به گزارش ایسنا، سبحان رجبپور 15 آذر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طبق تصویب نامه ۲۸ مرداد ماه امسال هیات وزیران، وزارت نفت و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مکلف شدند عرضه گاز مایع را در تمامی تاسیسات از طریق توزیع الکترونیکی انجام دهد، گفت: افراد با تایید دستگاه متولی میتوانند به تاسیسات گاز استان مراجعه و سوخت خود را با همان سهمیه اعلام شده بدون هیچ مشکلی دریافت کنند.
وی افزود: در این راستا اگر کسانی فاقد سوخت گاز باشند میتوانند از طریق میزان سهمیهای که در کارت تعیین شده، سهمیه خود را دریافت کنند و سایر افرادی که نیاز به گاز مایع دارند، میتوانند در سامانه صدف «درخواست فرآورده های نفتی» همانند دیگر فرآورده های نفتی مثل نفت سفید و گازوئیل ثبت نام کنند.
رجبپور با اذعان به اینکه عرضه گاز مایع تنها از طریق سامانه "صدف" و کارت الکترونیکی انجام میشود، تصریح کرد: در این عرصه هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا موجودی کافی در تاسیسات داریم و همه افراد میتوانند گاز مورد نیاز خود را بدون هیچ مشکلی دریافت کنند.
مدیر شرکت پخش و فرآوردههای نفتی مازندران ـ منطقه ساری با اعلام اینکه کسانی که در سامانه ثبت نام کردند مثل گذشته میتوانند به تأسیسات گاز مایع مراجعه کنند تاکید کرد : سهمیه کارت این افراد شارژ شده و سایر افراد خانواده هم میتوانند از همان سهمیه، سوخت خود را دریافت کنند.
این مسئول با عنوان اینکه ۱۵ هزار خانوار در مازندران از گاز مایع استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: گاز مایع هم همانند سایر فراوردههای نفتی با نرخ یارانهای عرضه میشود، بنابراین تابع ضوابط و مقررات توزیع فرآورده های یارانهای است.
وی خاطرنشان کرد: همه افرادی که به این سوخت نیاز دارند، حتما باید در سامانه درخواست فرآورده های نفتی که صدف نام دارد ثبت نام کنند و افرادی که ساکن نقاط بیگاز هستند مانند نفت سفیدی که در دورههای مختلف برای آنها سهمیه تنظیم میکنیم، برای گاز مایع هم به ازای هر خانوار ساکن مکان فاقد گاز، ۴ سیلندر ۱۴ کیلویی با همان نرخ یارانهای در نظر گرفته شده است.
رجب پور اظهار کرد: سایر مصارفی که نیاز به گاز مایع دارند، در سامانه ثبت نام کنند و ما طبق دستورالعملی که داریم برای آنها تعیین سهمیه خواهیم کرد.
او ادامه داد: گاز مایع فقط با یک نرخ عرضه میشود و عرضه هم از طریق توزیع الکترونیکی است و غیر توزیع الکترونیکی هیچ توزیعی نداریم.
رجب پور با اعلام اینکه هیچ کمبودی در عرضه گاز مایع نیست و هیچ محدودیتی برای دریافت ثبت نام کنندگان نداریم، یادآور شد: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه و هم در مصوبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ که تکلیف کردند مثل بقیه فرآورده های نفتی باید از طریق سامانه الکترونیکی دریافت شود و گاز مایع هم به همین گونه است.
او با اشاره به اینکه هدف ما این است که مصرف کنندگان واقعی که نیاز به گاز مایع دارند، برابر قانون باید سهمیه گاز مایع خود را دریافت کنند، افزود: نرخ گذاری بر عهده ما نیست و گاز مایع از چندسال گذشته تاکنون از سوی وزارت نفت به صورت کیلویی باقیمت ۲۳۰ تومن به شرکتها تحویل میدهد و هرساله توسط انجمن گاز مایع کشور با هماهنگی سازمان مصرف کنندگان نرخ سالانه برای آنها تعیین میشود.
مدیر شرکت پخش و فرآوردههای نفتی مازندران ـ منطقه ساری با بیان اینکه این نرخ به سراسر کشور ابلاغ میشود و این تأسیسات مکلف هستند که این قانون را رعایت کنند، گفت: این نرخ در تاسیسات مادر، مردمی و نمایندگی توزیع متنوع است و دوستان ما در سازمان بازرسی و نظارت وابسته به اداره صمت هم مکلف هستند همانگونه که بر بقیه نرخها نظارت میکنند، بر این نرخ هم نظارت داشته باشند.
این مسئول با تاکید بر اینکه قیمت گاز مایع در مصوبه قبلی ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان بود و تغییری در نرخ ایجاد نشده است، تصریح کرد: خودروهایی که هم اکنون از گاز مایع استفاده میکنند، مثل بقیه رانندگان خودروها ۶۰ لیتر سهمیه اول و ۱۵۰ لیتر سهمیه دوم دارند.
رجب پور یادآور شد: خودروهای عمومی سهمیه متفاوتتری دارند و ۵۰۰ لیتر یا ۷۰۰ لیتر است و خودروهای شخصی ۶۰ لیتر سهمیه دارند و کسانی که گاز مایع هم استفاده میکنند با ثبت نام ماهانه ۴ سیلندر ۱۱ کیلویی برای آنها شارژ میشود.
وی با بیان اینکه طبیعی است که هر روستا و شهری گازکشی شود، مصرف کننده از گاز مایع استفاده نمیکند و باعث صرفه جویی میشود، افزود: ۲۵ درصد در نفت سفید کاهش مصرف سالانه نسبت به سنوات قبل داریم و به دولیل مصرف بنزین ما همچنین روند صعودی دارد و در نیمه دوم سال ما مصرف کمی داشتیم و هر ماهه ۱۰ الی ۱۵ درصد افزایش مصرف داریم و آن هم به دلیل قیمت پایین فرآورده های نفتی، افزایش تعداد خودرو و متاسفانه تولید خودروهای با مصرف بالا نسبت به میانگین جهانی است.
مدیر شرکت پخش و فرآوردههای نفتی مازندران ـ منطقه ساری با اشاره به اینکه استان جدا از کشور نیست و همین مشکلات را در استان داریم و باید یک تدابیری برای این مصرف اندیشیده شود، ذکر کرد: میزان ذخیره نفت در استان ما محدود است و اگر صرفه جویی نکنیم حتما به آیندگان بدهکار خواهیم ماند.
این مسئول با بیان اینکه متوسط روزانه مصرف بنزین در مازندران از فریدونکنار تا گلوگاه بین ۴ الی ۴.۵ میلیون لیتر است، خاطرنشان کرد: صرفه جویی کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است و با این کار میتوانیم کمک زیادی به آینده کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه با اطلاع رسانی گستردهای که انجام شد، استقبال مصرف کنندگان سوخت دوم در سال ۱۴۰۲ بسیار کمتر از سال گذشته بوده است.
رجب پور با عنوان اینکه مخازن استان و ناوگان حمل و نقل ما گنجایش این حجم از ذخیره و حمل را ندارد، گفت: بنابراین بهترین کار ذخیره سازی خود افراد است و ۷۰ درصد سوخت مورد نیاز استان و کشور در بخش حمل و نقل استفاده میشود و تمام توان ما را برای تامین سوخت بخش حمل و نقل، کشاورزی و مصرف کنندگان فاقد گاز بسیج کردیم.
رجب پور عنوان کرد: اولویت شرکت گاز تامین گاز پایدار برای خانوار و مصرف کنندگان حیاتی است و قشری که جز مصرف کنندگان حیاتی نیستند اگر سوخت دوم نداشته باشند قطعا با افت فشار رو به رو خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات