• دوشنبه / ۶ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402090603628
  • خبرنگار : 71610

نگرانی‌های امنیتی اشغالگران نسبت به تمدید آتش‌بس

نگرانی‌های امنیتی اشغالگران نسبت به تمدید آتش‌بس

همزمان با ورود توافق آتش‌بس چهار روزه میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی و فشارهای داخلی و خارجی بر تل‌آویو برای تمدید آن، منابع مطلع از نگرانی ارتش این رژیم نسبت به استفاده جنبش حماس از این آتش‌بس برای تجدید قوای خود در صورت تمدید آن پرده برداشتند.

به گزارش ایسنا، مقامات ارشد و رهبران نظامی ارتش رژیم صهیونیستی نگران این مساله هستند که تمدید آتش‌بس در نوار محاصره شده غزه، تلاش‌های نظامی این رژیم علیه جنبش حماس را تضعیف کند.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره به نقل از منابع مطلع گزارش داد: این نگرانی در میان سرویس‌های امنیتی تل‌آویو شکل گرفته‌است که حماس از روزهای آتش‌بس برای «سازماندهی مجدد صفوف خود به منظور ادامه جنگ و تدارک گام‌های بعدی» استفاده کند.

در این گزارش آمده‌است: نهادهای امنیتی اسرائیل همچنین نگران هستند که مقامات ارشد جنبش حماس از فرصت آتش‌بس استفاده کرده و به همراه گروگان‌ها (اسرای صهیونیست) از طریق تونل‌های مخصوص از نوار غزه خارج شوند.

این شبکه همچنین گزارش داد: شبکه تونل‌های زیرزمینی حماس مهم‌تر، توسعه یافته‌تر و پیچیده‌تر از آن چیزی است که اسرائیل در ابتدای جنگ تصور می‌کرد، تونل‌های منطقه «رفح - محور فیلادلفیا» آسیبی ندیده و رهبران حماس از این تونل‌ها برای فرار از نوار غزه استفاده خواهند کرد.

در این گزارش نسبت به این مساله هشدار داده شده‌است که رهبران حماس با همراه اسرای صهیونیست، از جمله سربازانی که توسط گروه‌های مقاومت در نوار غزه اسیر شده‌اند، به صحرای سینا در مصر بروند و از آنجا به کشوری مانند یمن یا لبنان منتقل شوند.

منابع شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره گفتند که تحقق چنین سناریویی می‌تواند جریان جنگ را وارونه کند.

زمان به ضرر تل‌آویو است

طبق این گزارش، این نگرانی‌های نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی درحالی است که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم با فشارهای داخلی به ویژه ازسوی خانواده‌های اسرای صهیونیست در نوار غزه برای تمدید توافق آتش‌بس با جنبش حماس در ازای آزادی تعداد بیشتری از این اسرا مواجه است.

تحولات جاری همچنین علاوه بر فشارهای داخلی، فشار دیپلماتیک جامعه بین‌المللی بر رژیم صهیونیستی را افزایش داده است؛ چراکه و جامعه بین‌المللی از بمباران مجدد غزه و بحران ناشی از آن حمایت نخواهد کرد.

«آندریاس کریگ»، استاد مطالعات دفاعی و امنیتی در «کینگز کالج لندن» در این باره می‌گوید: «زمان مانند همیشه علیه اسرائیل و علیه ارتش اسرائیل است.»

کریگ معتقد است که هر چه آتش‌بس طولانی‌تر باشد، صبر جامعه بین‌المللی نسبت به ادامه جنگ کمتر می‌شود و این به معنای پیش رفتن زمان به ضرر رژیم صهیونیستی است.

بامداد چهارشنبه و پس از چند روز مذاکره غیرمستقیم، رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به توافق برای آتش‌بس موقت به مدت چهار روز و تبادل اسرا دست یافتند و امروز چهارمین و آخرین روزی است که با میانجی‌گری قطر و طرف‌های بین‌المللی برقرار است.

طبق توافق تبادل اسرا که جمعه مرحله اول آن اجرایی شد، در مقابل آزادی هر اسیر اسرائیلی، سه اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند.

این توافق در حالی انجام شد که رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش شروط مقاومت شد.

صبح جمعه و در اولین روز از اجرای آتش‌بس، هزاران نفر از مردم فلسطین که در پی حملات شدید رژیم صهیونیستی مجبور به ترک خانه‌های خود در شمال غزه و حضور در جنوب این باریکه شده بودند، بار دیگر به محل زندگی خود بازگشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha