با از سرگرفته شدن حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به غزه بعد از آتشبسی یک هفتهای، چندین نفر از رهبران جهان که در دبی برای مذاکرات بر سر تغییرات اقلیمی گرد هم آمده بودند از این فرصت برای اظهار تاسف نسبت به این جنگ استفاده کردند.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در این اجلاس محیط زیستی گفت: «نپرداختن به بحران انسانی که در اراضی فلسطینی نزدیک به ما در حال وقوع است، غیرممکن است. حوادثی که در غزه در حال اتفاق افتادن هستند یک جنایت جنگی و جنایت بشری هستند». روسای جمهوری کلمبیا و کوبا هم این جنگ را «نسلکشی» توصیف کردند.
هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو، روز جمعه و در اعتراض به حضور مسئولان رژیم صهیونیستی در کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم موسوم به «کاپ ۲۸» این کنفرانس را ترک کرد.
«اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی برای انجام سخنرانی از پیش برنامهریزی شدهاش در این اجلاس حاضر نشد و آنطور که رسانه عبری «یدیعوت آحارونوت» خبر داده، به دلیل پایان آتشبس در غزه و همچنین «دلایل امنیتی» به سرزمینهای اشغالی بازگشت.
این اتفاق یک روز بعد از آن افتاد که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم بازدید برنامهریزی شده خود به اجلاس کاپ ۲۸ را لغو کرد. امیر قطر نیز نامش در ابتدا در فهرست به عنوان یکی از سخنرانهای روز جمعه قرار داشت اما در نهایت جزو غایبان بود. «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی هم با وجود برنامهریزی برای آنکه اولین سخنرانی را ارائه دهد، در این اجلاس شرکت نکرد.
«صباح زنگنه» در گفتوگو با ایسنا گفت: رژیم صهیونیستی با تمام وقاحت با وجود جنایاتی که در ۲ ماه گذشته در غزه انجام داده، در تمام مجامع بینالمللی حاضر میشود چرا که این رژیم نیازمند استفاده از فضای بینالمللی در منطقه و جهان است. رژیم صهیونیستی به هر اجلاسی که دعوت میشود، بلافاصله در آن حاضر میشود و از این ملاقاتها هم برای تبلیغات در افکار عمومی به ویژه افکار عمومی داخل سرزمینهای اشغالی استفاده میکند که نشان دهد این رژیم همچنان مقبولیت دارد اما این مقبولیت در میان مقامات دولتی کشورهاست نه در بین مردم آنها.
وی ادامه داد: با اقداماتی که رژیم صهیونیستی علیه حماس و غزه انجام داده عملا احساس امنیت در داخل سرزمینهای اشغالی برای شهروندان آن از بین رفته است و با تظاهرات و اعتراضات مردمی در کشورهای جهان فضای تبلیغاتی در دنیا را واگذار کرده است و در محاصره اعتراضهای مردمی قرار گرفته است، از این رو سعی میکند در هر جایی که دعوت می شود خود را به آنجا برساند.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: دولتها متاسفانه از پایگاه مردمی خود در رابطه با موضوع فلسطین فاصله دارند، حتی در آمریکا و انگلستان و فرانسه که حامیان این رژیم از روز اول بودند پایگاه مردمی به نفع رژیم صهیونیستی نیست.
زنگنه با بیان اینکه در این رابطه شاهد ۲ روند بودیم، اظهار کرد: اول اینکه در روزهای ابتدای درگیریها مردم دنیا و رسانههای دنیا از مظلومیت رژیم اسرائیل صحبت میکردند اما به تدریج که روزها گذشت و عملکرد این رژیم در بمباران بیمارستانها و مراکز غیرنظامی و اردوگاههای آوارگان دیده شد، این جریان تغییر پیدا کرد. روزهای اول اگر ۲۰ درصد حامی مردم فلسطین بودند، اکنون حمایت از آنها به ۹۵ درصد رسیده است. برعکس رژیم صهیونیستی حمایتهای اولیه را از سوی مردم و رسانهها از دست داده است.
وی خاطرنشان کرد که این وضعیت بر روند حمایت دولتها هم اثر گذاشته است؛ روزهای اول همه سران کشورهای غربی خواهان محو و نابودی حماس بودند و حقانیت را کامل به رفتار اسرائیل می دادند اما به تدریج حرف شان عوض شد. وزیر خارجه آلمان که سختترین مواضع را علیه مردم فلسطین گرفته بود الان اعلام میکند که بدون برقراری امنیت مردم فلسطین، اسرائیل هم امنیت نخواهد داشت و تعدادی از کشورها هم اعلام میکنند که حتما باید راهحل ۲ دولت در پیش گرفته شود.
این کارشناس مسائل بینالملل درباره تحت الشعاع قرار گرفتن اجلاس آب و هوای در دبی گفت: وقتی از محیط زیست و آب و هوا و اقلیم صحبت میشود، یعنی شرایط انسانیتری برای مردم دنیا باید فراهم شود اما شاهد هستیم که در یک گوشه جهان حملاتی به این شکل انجام میشود و کشتار انسانها علنی و مقابل دوربینهای رسانهها انجام میشود اما واکنش جدی در بر ندارد.
زنگنه با طرح این پرسش که کشورها در اجلاس مربوط به محیط زیست و اقلیم از چه محیط زیستی صحبت میکنند، اظهار کرد: طبیعی است که در این شرایط موضوع فلسطین در همه محافل موضوع نخست باشد. وقتی انسانها به مسلخ برده میشوند و شرایط زندگی، حیات و موجودیتشان با خاک یکسان می شود و هزارها کودک کشته میشوند نباید از آن غفلت کرد و به سایر موضوعات محیط زیستی توجه کرد.
وی در پایان گفت: شاید به همین دلیل رئیس رژیم صهیونیستی از سخنرانی در این اجلاس انصراف داد و به غیر از چند عکس یادگاری از او اثر و حضوری دیده نشد و صرفا به چند ملاقات دوجانبه با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس رضایت داد؛ این یعنی اسرائیل در محاصره عمومی افکار عمومی سیاسی و اجتماعی در دنیا قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات