ساجده بارانی بانوی جوانی متولد سال ۱۳۷۴ در شهرستان کلاله، کارآفرین حوزه پوشاک و ملزومات حجاب است و داستانش از آنجایی شروع میشود که حس میکند باید دست به زانو گرفته با «یا علی» بلند شده و کاری کند، او میگوید: سال ۹۸ بود که متوجه شدم لباس مورد علاقه من از نظر میزان پوشیدگی و مدل در بازار شهر موجود نیست، از طرفی زنانی را میشناختم که سرپرست خانوار و بیکار هستند، اما جایی را برای اشتغال پیدا نمیکنند؛ این طور شد که تصمیم گرفتم خودم دست به کار شوم.
در مورد سرمایه ابتدایی کارش از او پرسیدم که پاسخ داد: با میزان سرمایه اندک اولیه پارچه تهیه کردم، خودم خیاطی بلد نبودم اما با چند نفر خیاط صحبت کردم و پذیرفتند که پارچه و طراحی از من باشد و دوخت از آنها.
ساجده در مورد سود مالی کارش میگوید: این کار سود خیلی کمی برای من داشت و مبلغ اندکی بابت فروش لباس برمیداشتم، در ابتدا تمرکزم بیشتر این بود که شناخته شوم و همین هم شد؛ نکته جالب و قابل توجه این است که خیلی از خانمهایی که چادری نبوده یا حتی حجاب کمی داشتند هم به این سبک علاقهمند شده و از این نوع پوشش و طراحی استقبال میکردند.
این بانوی کارآفرین یکی از علتهای جذابیت کارش را استفاده از طرحهای گلدوزی شده ترکمن می-داند و میگوید: در این سمت از استان ما بانوان ترکمن هستند که کارهای زیبای گلدوزی با چرخ را انجام میدهند و ما هم این گزینه را به لباسها اضافه کردیم.
از وی در مورد ادامه کارش در شرایط کرونای سال ۱۳۹۸ و علت استمرار آن پرسیدم، پاسخ داد: اوایل کرونا همه میگفتند این کار را نکن اما چون علاقه شخصیام بود ادامه دادم، از طراح دوخت گرفته تا خیاط برای همکاری به من مراجعه میکردند و من مشتاقتر میشدم؛ این اقبال عمومی باعث شد بتوانم پول خیاط، پارچه و اجاره مغازه را تأمین کنم؛ بعد از دو سال برای دریافت وام و گسترش کار به کمیته امداد مراجعه کردم.
ساجده همراهی همسرش را در مسیر موفقیت بسیار مهم میداند و توضیح میدهد: در اثنای کار بود که ازدواج کردم، همسرم فرهنگی است، ما یک مکانی داشتیم که با کمک هم آنجا را مرتب کرده و سامان دادیم؛ این طور شد که گالری حجاب را به مکان شخصی خودمان منتقل کردیم.
با گسترش کار نیروها هم بیشتر میشوند
این بانوی کارآفرین گلستانی تعداد افراد مشغول به کار در این گالری را ۱۵ نفر عنوان کرد و گفت: همه زنان سرپرست خانوار یا از اعضای بهزیستی هستند، به عبارتی اولویت من برای استخدام این افراد است که اگر بخواهم کار را گسترش دهم، تعداد افراد بیشتری را میتوانم مشغول به کار کنم.
از وی در مورد تأثیرات معنوی و برکات این کار پرسیدم، توضیح داد: ببینید خانمهایی که سرپرست خانوار هستند اصولاً بعضاً با مشکل مالی مواجه بوده و در رفع نیازهای ضروری خود دچار مشکل میشوند؛ من تلاشم را میکنم که یا با کمک مستقیم یا با معرفی آنها به مراکز و افراد مرتبط مشکلشان را رفع کنم و اثرات این کارها را در زندگی شخصی خودم میبینم؛ ما با هم یک خانواده هستیم، جنگل، تفریح و سفرهای زیارتی را در برنامه خودمان داریم.
ساجده در مورد دختر نوجوانی که پدر و مادرش درگیر اعتیاد به مصرف مواد بودند صحبت میکند و میگوید: این دختر به علت شرایط والدین از تحصیل محروم شده و درگیر فضاها و ارتباطات ناسالم شده بود که من او را استخدام کردم؛ الان این دختر به عنوان یکی از نیروهای حرفهای در کارگاه مشغول به کار است.
مسأله مهمی که در صحبتهای این بانوی گلستانی جلب نظر میکرد توجه بسیار به شرایط زنان سرپرست خانوار بود، او میگفت: بسیاری از افرادی که به ما مراجعه میکنند کار بلد نبوده و به همین علت نمیتوانند جایی مشغول شوند اما من آنها را استخدام کرده، هزینه رفت و آمد و دورههای تخصصی را شخصاً پرداخت میکنم تا بتوانم آنها را به یک جای مطلوب برسانم.
نقش حضرت زهرا (س) در زندگی من پررنگ است
از ساجده در مورد نیرویی پرسیدم که برای ادامه مسیر به او قوت میداد، گفت: حضرت زهرا (س) در زندگی من نقش پررنگی داشته و به جرأت میگویم از محبت اوست که من در همه لحظات همراهی و همکاری همسرم را دارم؛ در سختیها و پستی بلندیهای اوایل ازدواج گاهی باید از زندگی شخصی خودم میزدم و این نیاز به صبوری همسرم داشت، این همراهی باعث شد مادر بودن هم برای من لذت بخش شود.
این بانوی کارآفرین گلستانی در پایان گفت: طراحهای ما در کشور در حال حرکت به سمت الگوهای شرقی و غربی هستند، اما ما در گالری خودمان سعی کردیم طرحهای اصیل ایرانی اسلامی استفاده کنیم اما برای گسترش کار و تهیه امکانات اولیه اعم از تجهیز کارگاه و تهیه پارچه نیاز به مبالغ بالایی است که از سال گذشته درخواست آن را در اداره کار ثبت کردم اما هنوز موفق به دریافت آن نشدم.
انتهای پیام
نظرات