برومند چهارآیین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ظرفیتهای خوب استان کرمانشاه در زمینه صادرات مرغ به کشور عراق، گفت: اگر روزانه تنها حدود ۷۰ تن صادرات مرغ مستمر به اقلیم کردستان عراق داشته باشیم، میتوانیم بازار مرغ این منطقه را به آسانی در دست بگیریم.
وی با اشاره به فراهم بودن زیرساختها و شرایط برای تولید و صادرات سالانه ۲۰ هزار تن مرغ از استان کرمانشاه به اقلیم کردستان عراق، تاکید کرد: بیتوجهی به این ظرفیتها فرصتهای زیادی را از مرغداران استان میگیرد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون استان کرمانشاه ۵۵۲ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار تن مرغ در سال دارد، گفت: در حال حاضر واحدهای پرورش مرغ استان با نزدیک ۶۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند که با فعال کردن ۱۵۰ واحد مرغداری غیرفعال استان به راحتی می توانیم مرغ مورد نیاز بازار اقلیم کردستان عراق را تامین کنیم.
چهارآیین اضافه کرد: در حال حاضر سالانه در مجموع نزدیک ۶۵ هزار تن مرغ در واحدهای مرغداری استان کرمانشاه تولید می شود که نیاز سالانه استان با احتساب سرانه ۲۲ کیلوگرمی مصرف مرغ بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تن است، لذا همین الان هم مازاد تولید مرغ استان روانه بازار استانهای دیگری مثل تهران و خوزستان می شود.
وی اشاره ای هم به ظرفیت های خوب کشتارگاهی استان کرمانشاه برای صادرات مرغ داشت و گفت: استان کرمانشاه ۹ کشتارگاه طیور دارد که شش کشتارگاه آن در حال حاضر فعال هستند و ظرفیت کشتار دو هزار قطعه مرغ در ساعت را دارند و یکی از کشتارگاه های طیور استان هم مجهز به خط کشتارگاه ۰۲ -کشتارگاه مخصوص صادرات- است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به تهیه طرح توجیهی برای تولید و صادرات مرغ در استان برای صادرات مستمر به اقلیم کردستان عراق، گفت: در این طرح صفر تا صد اقدامات لازم برای تولید و صادرات ۲۰ هزار تنی مرغ از استان کرمانشاه به اقلیم کردستان عراق دیده شده که البته برای اجرایی کردن آن نیاز به همراهی مجموعه مدیریتی استان داریم.
وی ادامه داد: اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه برای تولید و صادرات ۲۰ هزار تنی مرغ به کشور عراق چند درخواست دارد که مهمترین آنها به هماهنگی مدیریت ارشد استان با مسئولین اقلیم کردستان عراق برای آغاز صادرات مربوط میشود.
چهارآیین افزود: برای صادرات مرغ به اقلیم کردستان عراق نیاز است الزامات بهداشتی مورد تایید دامپزشکی عراق رعایت شود که هم اکنون برای تولید مرغ در داخل کشور همه این الزامات و حتی بالاتر از آن را رعایت می کنیم، با این حال نیاز به طی شدن رویه مرسوم برای تایید این الزامات در نشست استاندار کرمانشاه با مسئولین اقلیم کردستان عراق وجود دارد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه درخواست دیگر اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه برای تولید و صادرات ۲۰ هزار تنی مرغ از استان به کردستان عراق را تامین نهاده های مورد نیاز برای تولید مستمر مرغ از سوی مرغداران دانست و گفت: ماهانه هزار تن سویا و دو هزار تن ذرت برای تولید مرغ صادراتی در استان نیاز است که اگر شرکت پشتیبانی امور دام استان این میزان نهاده را به طور ماهانه در اختیار مرغداران استان قرار دهد، هیچ مشکل دیگری برای تولید ۲۰ هزار تنی مرغ برای صادرات در استان نداریم.
وی یادآور شد: بهای نهاده های تخصیص داده شده به مرغداران هم ظرف ۷۰ روز به شرکت پشتیبانی امور دام استان پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه در جریان تولید و صادرات سالانه ۲۰ هزار تنی مرغ از استان به اقلیم کردستان عراق ۱۵۰ مرغدار استان درگیر امر تولید مرغ صادراتی خواهند شد، گفت: از قِبَل صادرات این میزان مرغ تولیدی به کشور عراق ۴۵۰ اشتغال دائم در استان از قِبَل بخش های تولید، کشتارگاهی و... ایجاد خواهد شد.
چهارآیین ادامه داد: این میزان صادرات در عین حال ۴۰ میلیون دلار درآمد ارزی سالانه برای استان به همراه خواهد آورد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به بازارپسندی بالای مرغ تولیدی در استان کرمانشاه در اقلیم کردستان عراق داشت و گفت: مرغ تولیدی در کشور ما بازارپسندی بالایی در اقلیم کردستان عراق دارد، اما تنها دلیلی که تاکنون نتوانسته ایم بازار مرغ آن را در دست بگیریم این است که برای تولید و صادرات مرغ برنامه هدفمند نداریم و با کوچکترین تنشی در بازار مرغ، صادرات قطع می شود و به همین خاطر نمی توانیم بازار مطمئنی ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: هم اکنون مرغ مورد نیاز اقلیم کردستان عراق از کشور ترکیه تامین می شود که کیفیت آن در مقایسه با مرغ تولیدی در کشور ما خیلی پایین است.
انتهای پیام
نظرات