• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402090805508
  • منبع : مطبوعات

شمارش معکوس رژیم صهیونیستی برای «تصمیم سخت»

شمارش معکوس رژیم صهیونیستی برای «تصمیم سخت»

با تمام شدن مرحله تبادل اسرای غیرنظامی، رژیم صهیونیستی به مرحله تصمیم‌گیری درباره ورود به فاز انتخاب بین جنگ یا مبادله اسرای نظامی می‌رسد.

به گزارش ایسنا، جوان نوشت: ویلیام برنز، رئیس سیا و دیوید بارنیه، رئیس موساد به قطر رفته‌اند. این یعنی آنکه با شمارس معکوس پایان تمدید آتش‌بس تا ساعت ۷ صبح پنج‌شنبه، تلاش‌ها برای تمدید یا احیاناً دائمی کردن آتش‌بس در حال تشدید شدن است.

قطر گفته که در تلاش برای ایفای نقش میانجیگرانه بیشتر به منظور تثبیت آتش‌بس موقت در غزه و در نهایت رسیدن به آتش‌بس دائم است. حماس سیگنال داده که حاضر است تعداد اسرای غیرنظامی بیشتری را آزاد کند ولی کار وقتی دشوار خواهد شد که به گفته عزت الرشق، از رهبران حماس، نوبت به پرونده «نظامیان اشغالگر» برسد که پرونده آن‌ها «کاملاً متفاوت است و مقاومت شروط مخصوصی برای تبادل نظامیان دارد.»

در چنان شرایطی، نوبت به تصمیم‌گیری اسرائیلی‌ها خواهد رسید. کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد، «در روزهای آینده، ما قرار است آنچه را که در آزادی اسرا اتفاق می‌افتد تمام کنیم، و سپس باید تصمیم بگیریم چگونه از اینجا به بعد پیش برویم» و اینکه «تصمیم گیرندگان اسرائیلی با دوراهی‌های چشمگیری مواجه خواهند شد؛ تا کجا باید ادامه داد؟»

چهارمین مرحله از تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت حماس بامداد سه‌شنبه انجام شد و گردان‌های القسام در این مرحله ۱۱ اسیر صهیونیست را به صلیب سرخ تحویل دادند که آن‌ها را به فلسطین اشغالی بردند و در مقابل، صهیونیست‌ها هم ۳۳ اسیر فلسطینی را آزاد کردند. در حالی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته که ۱۷۳ اسیر دیگر همچنان در دست حماس هستند، از اینجا به بعد، کار مبادله اسرا ظاهراً به وقت اضافه رسیده، یعنی اینکه هر دو طرف به جای تمدید «چند روزه» آتش‌بس، به تمدید «روزانه» روی خواهند آورد و آزادسازی اسرا هم روندی قطره‌چکانی خواهد گرفت و احیاناً دو طرف در طول آتش‌بس، چنگ و دندانی هم به هم نشان خواهند داد. منابع رسانه‌ای روز سه‌شنبه از نقض توافق آتش‌بس موقت از طرف رژیم صهیونیستی با حمله به مناطقی در شمال نوار غزه خبر دادند، اقدامی که البته اسرائیلی‌ها، آن را به حماس نسبت داده‌اند. 

 قطری‌ها دنبال آتش‌بس دائم هستند

فلسطینیان می‌گویند که برای آزاد کردن اسرای نظامی هم آمادگی دارند، ولی این کار روندی کاملاً متفاوت را می‌طلبد. عزت الرشق، از رهبران حماس دیروز گفت که حماس آماده مذاکره در مورد تبادل اسرای نظامی رژیم صهیونیستی است، اما پرونده نظامیان اشغالگر کاملاً متفاوت است و مقاومت شروط مخصوصی برای تبادل نظامیان دارد. به نوشته جروزالم‌پست، این موضوع در مذاکرات آتش‌بس گنجانده نشده بود و شروط آزادسازی این نظامیان با شروط قبلی مربوط به آزادسازی غیرنظامیان متفاوت خواهد بود، به خصوص که منابع گفته‌اند از منظر قوانین بین‌المللی، سربازانی که حماس آن‌ها را بازداشت کرده، اسرای جنگی هستند. تحت چنین شرایطی، معنای دیگر ورود به مرحله تبادل «اسرای جنگی» این خواهد بود که تل‌آویو از ادامه جنگ منصرف شده یا اینکه حداقل قبول کرده که به دوره‌های آتش‌بس طولانی‌تری تن بدهد. با وجود اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی اخیر به جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا گفته که بعد از مرحله کنونی تبادل اسرا، جنگ را از سر خواهد گرفت و در موضع‌گیری‌های رسمی هم نشانه‌ای وجود ندارد که اسرائیلی‌ها بخواهند بعد از آتش‌بس موقت، جنگ را متوقف کنند، ولی شواهدی از تلاش‌های پشت پرده برای تبدیل آتش‌بس موقت به آتش‌بس دائمی وجود دارد. از یک طرف قطری‌ها گفته‌اند در تلاش برای ایفای نقش میانجیگرانه بیشتر به منظور تثبیت آتش‌بس موقت در غزه و در نهایت رسیدن «به آتش‌بس دائم» هستند و از طرف دیگر، تحرکات دیپلماتیک-امنیتی روزهای اخیر، نشانه‌هایی از تمایل رهبران واشنگتن و حتی تل‌آویو برای ورود به مرحله تصمیم سخت به چشم می‌خورد. در حالی که رویترز به نقل از یک مسئول ارشد وزارت امور خارجه امریکا گزارش کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا این هفته دوباره به اراضی اشغالی و امارات سفر خواهد کرد. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش کرد که ویلیام برنز، رئیس سیا و دیوید بارنیه، رئیس موساد سه‌شنبه راهی قطر شده‌اند، چیزی که می‌تواند نشان‌دهنده جدی شدن تلاش‌ها برای تداوم آتش‌بس یا حتی دائمی کردن آن باشد. واشنگتن‌پست نوشته که هدف این است که قرارداد بعدی شامل مردان و سربازان و همچنین تاریخ آتش‌بس باشد. یک مقام ارشد امریکایی به واشنگتن‌پست گفته است: «ما می‌خواهیم در ازای آزادی گروگان‌ها آتش‌بس را تمدید کنیم. شما این را نمی‌خواهید؟ این به نفع همه است و ما با تمام توان روی آن کار می‌کنیم. اکنون مهم است که همه آزاد شوند.»

 دلالت‌های ملاقات سنوار در تونل

در داخل اسرائیل نیز به‌رغم لفاظی‌های رسمی نتانیاهو و وزیر جنگ او، نشانه‌هایی درباره نزدیک شدن اسرائیلی‌ها به مرحله تصمیم سخت وجود دارد. آموس هرئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص گفته که برخلاف اظهارنظر مقامات اسرائیلی، در ارتش نیاز مبرم به ازسرگیری فوری جنگ پس از پایان آتش‌بس چهارروزه احساس نمی‌شود. آموس هرئیل گفته که با وجود اینکه ازسرنگرفتن جنگ ممکن است خطراتی را هم به همراه داشته باشد، از جمله تجدید قوای حماس و تغییرات در سطح آمادگی ارتش، با این حال ارتش نیز برای تجدید قوای خود و آماده کردن نیروهایش برای مراحل بعدی به زمان نیاز دارد. از این فراتر، این تصور فزاینده در میان نظامیان اسرائیلی در حال شکل‌گیری است که حتی اگر عملیات اسرائیل در غزه هم ادامه یابد، شرایط به وضعیت قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ برنخواهد گشت. هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش صهیونیستی دیروز این واقعیت را با اشاره به شرایط مرز با لبنان بیان کرد و گفت که واقعیت این است که شرایط در مرز لبنان هیچ‌وقت نمی‌تواند مثل قبل‌از جنگ بشود، موضوعی که درباره غزه نیز صدق می‌کند. روز به روز، شمار بیشتری از ناظران این نابودی حماس را هدفی ناشدنی توصیف می‌کنند. جوزف بورل، کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که جنبش حماس یک فکر، جریان و ایدئولوژی است و نابود شدنی نیست و روزنامه معاریو هم دستاوردهای جدید اسرائیل در جنگ ۵۰ روزه را مورد پرسش قرار داده و تأکید کرده که حماس به رغم بمباران‌ها و حمله زمینی، همچنان اوضاع را در غزه تحت کنترل دارد. با چنین اوصافی، «نیردبوری» طی یادداشتی برای کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی به یک خبر افشا شده دوشنبه شب درباره ملاقات یحیی سنوار با اسرای اسرائیل در یک تونل اشاره کرده و نوشته که «اینکه سنوار از اسرا در یک تونل بازدید کرده است، نشان می‌دهد که حماس همچنان در حال فعالیت است، به اندازه کافی شکست نخورده و به فعالیت خود به‌ویژه در مناطقی که ارتش اسرائیل هنوز به آن‌ها دست پیدا نکرده یا با آن‌ها برخورد نکرده است، ادامه می‌دهد.»

کانال تلگرامی «اخ‌فی‌الله» در یک ترجمه عبری از یادداشت «دبوری» آورده است: «در روزهای آینده، ما قرار است آنچه را که در آزادی اسرا اتفاق می‌افتد تمام کنیم و سپس باید تصمیم بگیریم چگونه از اینجا به بعد پیش برویم. حماس تلاش خواهد کرد برخی از اسرا را به عنوان حفاظت در کنار خود نگه دارد و تصمیم‌گیرندگان اسرائیلی با دوراهی‌های چشمگیری مواجه خواهند شد؛ تا کجا باید ادامه داد و برای بازگرداندن اسرای باقی مانده به خانه چه کاری می‌توان انجام داد. چگونه می‌توان کار انحلال حماس را تکمیل کرد و همه ساکنان تخلیه شده را به خانه‌های خود بازگرداند، بدون اینکه تهدیدی متوجه آن‌ها شود.»

نمای نزدیک

۱۰۰۰ سرباز رژیم صهیونیستی زخمی شده‌اند

- منابع عبری دیروز فاش کردند که تنها طی یک هفته حمله زمینی به غزه، هشت نظامی اسرائیلی به ضرب گلوله نیروهای خودی کشته و ده‌ها نفر دیگر نیز زخمی شدند. 

- روزنامه واشنگتن‌پست از قول یک مقام صهیونیست نوشته که حدود ۱۰ هزار امریکایی بعد از فراخوان ارتش اسرائیل برای حضور در جنگ، به عنوان بخشی از فراخوان ۳۶۰ هزار نیروی ذخیره، به ارتش پیوستند.

- روزنامه هاآرتص به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی برای اولین بار فاش کرد که حدود هزار سرباز اسرائیلی در جریان عملیات طوفان الاقصی زخمی شده‌اند که وضعیت ۲۰۲ تن از این سربازان وخیم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha