• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402091410009
  • خبرنگار : 50405

یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه:

طرح کوچاندن مردم فلسطین هرگز عملیاتی نخواهد شد

طرح کوچاندن مردم فلسطین هرگز عملیاتی نخواهد شد

ایسنا/خراسان رضوی جنگ در غزه وارد ۵۴امین روز شده و تنها در دور دوم حملات اسرائیل به غزه، حدود ۱۰۰۰ نفر دیگر به آمار شهدای فلسطینی اضافه شده است‌. در حالیکه اسرائیل به هیچ کدام از اهداف اعلام‌شده خود در روزهای نخست طوفان‌الاقصی دست پیدا نکرده است، اکنون برخی از رسانه‌ها از قرار داشتن طرح‌هایی جدید بر روی میز مقامات اسرائیلی خبر می‌دهند.

چند روز پیش رویترز به نقل از مشاور نتانیاهو اعلام کرد اسرائیل به دنبال ایجاد منطقه‌ای حائل در شمال غزه است تا از این طریق بتواند مانع از هر گونه حمله احتمالی به شهرک‌نشینان ساکن در نزدیکی مرز غزه شود. مشاور نتانیاهو تاکید دارد که این طرح قرار است پس از نابودی حماس و خلع سلاح غزه اجرا شود. البته که مقامات آمریکایی مخالف خود را با این طرح اعلام و تاکید کردند که نباید هیچ گونه کاهشی در مساحت نوار غزه رخ دهد. 

همچنین چندی پیش روزنامه عبری‌زبان اسرائیل هیوم نیز از موافقت اسرائیل و آمریکا بر سر طرحی برای تشویق مردم غزه به کوچ از سرزمین خود و مهاجرت به چهار کشور مصر، ترکیه، یمن و عراق خبر داد. این روزنامه ادعا کرده که این صرفا یک طرح تشویقی است و اجباری نسبت به مردم غزه در کار نخواهد بود. 

طبق مطلبی که اسرائیل هیوم نوشته، بر اساس این طرح یک میلیون نفر از مردم غزه به مصر، ۵۰۰ هزار نفر به ترکیه، ۲۵۰ هزار نفر به عراق و ۲۵۰ هزار نفر به یمن کوچانده می‌شوند و این چهار کشور در مقابل، یک سری مشوق‌های اقتصادی از جانب آمریکا دریافت خواهند کرد. 

اصغر زارعی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با ایسنا با غیرعملیاتی دانستن طرح ایجاد منطقه حائل در شمال غزه، اظهار کرد: کل باریکه غزه حدود ۳۶۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و با به ترتیب ۱۷۷ و ۱۷۵ کیلومتر فاصله، دورترین منقطه فلسطین نسبت به تل‌آویو و حیفا محسوب می‌شود. بنابراین اساسا ایجاد منطقه حائل زمانی معنادار می‌شود که به لحاظ برد توپخانه‌ای بتواند امنیتی را برای طرف مقابل به وجود آورد. امروز در معادلات نظامی ایجاد منطقه حائل مردود است، زیرا ضعیف‌تر تجهیزات نظامی نیز حداقل ۵۰ کیلومتر برد دارند. لذا ایجاد منطقه حائل در شمال غزه یک موضوع انحرافی است‌. 

وی با بیان اینکه اکنون غزه تبدیل به گورستان نیروهای صهیونیست شده است، عنوان کرد: در همان حدود ۵۰ روز جنگ قبل از آتش‌بس نیز خسارات و تلفات سنگینی به نیروهای اسرائیل وارد شد و با توجه به عدم تحقق اهداف اعلام‌شده از سمت نتانیاهو، رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش توقف موقت در جنگ شد. 

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه نتانیاهو نابودی حماس را به عنوان یکی از اهداف خود اعلام کرده بود، افزود: در ۵۰ روز نخست جنگ حماس تنها یک سوم نیروها و توان نظامی خود را به صحنه آورد و مابقی در حالت آماده‌باش بودند. در آتش‌بس هفت روزه نیز مشخص شد علی‌رغم اینکه اسرائیل تصور می‌کرد اسرای صهیونیستی در جنوب غزه قرار دارند، این افراد در شمال غزه حضور داشتند و تبادل اسرا نیز در شمال انجام شد و این نشان می‌دهد رژیم حتی نتوانسته بود اطلاعات درستی از محل نگهداری اسرای خود کسب کند. 

زارعی با اشاره به آغاز حملات گسترده‌تر اسرائیل به غزه از روز جمعه، بیان کرد: هدف صهیونیست‌ها این بود که شهر غزه را به طور کامل تصرف کنند، اما در دو روز اخیر خسارات بسیار سنگین و بی‌سابقه‌ای به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات نظامی به اسرائیل وارد شد، به طوریکه تنها در روز گذشته ۲۸ تانک، نفربر و سایر تجهیزات اسرائیل مورد هدف قرار گرفت. همچنین در چند روز اخیر رزمندگان حماس برای اولین بار به جای گروه‌های ۴، ۵ نفره، در قالب گروه‌های ۲۰ نفره به اسرائیل حمله کردند که باعث غافلگیری نیروهای صهیونیستی شد. 

وی با اشاره به اینکه نیروی هوایی انگلیس اعلام کرده برای کمک به اسرائیل مستقیما اقدام به بمباران غزه خواهد کرد، گفت: تمام جنایتکاران در کنار هم قرار گرفته‌اند، اما به لطف خدا بر اساس دستاوردهای طوفان‌الاقصی ما امروز شاهد یک رویش جهانی هستیم و در تمام دنیا مردم انزجار خود از رژیم نژادپرست و کودک‌کش صهیونیستی را فریاد می‌زنند. زمانی کسی در آمریکا و کشورهای اروپایی جرات نمی‌کرد هیچ حرفی علیه یهودیان صهیونیست بزند، اما امروز در این کشورها تنفر از اسرائیل تبدیل به یک گفتمان شده و کسی جرات حمایت از رژیم صهیونیستی را ندارد. 

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ادامه داد: اگرچه امروز مردم غزه تحت شدیدترین بمباران‌ها قرار دارند، اما در مصاحبه‌هایی که این مردم مظلوم با رسانه‌ها و خبرنگاران خارجی انجام می‌دهند، می‌توان یک دنیا امید را در بین آنان دید. مردم غزه تاکید دارند ‌که حماس ماندنی است و این رژیم جعلی صهیونیستی است که باید از سرزمین فلسطین بیرون رانده شود. 

اسرائیل در فضای مجازی هم جنگ را باخته است 

زارعی با ابراز تاسف از اینکه برخی کشورهای عرب و مسلمان همچنان به خیانت و سازش با اسرائیل ادامه می‌دهند، افزود: عربستان، امارات، مصر و همچنین ترکیه و آذربایجان همچنان با رژیم صهیونیستی تعامل دارند و بسیاری از نیازهایش به انرژی را تامین می‌کنند. جهان این‌ها را می‌بینند، هرچند فضای مجازی عمدتا توسط نظام سلطه مدیریت می‌شود، اما در عین حال بستر خوبی است که توانسته شرایط غزه را به مردم دنیا نشان دهد و رژیم صهیونیستی حتی در فضای مجازی نیز وضعیت خوبی ندارد و از طرف تمام جهان محکوم می‌شود. به علاوه بسیاری از کشورها در آفریفا و آمریکای لاتین در روابط خود با رژیم صهیونیستی تجدید نظر کرده و سفرای خود را فراخوانده‌اند. 

وی اضافه کرد: همچنین علاوه بر فشارهای بین‌المللی نسبت به اسرائیل، این رژیم از درون نیز با مشکلات بسیاری روبروست و دولت جنایتکار نتانیاهو در وضعیتی بسیار متزلزل قرار دارد. روز گذشته گالانت، وزیر جنگ اسرائیل حاضر نشد در نشست رسانه‌ای مشترک با نتانیاهو حضور پیدا کند و اختلافات در کابینه علنی‌تر شد. در بین شهروندان اسرائیلی نیز فضایی سخت علیه رژیم شکل گرفته و به خصوص خانواده‌هایی اعضای آن‌ها در جنگ کشته شده یا در اسارت حماس قرار دارند، به شدت علیه دولت نتانیاهو موضع می‌گیرند. حتی خاخام‌های یهودی نیز علنا علیه جنایات رژیم صهیونیستی شعار می‌دهند و حمایت خود از مردم فلسطین را اعلام می‌کنند. 

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به متلاشی شدن اقتصاد رژیم صهیونیستی، بیان کرد: آمار ورود گردشگر به اسرائیل به صفر رسیده است، بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی سرزمین‌های اشغالی را ترک کرده‌اند و عمده صنایع اسرائیلی دچار مشکلات جدی شده‌اند و در تمام دنیا تولیدات اسرائیلی از جانب مردم تحریم شده و روند صادرات رژیم مختل شده است. کسری بودجه شدید و هزینه‌های بالای جنگ کمر رژیم را شکسته است. هرچند به واسطه حضور لابی صهیونیستی آیپک در آمریکا، این کشور حمایت‌های بسیاری را در تمام ابعاد از اسرائیل می‌کند، اما باز هم اقتصاد رژیم بسیار متضرر شده است. 

زارعی با اشاره به اینکه شناورهای صهیونیستی در دریا با اقدامات جسورانه مقاومت یمن متوقف شده است‌، اظهار کرد: تمام این‌ها نشان می‌دهد اگر رژیم صهیونیستی همچنان بخواهد به جنایت‌های خود در غزه ادامه دهد، در حقیقت میخ‌های تابوت خود را سفت‌تر کرده و روزبه‌روز به موعد فروپاشی نزدیکتر می‌شود. 

وی همچنین در خصوص طرح مطرح‌شده در روزنامه اسرائیل هیوم برای کوچاندن مردم غزه به مصر، ترکیه، عراق و یمن، گفت: در نشست شرم‌الشیخ قاهره نیز طرحی مشابه مطرح شد که به نتیجه‌ای نرسید. دولت‌های این چهار کشور با چنین طرحی مخالف اند، زیرا می‌دانند چه عواقب خطرناکی برایشان به دنبال دارد. اساسا کوچاندن مردم فلسطین هرگز عملیاتی نیست. شاید ۵۰ سال پیش می‌شد چنین کاری را انجام داد، اما امروز مقاومت در خاک فلسطین ریشه دوانده و هیچ کدام از فلسطینیان حاضر به ترک سرزمین خود نیستند. 

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه ادامه داد: تا کنون رهبر انقلاب بارها طرحی را ارائه داده‌اند مبنی بر برگزاری یک همه‌پرسی با حضور تمام فلسطینی‌ها از هر نقطه‌ جهان و ایجاد یک دولت فلسطینی برآمده‌ از آرای مردم. این طرح بسیار عملیاتی‌تر است و ان‌شاءالله رقم خواهد خورد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha