیادی است.
قدمت روستای سنگنو به ۱۳۰۰ سال میرسد و در گذشته مردم این روستا به کشت گندم، جو، کشاورزی و دامداری مشغول بودند و در حال حاضر هم به این فعالیتها ادامه میدهند.
مسیب دیوسالار عضو شورای اسلامی روستای سنگنو در گفتوگو با ایسنا گفت: در ماههای محرم و رمضان با همکاری هیئت امنای مسجد و اعضای شورای اسلامی روستا در مسجد سنگنو مراسم عزاداری و تعزیه خوانی برگزار میشود.
وی افزود: در روز دهم محرم اهالی این روستا به صورت دستهروی در یک مسیر سه کیلومتری به امامزادهی روستای «پس پرس» میروند تا عشق خود را نسبت به سیدالشهدا نشان دهند.
عضو شورای روستای سنگنو اظهار کرد: هرساله جشن تیرماه سیزده شو با همکاری اعضای شورای این روستا و هنرمندان بومی در سنگنو برگزار میشود.
دیوسالار از اداره چند ساختمان گردشگری توسط یکی از اهالی این روستا جهت اسکان مسافران و گردشگران خبرداد.
به گزارش ایسنا؛ سنگنو، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نور در استان مازندران واقع شده است که این روستا در دهستان میانبند قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۴ نفر بوده است.
انتهای پیام
نظرات