• دوشنبه / ۶ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402090603880
  • خبرنگار : 50225

قاچاقچیان چوب به جان جنگل‌های نیمه‌گرمسیری خوزستان افتاده‌اند

قاچاقچیان چوب به جان جنگل‌های نیمه‌گرمسیری خوزستان افتاده‌اند
قاچاق چوب در جنگل‌های دز

ایسنا/خوزستان معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به روند قطع درختان در جنگل‌ها و مناطق مختلف استان خوزستان و لزوم برخورد با چوب‌برها، گفت: تا زمانی که بحث اقتصاد در قطع درختان وجود دارد، احکامی که برای چوب‌برها صادر می‌شود چندان بازدارنده نخواهد بود و باز هم افراد بیکار نسبت به قطع درختان اقدام می‌کنند.

سید عادل مولا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت قطع درختان اظهار کرد: مدت‌ها است که یک سری افراد سودجود به بهانه استفاده از درختان در صنعت چوب، با قیمت‌های گزاف چوب درختان قطع‌شده را از چوب برها می‌خرند و برایشان تفاوتی ندارد که چوب چه درختی باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه برخی از مناطق و نواحی خوزستان پر از درختان حائز اهمیت مانند درختان جنگل‌های نیمه گرمسیری دز و کرخه یا جنگل‌های بلوط در حوزه زاگرسی هستند، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان پایش، کنترل و جلوگیری از هر گونه قطع درخت را در محدوده‌های تحت مدیریت آغاز کرده است.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: متاسفانه بسیاری از افراد به بهانه اینکه این درختان در محدوده زمین یا مزرعه خودشان است اقدام به قطع درخت می‌کنند و ما با جدیت با این افراد برخورد کرده‌ایم.

بیشتر:

ویدیو/ جنگل‌های دز زیر تازیانه قاچاقچیان چوب

احکام برخورد با قطع درختان، بازدارنده نیستند

مولا عنوان کرد: در نیمه نخست امسال ۱۵ تا ۱۶ مورد تخلف قطع درخت در استان خوزستان کشف و ضبط شده است و این افراد به مراجع قضایی تحویل داده شده‌اند و اموال کشف‌شده هم مصادره شده است.

وی با اشاره به شیوه برخورد با افرادی که اقدام به قطع درخت می‌کنند، افزود: تا زمانی که بحث اقتصاد در قطع درختان وجود دارد، احکامی که برای چوب‌برها صادر می‌شود چندان بازدارنده نخواهد بود و باز هم افراد بیکار نسبت به قطع درختان اقدام می‌کنند.

قاچاقچیان چوب به جان جنگل‌های نیمه‌گرمسیری خوزستان افتاده‌اند...

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه هر جا که پوشش گیاهی و درخت وجود دارد شاهد قطع درختان نیز هستیم، گفت: چوب‌برها به صورت گسترده درختان را قطع نمی کنند و به صورت پراکنده اقدام به این کار می کنند.

تبعات قطع درختان جنگل‌های نیمه گرمسیری و جنگل‌های بلوط

وی بیان کرد: با توجه به اینکه این درختان عمری را گذرانده‌اند و زمان زیادی برای رشد آن‌ها گذاشته شده است، به هیچ وجه در مدت زمان کوتاه نمی‌توان درختان دیگر را جایگزین آن‌ها کرد.

با معضل قطع درختان باید جدی برخورد شود

مولا با تاکید بر لزوم برخورد جدی با چوب‌برها و قطع درختان گفت: جلسات زیادی با  اداره‌کل منابع طبیعی و همچنین دستگاه‌های امنیتی داشته‌ایم تا از قطع درختان جلوگیری کنند. از سوی دیگر برای پیشبرد صنعت چوب در خوزستان نیز باید طرح زراعت‌های چوب را اجرا کنند. در این راستا اداره‌کل منابع طبیعی در حال اجرای طرح کاشت یک میلیون نهال در خوزستان است.

وی افزود: یکی از اولویت‌های اداره‌کل حفاظت محیط زیست نیز، احیای مناطق تحت مدیریت حفاظت است و امسال هم مانند سال گذشته، از بهمن‌ماه کاشت نهال در مناطق را انجام می‌دهیم. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۶ ۲۱:۳۶

ریشه ی این مصیبت در فقر است که گریبانگیر مردم مظلوم ما شده !!! روزمزد کارگری پول یک مرغ است.... هیچ کسی از مسئولین پاسخگو نیستند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۸ ۰۴:۲۰

این مشکل سال‌ها در خوزستان به وجود آمده است بنده با چشم خودم دیدم در بلوار امام خمینی ره شرقی علنا درختان همه جاده را بریده اند . خوب شما به نقطه خوبی اشاره کردید. کسی که این چوب‌ها را می‌خرد کیست؟ کسی که آره بنزینی در ملأ عام میگیرد یعنی واقعا هیچ نظارتی بر شهر واستان نیست.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۸ ۱۳:۰۴

وقتی قوه مقننه و قوه قضاییه خواب باشند ،معلومه که قاچاقچیان بیشتر فعالیت میکنند. نبود مجازات سنگین برای جرم های این چنینی نتیجش میشه همین

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۲۱:۴۴

باید مناطقی که درخت است را مثل شهرهای دیکه با بستن کناره حاده ها مانع از ورود چوب برها شد ومحیط بانان باید مرتب گشت بزنند مثل بقیه دنیا ومحهز به دوربین واسلحه وامکانات باشند وبرای بریدن هر درخت مثل کشتن حیوانات قیمت بالایی قرار بدهند واکر قادر به پرداخت نبودند انها را حبس کنند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۹:۱۳

در هر حال هرسال تعدادی زیادی درخت به دلایل مختلفی از بین می رود برخی از این درختان ۸۰۰ ساله هستند می بایست هرساله چند برابر آن نهال درخت کاشته شود که متولی و بودجه ندارد و نمی شود