اکبر فتحی یکشنبه، ۱۲ آذرماه در مراسم بزرگداشت روز جهانی خاک که در محل دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: برای تامین امنیت غذایی جمعیت باید از خاک به عنوان مهمترین منبع تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی محافظت شود.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در راستای حفاظت از خاک براساس قانون، همه دستگاهها و نهادهای دولتی نیز در کنار دو سازمان موثر محیط زیست و جهادکشاورزی، وظایف مشخصی برای محفاظت از خاک دارند.
وی افزود: بنای زندگی بر اساس خاک است و در نبود آن، زندگی معنا و مفهوم خود را از دست میدهد. بنابراین باید این منبع حیاتی را برای بقای نسلهای دیگر حفظ کرد.
فتحی خاطرنشان کرد: امروزه خاک در معرض خطرات و تهدیدهای متنوع و طبیعی مانند فرسایشهای بادی و سیل و همچنین تهدیدهای انسانی مانند ساخت خانه، احداث شبکهها، راهها و .... قرار دارد.
وی بیان کرد: آبهای نامتعارف و پسابهای کارخانهها و همچنین شخم زنی در جهت شیب اراضی، استفاده نامناسب از کود و سم در اراضی کشاورزی از عوامل دیگر برای تخریب خاک است.
وی با اشاره به اینکه در استان ما مصرف کود از متوسط مصرفی کشور کمتر است، افزود: علت آن متکی بودن اراضی کشاورزی ما به کشت دیم است که باعث میشود حاصل خیزی خاک کم شود به همین دلیل کود باید به اندازه مصرف شود.
وی خاطرنشان کرد: آبخیزداری و آبخوان داری، نقش بسیار بزرگی در موضوع حفظ خاک دارد به طوری که هر چه بیشتر در بالادست سدها، طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری اجرا شود به همان اندازه در حفظ خاک موثر است.
انتهای پیام
نظرات