• پنجشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402090906413
  • خبرنگار : 50590

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان:

آمار سالمندی در استان همدان از ۷ به ۱۴ درصد افزایش یافته است

آمار سالمندی در استان همدان از ۷ به ۱۴ درصد افزایش یافته است

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سالمندی جمعیت یکی از مهمترین مسأله‌های آینده کشور است و متأسفانه آمار سالمندی در استان همدان از هفت درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته است.

دکتر محمدمهدی مجذوبی امروز (پنجشنبه، نهم آذر ماه) در سومین مجمع سلامت استان همدان، اظهار کرد: هدف از تشکیل مجمع سلامت، بازنگری در فعالیت‌های یک سال گذشته، همگرایی و تمرکز بر برنامه‌های امسال و برنامه‌ریزی برای نتیجه‌بخش شدن برنامه‌هاست.

وی ادامه داد: جوانی جمعیت، یکی از مهمترین اولویت‌های مجمع سلامت استان در سال گذشته بود. در حوزه جوانی جمعیت، برنامه‌های متنوعی سال گذشته برگزار شد.

مجذوبی با بیان اینکه متوقف کردن روند پیری جمعیت یا معکوس کردن آن نیازمند ورود جدی دستگاه‌های متولی است، گفت: با ورود دستگاه‌های متولی و اجرای برنامه‌های مطلوب، امیدواریم بتوانیم روند پیری جمعیت را معکوس یا متوقف کنیم.

او بیان کرد: اولویت مجمع سلامت در سال گذشته کنترل بیماری غیرواگیر، تغییر اقلیم و جوانی جمعیت بود که در زمینه بیماری‌های غیرواگیر، کارگروه‌های سلامت با این موضوع برگزار شد و در تفاهم‌نامه‌ها به سلامت مواد غذایی به‌عنوان مؤلفه مؤثر در بیماری‌های غیرواگیر توجه شد.

کاهش آمار بیماری‌های عفونی در کشور

وی با بیان اینکه سه اولویت در مجمع سلامت استان همدان مورد توجه است، گفت: امسال موضوع مجمع سلامت استان همدان، حوادث ترافیکی، اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت و تبیین سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذا و تغذیه است. سند امنیت غذا و تغذیه یک سند راهبردی برای خودکفایی و ایمنی غذا در سایر جنبه‌های امنیت است.

مجذوبی با بیان اینکه اهمیت کیفیت غذا و نقش آن در حفظ سلامت شهروندان مؤثر است،  توضیح داد: با توجه به احتمال بروز بیماری عفونی و آلودگی‌های میکروبی از طریق غذا، کارهای دقیقی در معاونت غذا و دارو در حال اجراست و به‌طور محسوس از اوایل انقلاب تا کنون بیماری عفونی در کشور کاهش یافته است.

افزایش پنج - شش برابری سرطان معده در چند سال اخیر

وی ادامه داد: با توجه به افزایش بیماری‌های غیرواگیر، بویژه سرطان‌ها، استفاده از کود شیمیایی و سموم به‌عنوان موضوعی مهم توسط دانشگاه علوم پزشکی پیگیری می‌شود. افزایش پنج تا شش برابری سرطان معده در چند سال اخیر نشان‌دهنده نیاز به کارهای تحقیقاتی و برگزاری کارگروه‌های بیشتری در این زمینه است.

او با بیان اینکه در نتیجه سالمندی، به مراکز توانبخشی بیشتر نیاز است، اظهار کرد: بروز حوادث و سوانح، شیوع بیماری غیرواگیر و بروز ناتوانی‌هایی که به دنبال آنها نیاز به ایجاد مراکز توانبخشی است، از نتایج سالمندی است.

نیاز به ساخت دانشکده توانبخشی داریم

مجذوبی بیان کرد: دانشکده توانبخشی آن‌طور که باید نمی‌تواند خدمات خود را به علت کمبود فضا و امکانات به هم‌استانی‌ها ارائه دهد. بنابراین نیاز است در حوزه توانبخشی دانشکده جدید با فضای کافی حداکثر تا سه سال آینده ایجاد شود تا خدمات بیشتر به مردم ارائه دهد.

وی گفت: آمار مرگ بیمارستانی در استان در هفت ماه نخست سال کاهش یافته است. مجموع مرگ‌ها در چرخه اقتصادی خانواده تأثیرگذار است و نباید فراموش کرد هر مرگ به جامعه هشت میلیارد تومان آسیب می زند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه برای کاهش آمار تصادف‌ها به مؤلفه‌هایی باید توجه کرد، توضیح داد: لازمه کاهش آمار حوادث ترافیکی، افزایش امنیت خودرو، رفع نقاط حادثه‌خیز با ایجاد نورپردازی، اصلاح مسیرهای پرتصادف و بهتر شدن خدمات‌دهی اورژانس جاده‌ای و مراکز درمانی است.

مجذوبی افزود: میانگین مدت رسیدن اورژانس به محل حادثه مصدومان ترافیکی از ۱۲ دقیقه به هشت دقیقه کاهش یافته و ۱۲ پایگاه اورژانسی نیز در حال آماده‌سازی است و ۱۰ پایگاه دیگر نیاز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha