به گزارش ایسنا، رحمتالله اکرمی در حاشیه مراسم روز حسابدار، درباره داراییهای شناسایی شده دولتی اظهار کرد: در خصوص مولدسازی بهتر است که با رئیس سازمان خصوصی سازی صحبت کنید ولی تا کنون بیش از یک میلیون مال غیر منقول دولت شناسایی شده که این داراییها را سنددار کردیم.
وی افزود: بسیاری از اموال غیرمنقول دولت سند نداشت. اقدامی که هماکنون با هماهنگی سازمان ثبت پیش میبریم این است که این داراییها را سنددار میکنیم.
معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: برخی از داراییهای دولتی که شناسایی نشده بود شناسایی کردیم یا مردم شناسایی کردند. کار خوب پیشرفته اما باید تا آخرین مال غیر منقول دولت ادامه پیدا کند.
به گفته اکرمی، شناسایی و سنددار کردن املاک و اموال غیرمنقول دولتی کار بزرگی است که سالیان سال طول میکشد ولی ان شاءالله به سرانجام میرسد. پیشرفت کار خوب بوده است.
معاون وزیر اقتصاد: شرط اجرای مولد سازی داشتن اطلاعات کامل از اموال دولتی است.
خزانه دار کل کشور گفت: امروز با درصد قابل توجه اطمینان میدانیم دولت چقدر اموال دارایی منقول و غیر منقول دارد و تا زمانیکه به صورت کامل این مسیر را طی نکنیم نمیتوانیم مولدسازی را به اجرا برسانیم.
اکرمی همچنین در مراسم روز حسابدار در سخنرانی خود اظهار کرد: محور همایش امسال روز حسابدار شفافیت مالی است اما به رغم تلاش همه صاحبان حرفه، این حرفه نتوانسته نقش خود را آنگونه که باید و شاید ایفا کند. باید سهم حرفه حسابداری در کیک اقتصاد کشور افزایش دهد.
وی افزود: در گذشته نقش حسابداری بخش عمومی صرفا ایفای مسئولیت پاسخگویی بود در حالیکه هم اکنون سودمندی در تصمیم نیز به رشتههای اصلی حسابداری در مالیه عمومی اضافه شده است.
خزانه دار کل کشور با بیان اینکه برای دستیابی به ارتقای شفافیت مالی راه بسیار درازی در پیش داریم، گفت: تدوین استانداردهای بخش عمومی، تدوین نظام حسابداری بخش عمومی، تهیه صورتهای مالی در سطح دولت، انجام فرآیند حسابرسی ادعای مطالبات از دولت، تهیه و تدوین نظام نامه آموزش حرفهای ذی حسابان به منظور افزایش دانش و مهارت از جمله اقدامات انجام شده در حرفه حسابداری محسوب میشود.
خزانه دار کل کشور یادآور شد: تا هشت سال قبل در فرآیند حسابرسی ادعای مطالبات از دولتها هیچ گونه اطلاعاتی وجود نداشت اما از سال ۱۳۹۴ تا کنون هیچ کس بدون طی فرآیند نمیتواند ادعا کند چقدر از دولت طلب دارد یا بدهی دارد.
اکرمی تاکید کرد: خزانه داری کل کشور تلاش بسیاری در شناسایی اموال و داراییهای دولت کرده است. ما در سالهایی نمیدانستیم که دولت چه دارد اما امروز با درصد قابل توجهی اطمینان میدانیم دولت چقدر اموال و دارایی دارد. تا این کار را به صورت کاملا متقن انجام ندهیم نمیتوانیم اموال و داراییهای دولت و مولدسازی را مشخص و اجرایی کنیم.
وی نبود ساختار جامع برای نظام مند کردن حسابداران، عدم استفاده به هنگام از فن آوری اطلاعات همراهی نکردن برخی مسئولان واحدهای گزارشگر با حسابداران، عدم یکپارچگی دادهها و اطلاعات، چابک نبودن حرفه حسابداری و رقابت غیر منطقی در بخشی از بدنه حسابداری را از چالشهای این حرفه عنوان کرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در بیان راهکارهای ارتقای حرفه حسابداری گفت: پیشنهاد میکنم سازمانی مثل سازمان نظام مهندسی و نظام پزشکی در حرفه حسابداری نیز تشکیل شود. همچنین همراهی مناسب و کامل برخی از مسئولان واحدهای گزارشگر و استفاده به هنگام و مناسب از فناوری اطلاعات میتواند به ارتقای حرفه حسابداری کمک کند.
به گفته اکرمی، امروز هوشمندسازی و استفاده از تکنولوژیهای نوین در حسابداری نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است.
انتهای پیام
نظرات