• دوشنبه / ۶ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402090603629
  • خبرنگار : 50187

۱۱ تا ۱۵ آذرماه جاری؛

نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای در دانشگاه باهنر کرمان برگزار می‌شود

نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای در دانشگاه باهنر کرمان برگزار می‌شود

ایسنا/کرمان مدیر امور نمایشگاه‌های سازمان انرژی اتمی گفت: پنجاه و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای تخصصی صنعت هسته‌ای ۱۱ تا ۱۵ آذرماه جاری در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار خواهد شد.

محمدتقی شجاعی صبح امروز ششم آذرماه در نشست خبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: در راستای جهاد تبیین، امیدآفرینی و تبیین دستاوردهای شگرف نظام، سازمان تصمیم گرفت نمایشگاه تخصصی صنعت هسته‌ای را در دانشگاه‌های کشور و به ویژه دانشگاه‌های مادر هر استان برگزار کند و این کار از سال ۸۷ آغاز شده است.

وی افزود: با توجه به اتفاقاتی که افتاده و دستاوردهای چند وقت اخیر، نمایشگاه امسال با رویکرد متفاوت نسبت به دوره‌های قبل برگزار می‌شود و برآنیم دستاوردهای سازمان انرژی اتمی در زندگی مردم و آنچه که موجب رشد و توسعه کیفیت زندگی می‌شود را به نمایش بگذاریم.

شجاعی با اشاره به اینکه نمایشگاه شامل سه بخش کلی مرور چرخه سوخت، نیروگاهی و کاربردهای صنعت هسته‌ای در صنایع مختلف می‌شود، بیان کرد: بخش مرور چرخه سوخت شامل غرفه‌های ژئوفیزیکی هوابرد، تولید کیک زرد، معادن پرتوزا، فرآوری اورانیوم، غنی سازی، تولید آلیاژهای نوین و تولید قرص و مجتمع سوخت است.

مدیر امور نمایشگاه‌های سازمان انرژی اتمی گفت: در بخش نیروگاهی علاوه بر واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر، درصد پیشرفت واحد دو و سه این نیروگاه، بخش بومی‌سازی قطعات واحد یک نیروگاه و نقشه راه بومی‌سازی ساخت نیروگاه های اتمی ارائه می‌شود.

وی اظهار کرد: در حوزه کاربردها، بخش تولید آب سنگین و زیست فناوری و رادیوداروها، توسعه فناوری پلاسما، لیزر اوپتیک و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای را ارائه خواهیم کرد و نمایشگاه توضیح محور با حضور کارشناسان سازمان در هر غرفه خواهد بود.

شجاعی با اشاره به اینکه نمایشگاه دستاوردهای انرژی از ساعت ۸ تا ۱۲ و ۱۴ تا ۱۷ روزهای ۱۱ لغایت ۱۵ آذرماه جاری در دانشگاه شهید باهنر کرمان دایر خواهد بود، تصریح کرد: برای جامعه دانشگاهی، نخبگان، صنعتگران و دانش آموزان مقطع دوم متوسطه امکان بازدید از این نمایشگاه فراهم است.

وی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه علاوه بر تبیین دستاوردهای صنعت هسته‌ای، برای نخبگان و اساتید دانشگاه و مردم، سرآغاز همکاری‌های مختلف بین سازمان انرژی اتمی و دانشگاه‌هاست.

مدیر امور نمایشگاه‌های سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه پژوهشگاه افضلی پور دانشگاه شهید باهنر در حوزه هسته‌ای فعال است و همکاری خواهیم داشت، گفت: کرمان استان کشاورزی است و سامانه‌های پرتودهی مواد غذایی و پلاسما را در برنامه داریم که در این حوزه با استان همکاری کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کشور سالیانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از خدمات رادیودارویی استفاده می‌کنند، در پایان افزود: کارخانه پلاسما برای حذف سموم آفلاتوکسین از محصولات کشاورزی به ویژه پسته، در رفسنجان راه‌اندازی خواهد شد. در باغات و نخلستان‌های جیرفت و بم نیز کار سم زدایی از طریق پلاسما دنبال می‌شود و تیم ما نزدیک به یک سال مستقر است.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین اکبری فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: ایران جزء کشورهای پیشرو در علوم پایه و بنیادی است و مسیری که خیلی از کشورها در دوره طولانی طی کردند، دانشمندان ما موفق شدند با سرعت بیشتر طی کنند.

وی افزود: در فناوری به ویژه فناوری هسته‌ای دستاوردهایی داریم که حاصل زحمات و تلاش شبانه روزی افرادی بوده که بعضاً عمر خود را در این راه گذاشته‌اند و امروز به این دستاوردها افتخار می‌کنیم که اگر به خوبی به نمایش گذاشته شود، امیدآفرینی مدنظر مقام معظم رهبری و نیاز امروز جامعه محقق خواهد شد.

اکبری فرد بیان کرد: در این راستا طبق رسالت دانشگاه و سازمان انرژی اتمی، نمایشگاه‌های بسیاری برگزار و بخشی از دستاوردها در حوزه‌های مختلف به نمایش گذاشته شده که در هفته پژوهش از ۱۱ تا ۱۵ آذرماه جاری نمایشگاه دستاوردهای تخصصی صنعت هسته‌ای در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha