• شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402091107562
  • خبرنگار : 71541

موسسه نور از امروز به بانک ملی منتقل شد

قابل توجه سپرده‌گذاران و مشتریان "موسسه نور"

قابل توجه سپرده‌گذاران و مشتریان "موسسه نور"

موسسه اعتباری نور از امروز (۱۱ آذر) به بانک ملی منتقل شد و مشتریان این موسسه از امروز مشتری بانک ملی هستند؛ بر این اساس یک دوره گذار دو ماهه پیش‌بینی شده که سپرده‌گذاران خدماتشان را از طریق همان شعب قبلی دریافت کنند و پس از این دوره، مشتریان موسسه اعتباری نور شماره حساب بانک ملی خواهند داشت.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی در راستای برنامه اصلاح نظام بانکی و سیاست‌های نظارتی و شفاف‌سازی نظام بانکی، اقداماتی را از یک سال گذشته آغاز کرد؛ یکی از این اقدامات، انتقال بانک‌ها و موسسه‌های ناتراز به بانک‌های دولتی بود که در این راستا این اقدام برای موسسه نور هم اتفاق افتاد؛ بدین‌ترتیب سپرده‌گذاران، سپرده‌ها، شعب و کارکنان تسهیلات و دارایی‌های این موسسه همگی از این پس در ذیل مدیریت بانک ملی است.  

سپرده‌گذاران موسسه نور چه کنند؟

با انتقال موسسه اعتباری نور، این سوال ایجاد شد که سپرده‌گذاران باید چه اقدامی انجام دهند؟ که فرشاد محمدپور - معاون نظارت بانک مرکزی - در پاسخ به این سوال اعلام کرد که نیازی‌ به اقدام از سوی سپرده‌گذاران نیست و مشتریان، سپرده‌گذاران و تسهیلات‌گیرندگان اقدام خاصی انجام نمی‌دهند.

با وجود این، یک دوره گذار دو ماهه پیش‌بینی شده که طی این مدت، سپرده‌گذاران همه خدماتی که پیش از این نیز دریافت می‌کردند و حتی خدمات بیشتر را از طریق همان شعب که قبلاً متعلق‌ به موسسه اعتباری نور بود و اکنون تنها تابلوی آن به بانک ملی ایران تغییر می‌کند، پیگیری خواهند کرد و پس از این دوره گذار دو ماهه، مشتریان موسسه اعتباری نور شماره حساب بانک ملی خواهند داشت. البته در دوره گذار نیز این مشتریان، مشتری بانک ملی ایران به حساب می‌آیند.

ناترازی‌های نور چه می‌شود؟

یکی دیگر از ابهامات انتقال موسسه اعتباری نور به بانک ملی، انتقال ۴۰ هزار میلیارد تومان ناترازی‌های موسسه نور است؛ در حالی‌که عمده ادغام‌ها در نظام بانکی در یک دهه گذشته براین اساس بوده که تمام مسائل مثبت و مشکلات بانک مبدأ به بانک مقصد منتقل می‌شد، اما انتقال موسسه نور به بانک ملی جزو اولین تجربیاتی است که در آن، مشکلات منتقل نمی‌شود. بدین‌ترتیب با تاکید رئیس کل بانک مرکزی، به هیچ عنوان یک ریال ناترازی موسسه نور به بانک ملی منتقل نخواهد شد.

به گفته معاون نظارت بانک مرکزی نیز مشکلات موسسه نور در همان موسسه باقی خواهد ماند و از امروز به‌ عنوان یک موسسه غیر اعتباری فقط به حل مشکلات و پرونده‌های قبلی خواهد پرداخت. در عین حال، حدود ۲۰۰۰ نفر نیروی انسانی موسسه نور که عمدتا جوان هستند به بانک ملی منتقل می‌شوند و مشکل کمبود پرسنل را حل خواهد کرد.

همچنین به‌ گفته مهدی محمدی - مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی - در این روند صرفا نزدیک به ۳۳ هزار میلیارد تومان سپرده موسسه نور به بانک ملی انتقال یافته و معادل آن از دارایی‌های موسسه نور به بانک ملی منتقل شده است. سایر بدهی‌های موسسه نور از جمله بدهی ناشی از اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی، در فرایند تصفیه تعیین تکلیف خواهد شد و هیچگونه مسئولیت و ضرر و زیانی متوجه بانک ملی نخواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۳ ۱۲:۲۲

به جای تشکیل بانک خصوصی و دادن اختیار جهت اعطای وام و ... به بخش خصوصی، از تجربه پست بانک و باجه های بانکی روستایی استفاده کنید که فقط خدمات خرده بانکداری به مسئول باجه بخش خصوصی داده می شود و نه حاکمیت مدیریت مالی اینجوری هم خدمات، مکان، نیرو، هزینه ها و ... به بخش خصوصی واگذار می شود و هم حاکمیت مالی و اقتصاد دست دولت باقی می ماند. باجه ها هم از محل تراکنش ها و ارائه خدمات درآمد کسب می کنند. (شبیه دفاتر پیشخوان خدمات دولت)