• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1402090805440
  • خبرنگار : 90089

در حاشیه جلسه دولت مطرح شد

گزارش وزیر نفت از فشار گاز در زمستان ۱۴۰۲

گزارش وزیر نفت از فشار گاز در زمستان ۱۴۰۲

وزیر نفت گفت: مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده در روز گذشته ۴۶۵ میلیون مترمکعب بود.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی در حاشیه نشست هیات وزیران در جمع خبرنگاران، گفت: ماههای سرد سال به خصوص در استان‌های غربی کشور به آرامی در حال فرا رسیدن است. شرکت دیس‌پچینگ شرکت ملی گاز روز گذشته در گزارشی اعلام کرد مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده ۴۶۵ میلیون مترمکعب بود.

وی ادامه داد: رشد مصرف گاز در بخش‌های صنایع و نیروگاهی نسبت به سال گذشته تقریبا شش درصد افزایش یافته است. در تامین سوخت نیروگاه‌ها روزی ۳۶ میلیون مترمکعب گاز بیش از قبل به آنها دادیم در بخش صنایع نیز روزی شش میلیون مترمکعب گاز بیش از گذشته دادیم. این اقدام وزارت نفت موجب کاهش ۲۰ میلیون لیتری سوخت مایع در این دو بخش شد و در جهت هوای پاک اقدام شد.

وزیر نفت از جمع‌آوری ۱۱.۵ میلیون مترمکعب گاز مشعل در پالایشگاه‌ها خبر داد و گفت: این حجم گاز تا پایان سال به ۱۸ میلیون مترمکعب خواهد رسید که با تحویل به پتروشیمی‌ها به محصولات پتروشیمی و ارزش افزوده تبدیل می‌شود.

اوجی با اشاره به سیاست وزارت نفت برای دوگانه‌سوز کردن خودروهای عمومی، گفت: شرکت پالایش و پخش وزارت نفت در حال دوگانه‌سوز کردن تاکسی‌ها و وانت‌بارهاست.

وی از ذخیره‌سازی سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز در مخازن طبیعی کشور خبر داد و افزود: کلیه پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها، خطوط انتقال و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز را به صورت اورهال انجام دادیم. تولید گاز خام از ابتدای دولت ۵۰ میلیون مترمکعب بیشتر شده است. بیش از ۳.۲ میلیارد لیتر سوخت مایع برای نیروگاه‌ها و صنایع ذخیره‌سازی شده است.

وزیر نفت علت ناترازی گاز را عدم سرمایه‌گذاری در دوره‌های گذشته اعلام کرد و گفت: امیدوارم با ابتکارات فوق زمستان امسال را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم.

اوجی از تزریق گاز به میادین مشترک نفتی در فصل تابستان سخن گفت  و افزود: به دلیل کاهش مصرف گاز در بخش خانگی در فصل گرم به میادین مشترک نفتی تزریق کردیم. به ازای هر ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ هزار فوت مکعب گاز که در یک میدان نفتی انجام می‌شود، یک بشکه نفت بیشتری برداشت می‌کنیم.

وی با اشاره به سیاست وزارت نفت در اجرای پنجره ملی هوشمند، گفت: تمامی شرکت‌های زیرمجموعه تلاش کرده‌اند وصل شوند اما اگر شرکتی هنوز به این سامانه متصل نشده است به دلیل مباحث مربوط به پدافند غیرعامل است. ملاحظاتی در این زمینه وجود دارد و دوستان در حال رایزنی برای رفع آنها هستند. از نظر ما هیچ مشکلی برای پیوستن شرکتهای‌مان به این سامانه وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha