ناصر دواتگر یکشنبه ۱۲ آذر در هفتمین همایش استانی گرامیداشت روز خاک، با بیان اینکه هر ساله در راستای گرامیداشت روز جهانی خاک در کشورهای مختلف مراسم برگزار میشود، تصریح کرد: کشاورزان با مقوله آب و خاک بسیار آشنا هستند اما معمولاً بحث آب مشهود و محسوس است در حالی که موضوع خاک خیلی محسوس نیست.
سرپرست دفتر امور خاک معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کارکردهای متنوع خاک، یادآور شد: میتوان به نقش خاک در کاهش آلودگی آب یا تغییر اقلیم اشاره کرد.
وی در بخش دیگری با تأکید بر اینکه سیاستها و خط مشیها به سمتی رود که خاک سالم باشد، گفت: از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشور تنها ۱۸.۵ میلیون هکتار اراضی باغی و زارعی است که از این میزان نیز پنج میلیون هکتار خاک کلاس یک و دو به عبارتی حاصلخیز است که اغلب در استانهای شمالی و غربی مترکز شده است.
وی با بیان اینکه ذات خاک در مناطق خشک و نیمهخشک شور است و محرومیت ذاتی دارد، تصریح کرد: با تشریح این میزان خاک حاصلخیز باید با مشارکت کشاورزان و فارغالتحصیلان کشاورزی تولیدات کشاورزی افزایش یابد.
سرپرست دفتر امور خاک معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: خاک در ایران کم و ذاتاً فقیر است، اگرچه نسبت به تغییرات محیطی نیز حساس است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از آسیبهایی که به خاک وارد میشود از سوی انسانها و بخش دیگر طبیعی است، گفت: از آسیبهای انسانساز تغییر کاربریهاست همچون تبدیل خاک به بتن یا تبدیل کشت به خشت به طوری که هر ساعتی در کشور رقمی از اراضی به بتن تبدیل میشود.
دواتگر در بخش دیگری با تأکید بر اینکه فرسایش در برخی مناطق کمتر و در برخی دیگر بیشتر است، یادآور شد: بخشی از شوری خاک در کشور انسانساز است.
وی به بیان اینکه ۱۰ میلیون هکتار از اراضی کشور به درجات مختلف شور است، ادامه داد: توصیههای حفظ خاک از جمله جلوگیری از خُرد شدن اراضی کشاورزی، اصلاح مصرف کود و تلاش برای ترویج مدیریت مناسب خاک جدی گرفته شود.
انتهای پیام
نظرات