• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402090805938
  • خبرنگار : 30165

رئیس جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران خبر داد

۱۷ پروژه پژوهشی و فناورانه در دست اجرا، برای درمان زخم 

۱۷ پروژه پژوهشی و فناورانه در دست اجرا، برای درمان زخم 

رئیس جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران با اشاره به پژوهش‌های انجام شده برای بهبود روش‌های درمانی و دستیابی به درمان‌های نوین در پژوهشکده فناوری‌های نوین زخم و ترمیم بافت گفت: در  حال حاضر، بالغ بر ۱۷ پروژه پژوهشی و فناورانه در زمینه‌ روش‌های نوین درمانی، تولید محصولات بیوسمیلار، تولید زخم‌پوش‌های بیولوژیک و نوین و همچنین پروتئین‌های نوترکیب موثر در درمان زخم، در دست اجراست.

به گزارش ایسنا، مسعود حبیبی در آیین افتتاحیه دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت که توسط سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد، با بیان اینکه این کنگره ظرفیتی برای ارتقاء دانش  و فرصتی برای تبادل نظر محققان و بهره‌مندی از آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه است، گفت: امید است این گردهمایی، بستری برای توسعه تعاملات مراکز تحقیقاتی و پژوهش‌های میان رشته‌ای و ارتقا سطح سلامت جامعه شود. 

وی با اشاره به اینکه دیابت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های غیر واگیر است، اظهار کرد: بر اساس برآورد اخیر وزارت بهداشت، بیش از ۷ میلیون بیمار مبتلا به دیابت و ۱۲ میلیون فرد پیش دیابتی، در کشور وجود دارد. 

رئیس دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: یکی از عوارض مهم دیابت، اختلال در ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده و ایجاد زخم‌های مزمن است. زخم‌های مزمن، شیوع قابل توجهی در جامعه دارد. در کل جمعیت، شیوع ابتلاء به زخم‌های مزمن، در طول زندگی، ۰.۸ تا ۱.۵ درصد برآورد می‌شود که این آمار در جمعیت دیابتی تا ۱۵ درصد تخمین زده می‌شود. این میزان درگیری، یک مسئله جدی برای توجه و مداخلۀ نظام سلامت است. 

حبیبی با اشاره به راه‌اندازی کلینیک تخصصی درمان زخم پای دیابتی گفت: جهاد دانشگاهی برای کمک به این بیماران و ارائه خدمات پیشگیرانه، با راه‌اندازی کلینیک تخصصی زخم پای دیابتی نسبت به درمان چندین هزار بیمار اقدام کرده است. همچنین اقدام به آموزش کادر درمان برای مدیریت زخم‌های مزمن، از دیگر اقدامات این مرکز است و تا امروز، بالغ بر ۲۰۰۰ نفر از پزشکان و پرستاران از سراسر کشور در این دوره‌های آموزشی، شرکت کرده‌اند. 

وی با اشاره پژوهش‌های انجام شده در برای بهبود روش‌های درمانی و دستیابی به درمان‌های نوین در پژوهشکده فناوری‌های نوین زخم و ترمیم بافت، اظهار کرد: در حال حاضر، بالغ بر ۱۷ پروژه پژوهشی و فناورانه در زمینه‌ روش‌های نوین درمانی، تولید محصولات بیوسمیلار، تولید زخم‌پوش‌های بیولوژیک و نوین و همچنین پروتئین‌های نوترکیب موثر در درمان زخم، در دست اجرا است. 

رئیس دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: هرچند این اقدامات، نقش بسیار مهمی در درمان و کاهش ناتوانی‌های متعاقب دیابت و زخم‌های مزمن دارد؛ اما نکته حائز اهمیت، بحث توجه به پیشگیری سطح یک، کاهش بروز از طریق شناسایی عوامل و کاهش وقوع ریسک فاکتورهای این بیماری است. 

حبیبی خاطر نشان کرد: مقوله آگاهی بخشی به جامعه و آموزش برای تغییر سبک زندگی و همچنین اصلاحات بنیادی در تمایلات، عادات و  دسترسی‌هایی، که مردم را به سمت سبک زندگی سالم، هدایت می‌کنند، از اصلی‌ترین فعالیت‌ها برای کاهش عوامل خطر دیابت و زخم‌های مزمن است و این موضوع از وظایف کلان نظام حکمرانی و دولت، در قبال مردم و حوزه سلامت به حساب می‌آید. 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در گروه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی جهاد دانشگاهی نسبت به آگاهی بخشی، آموزش و تحقیقات کاربردی ، افزود: همچنین مرکز پایش و ارتقای سلامت را برای تشخیص زودرس و پیشگیری از بیماری‌های مزمن و عوارض آنها از جمله اختلالات حرکتی و مداخلات بازتوانی، در کنارمرکز جامع زخم، راه‌اندازی کرده‌ایم. 

رئیس دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: نکته دیگر، توجه به مولفه های اجتماعی سلامت است. افرادی که مبتلا به زخم های مزمن می‌شوند، عمدتا از نظر اقتصادی، در سطح پایین جامعه قرار دارند؛ بنابراین در درمان این افراد باید توجه بیشتری، به ویژه از نظر حمایت های بیمه‌ای و  اجتماعی داشته باشیم. 

حبیبی با اشاره به نقش بیمه‌ها در حمایت از مدیریت درمان این بیماری‌ها و عوارض مزمن آن‌ها، خاطرنشان کرد: به جا است بیمه‌ها به ویژه بیمه‌های پایه این خدمات را تحت پوشش خود قرار دهند. در غیر این صورت، شاهد عدم مراجعه به موقع و یا عدم تکمیل فرایند درمان، به‌ویژه توسط بیماران کم‌برخوردار بوده و امکان پیشرفت و عود زخم و بروز پیامدهای پرهزینه آن، مانند قطع پا وجود خواهد داشت که می‌تواند هزینه‌های بسیار بیشتری را به بیمه‌ها تحمیل کند. 

وی گفت: همچنین لازم است که انسان‌های خیر و موسسات نیکوکار در سراسر کشور، به هر صورت که می‌توانند از فرایند درمان ایشان، حمایت کنند. 

رئیس دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه امسال شاهد یک اتفاق تازه در برگزاری این کنگره هستیم، افزود: بر اساس احساس نیاز و ضرورت استفاده از ایده‌های نو و فناورانه، فرصتی برای گروههای استارت‌آپی دانشجویی و نخبگان دانشگاهی فراهم آوردیم تا با حمایت از ایده های نو و خلاقانه در زمینه تجاری سازی محصولات و خدمات مرتبط به درمان زخم، زمینه‌های پیشرفت آنها را فراهم آوریم. 

حبیبی گفت:  از این رو مرکز نوآوری و شکوفایی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، «منش»، دومین رویداد ایده بازار سلامت را همزمان با این کنگره برگزار می‌کند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha