محمدرضا سردارینژاد از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه محصولات ما در دو دسته لیزر حالت جامد و لیزرهای فیبری است، گفت: لیزرهای فیبری برای برشهای فلزی، فولادی و آهنی استفاده میشود و لیزرهای حالت جامد برای فاصلهیابی کاربرد دارد.
وی اظهار کرد: با استفاده از حالت جامد برای فاصلههای از ۳ تا ۱۵ کیلومتری را میتوانیم فاصلهیابی کنیم.
سردارینژاد با اشاره به طراحی و ساخت دوربینهایی بر پایه لیزر حالت جامد، توضیح داد: این دوربین یک ماژول فاصلهیاب و حرارتی است و قادر است اجسام زنده را تا فاصله ۳ کیلومتری بر حسب میدان دیدی که دارد، تشخیص دهد.
این محقق خاطر نشان کرد: اجسام زنده مانند انسان و حیوان از بدن خود امواج مادون قرمز حرارتی ساطع میکنند و این اجسام زنده بر حسب امواج مادون قرمز ساطع شده روی این دوربین نمایش داده میشوند.
سردارینژاد با بیان اینکه این دوربین سایر اجسام را به صورت سایه و اجسام زنده را به صورت سفید نمایش میدهد، یادآور شد: این دوربین علاوه بر ماژول حرارتی، دارای یک ماژول فاصلهیاب است. در صورتی که جسمی وارد تصویر شود و ما بخواهیم بدانیم فاصله آن تا دوربین چقدر است، از طریق یک پالس لیزر میتوانیم فاصله جسم تا خودمان را تشخیص دهیم.
وی با اشاره به دیگر کاربردهای این دوربین، اظهار کرد: این دوربین برای ایجاد امنیت در اماکن، پایش محیط زیست و حیات وحش و همچنین مرزبانی قابل استفاده است.
انتهای پیام
نظرات