روحالله خدابندهلو امروز (چهارشنبه، ۱۵ آذر ماه) در افتتاح اولین مرکز توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالهای شنوایی، اظهار کرد: در این مرکز، کودک دارای اختلال شنوایی از نظر سطح شنیداری، میزان افت شنوایی، سطح زبان بیانی و درکی و اختلالهای تلفظی ارزیابی میشود. برای هر کودک برنامه درمانی اختصاصی تهیه و تدوین میشود و مربیهای آموزشی براساس برنامه اختصاصی با کودک تمرین میکنند.
وی ادامه داد: مرکز توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالهای شنوایی، خدماتی را مانند گفتاردرمانی، شنواییشناسی، روانشناسی، مربی آموزشی و هنری و ورزشی برای کودکان بدو تولد تا ۱۰ ساله ارائه کرده است و دیگر نیاز نیست خانوادهها برای آموزش کودک ناشنوا به استانهای دیگر مراجعه کنند.
او بیان کرد: مرکز توانبخشی با ظرفیت ۵۰ نفر و در بخش غیردولتی و تحت نظارت بهزیستی فعالیت خواهد کرد. در این مجموعه اقدامات و خدمات برای کودکان با اختلالهای شنوایی با هدف آسان کردن ارتباط دریافتی و بیانی مناسب با استفاده از وسیله تقویتکننده مناسب (سمعک یا کاشت حلزون) و آموزشهای ویژه این افراد انجام میشود.
خدابندهلو ادامه داد: خانوادهها توجه بیشتری به سلامت شنوایی نوزادان داشته باشند، زیرا اختلالهای شنوایی نوزاد حتما باید قبل از سه ماهگی تشخیص داده شود و مراحل درمانی تا قبل از رسیدن به شش ماهگی انجام شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰۰ فرد دارای معلولیت شنوایی و بیش از ۸۰۰ فرد دارای اختلالهای گفتاری تحت پوشش بهزیستیاند و دو کانون ناشنوایان در شهرستانهای زنجان و ابهر با هدف خدمترسانی فرهنگی، ورزشی و توانبخشی به افراد دارای معلولیت شنوایی فعالیت میکنند، افزود: هشت پایگاه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان ۳ تا ۵ سال تحت نظارت بهزیستی با هدف پیشگیری از معلولیت شنوایی و ارتقای سطح سلامت شنوایی در استان فعالیت میکنند.
انتهای پیام
نظرات