• پنجشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402090906188
  • خبرنگار : 50154

نشریه "پژوهش‌های دستوری و بلاغی" دانشگاه قم در بیش از ۱۰ پایگاه داخلی نمایه شد

نشریه "پژوهش‌های دستوری و بلاغی" دانشگاه قم در بیش از ۱۰ پایگاه داخلی نمایه شد

ایسنا/قم مدیر اجرایی نشریه پژوهش‌های دستوری و بلاغی دانشگاه قم گفت: اگرچه با حمایت‌های دانشگاه قم، مسئولان اجرایی نشریه "پژوهش‌های دستوری و بلاغی" کوشیده‌اند تا این مجله را جهت استناد و روئیت‌پذیری، در تمامی مراکز نمایه‌کننده داخلی نمایه کنند، اما از نظر نمایه شدن در مراکز بین‌المللی، می توان بهتر از این عمل کرد.

دکتر علی سلیمانی مدیر اجرایی نشریه پژوهش‌های دستوری و بلاغی دانشگاه قم در گفت وگو با ایسنا، گفت: عنوان قبلی این نشریه، «علوم ادبی» بود و تمامی مقالات علمی نوشته شده در مسائل علوم ادبی همچون بلاغت، دستور، سبک شناسی، نقد ادبی، انواع ادبی، نظریه‌های ادبی، زبانشناسی و غیره، در این نشریه چاپ و منتشر می‌شد.

وی افزود: در سال ۱۳۹۹ که این نشریه توانست در ارزیابی وزارت علوم رتبه "ب" کسب کند، تصمیم چنین شد که عنوان و حیطه کاری نشریه در لایه سوم و جزیی‌تر قرار گیرد.

این مدرس زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: با تصمیم اعضای هیئت تحریریه، عنوان جدید «پژوهش‌های دستوری و بلاغی» جایگزین نام قبلی شد، هم اکنون نیز در این نشریه آن دسته از مقاله‌هایی در اولویت بررسی و انتشار قرار می‌گیرد که دارای مطلب و حرف جدید و کارآمد در دو حیطه «دستور» و «بلاغت» در رشته زبان و ادبیات فارسی باشند.

سلیمانی گفت: در این نشریه علمی، ۱۳ تن از اساتید فاضل همکاری دارند و دکتر علی تمیزال از ترکیه؛ استاد دانشگاه سلجوق قونیه و دکتر محمّد ابوالکلام سرکار از بنگلادش استاد دانشگاه داکا، اعضای بین‌المللی این نشریه هستند.

وی ادامه داد: دکتر کاظم دزفولیان‌راد؛ استاد دانشگاه شهید بهشتی، دکتر حبیب الله عباسی؛ استاد دانشگاه خوارزمی، دکتر خدابخش اسداللهی؛ استاد دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر محمّدرضا نجاریان؛ استاد دانشگاه یزد، دکتر اسدالله واحد؛ استاد دانشگاه تبریز، از اعضای هئیت تحریریه هستند.

سلیمانی افزود: همچنین دکتر علیرضا نبیلو؛ استاد دانشگاه قم، دکتر یحیی کاردگر؛ استاد دانشگاه قم، دکتر احمد رضایی؛ دانشیار دانشگاه قم، دکتر محمّد فولادی؛ دانشیار دانشگاه قم، دکتر محمود مهرآوران؛ دانشیار دانشگاه قم و دکتر محمّدرضا یوسفی؛ دانشیار دانشگاه قم، اعضای هیئت تحریریه داخلی این نشریه را تشکیل می‌دهند.  

وی یادآور شد: سردبیر و مدیر مسئول این نشریه علمی، به ترتیب دکتر علیرضا نبیلو و دکتر یحیی کاردگر هستند و مدیریت داخلی و اجرایی این نشریه را نیز من بر عهده دارم.

مدیر اجرایی نشریه پژوهش‌های دستوری و بلاغی تصریح کرد: تاکنون در این دو فصلنامه، ۲۳ شماره از مقالات علمی و پژوهشی نویسندگان و پژوهشگران داخلی و خارجی چاپ و منتشر شده است.

این مدرس زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: این نشریه در مراکزی همچون پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، مگیران، نورمگز، سیویلیکا، گوگل اسکالر، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی SID، پایگاه مقالات و منابع علمی و پژوهشی VIRA SCIENCE، مرجع مجلات علمی JREF.ir، «پرتال جامع علوم انسانی»، «مرکز منطقه‌ای اطلاع‌ رسانی علوم و فناوری» و «سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» و EBSCO نمایه شده است و علاقه‌مندان می‌توانند جزء سایت اصلی، مقالات منتشر شده در این نشریه را در این مراکز یافته و استفاده کنند.

سلیمانی عنوان کرد: امروزه در پژوهش و انتشار آثار علمی، بحث روئیت‌پذیری که منجر به مطالعه پژوهش‌ها و استناددهی به آن ها می‌شود، بحث مهمی در دنیاست و حتی در انتخاب دانشمندان یک و دو درصد برتر از این معیار بهره می‌گیرند.  

مدیر اجرایی نشریه پژوهش‌های دستوری و بلاغی افزود: اگرچه با حمایت‌های دانشگاه قم، مسئولان اجرایی نشریه «پژوهش های دستوری و بلاغی» کوشیده‌اند تا این مجله را جهت استناد و روئیت‌پذیری، در تمامی مراکز نمایه‌کننده داخلی نمایه کنند، اما از نظر نمایه شدن در مراکز بین‌المللی، می توان بهتر از این عمل کرد؛ لازمه این امر هم استفاده از ظرفیت‌های علمی متخصصان برتر نمایه‌کننده در مراکز بین‌المللی است که بی شک حمایت‌های مادی و معنوی دانشگاه را می‌طلبد.

وی یادآور شد: متأسفانه عدم توجه به این نکته باعث شد تا در ارزیابی اخیر وزارت علوم، این نشریه به دلیل نداشتن چند نمره اندک، از کسب رتبه الف باز بماند، امیدواریم با نمایه شدن نشریه «پژوهش‌های دستوری و بلاغی» در مراکز بین المللی، مشکل این چند نمره نیز در ارزیابی سال آینده وزارت عتف حل شده و شاهد رتبه بهتر و حتی بین‌المللی و اسکوپوس شدن این نشریه باشیم و درخشش دانشگاه بین‌المللی قم در تمامی عرصه‌ها را منجر شویم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha