• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402090805599
  • خبرنگار : 71129

کمیسیون انتخابات پاکستان به تقلب متهم شد

کمیسیون انتخابات پاکستان به تقلب متهم شد
نواز شریف

کمیسیون انتخابات پاکستان با اتهام استفاده از یک اقدام مناقشه برانگیز در تغییر نقشه رای گیری به نفع نواز شریف، نخست وزیر سابق این کشور روبروست.

به گزارش ایسنا، این کمیسیون همچنین به تقلب پیش از انتخابات پارلمانی در پاکستان و تردیدهای رو به رشد درباره عادلانه بودن این انتخابات نیز متهم شده است.

روند اصلاح مرزهای حوزه انتخابیه که به "تحدید حدود" معروف است به دنبال سرشماری صورت گرفته که اخیرا در پاکستان انجام شد و با جنجال‌هایی همراه بود.

به نوشته گاردین، مخالفت بی‌سابقه و اعتراض ۱۳۰۰ نفری در سراسر پاکستان به تغییرات پیشنهادی در حوزه‌های انتخابیه توسط کمیسیون انتخابات از جمله در مورد ادغام مناطق "هرنای" و "سیبی" در ایالت بلوچستان پاکستان که در یک حوزه انتخابیه است با وجود فاصله ۴۰۰ کیلومتری این دو منطقه از هم و بدون ارتباط جاده‌ای و تفاوت‌های اقلیمی، فرهنگی و تفاوت‌های جمعیتی آنها مطرح شده است.

تاریخ انتخابات پارلمانی پاکستان از نوامبر ۲۰۲۳ به فوریه ۲۰۲۴ تغییر کرده که بهانه‌ای برای نتایج سرشماری بود اگرچه مخالفان مدعی‌اند که این تاخیر به دلیل دادن زمان بیشتر به نواز شریف است تا از تبعید خودخواسته در انگلیس برگردد و باری دیگر برای انتخابات کاندیدا شود.

گفته می‌شود که نواز شریف کاندیدای مورد قبول ارتش پاکستان است اما حزب مسلم لیگ پاکستان شاخه نواز این اظهارنظر را رد کرده است.

بیش از ۸۰ درصد از این درخواست بی سابقه اعتراضی به اقدام کمیسیون انتخابات پاکستان کمیته مرزبندی را به سوگیری به نفع افراد، گروه‌ها و احزاب متهم کرده و این تردید را درباره عادلانه بودن این انتخابات بیش از پیش به وجود آورده است. تصمیم نهایی در این باره ۳۰ نوامبر سال جاری میلادی اعلام می‌شود.

گروه نظارتی "شبکه انتخابات آزاد و عادلانه" نیز مخالفت شدید خود را درباره این اقدام اعلام کرده و گفته که بیش از یک پنجم از حوزه‌های انتخابی پیشنهادی به اداره‌های تنظیم مقررات درباره تعداد رای دهندگان اعلام نشده است.

بسیاری کمیسیون انتخابات را به ترسیم مجدد نقشه به منظور تضعیف مستقیم حمایت تحریک انصاف پاکستان (PTI)، حزب سیاسی عمران خان، نخست وزیر برکنار شده این کشور متهم کرده‌اند که هنوز از محبوبیت زیادی در میان رای دهندگان برخوردار است.

"مایکل کوگلمن"، یکی از اعضای ارشد در اندیشکده مرکز ویلسون در ایالات متحده در امور جنوب آسیا گفت که اگر تحدید حدود پیشنهادی همانطور که اعلام شده پیش برود، برای کسانی که در مقابل حزب نواز شریف قرار می‌گیرند، مخرب خواهد بود چون به نوعی غیرمستقیم تقلب پیش از انتخابات محسوب می‌شود. نحوه انجام این فرآیند بخش مهمی از روند انتخابات خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha