• دوشنبه / ۶ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402090603613
  • خبرنگار : 71589

برای کشتن ابرمیکروب‌های بیمارستانی، سفید کننده با آب فرقی ندارد!

برای کشتن ابرمیکروب‌های بیمارستانی، سفید کننده با آب فرقی ندارد!

با افزایش میزان مقاومت ضد میکروبی، تهدیدات ناشی از ابرمیکروب‌ها برای سلامت انسان در حال افزایش است. این در حالی است که پژوهشگران می‌گویند سفید کننده مورد استفاده در بیمارستان‌ها برای کشتن این ابر میکروب‌ها فرقی با استفاده از آب ندارد و در واقع تاثیری روی آنها ندارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، بنا بر نتایج یک مطالعه جدید، یکی از ضدعفونی‌کننده‌های کلیدی کلردار که در حال حاضر برای تمیز کردن سطوح بیمارستانی استفاده می‌شود، شایع‌ترین علت بیماری مرتبط با آنتی‌بیوتیک را از بین نمی‌برد.

پژوهشگران دانشگاه «پلیموث» کشف کردند که هاگ‌های ابر میکروب خطرناک کلستریدیوید دیفیسیل(Clostridioides difficile) به طور کامل تحت تأثیر مقادیر حتی زیاد سفید کننده نیز قرار نمی‌گیرند.

شستشو با آب

در واقع این ماده سفید کننده حتی نتایج بهتری نسبت به شستشوی مواد با آب خالی نداشت.

دکتر تینا جوشی، دانشیار میکروبیولوژی مولکولی در دانشگاه پلیموث می‌گوید: با افزایش بروز مقاومت ضد میکروبی، تهدید ناشی از ابرمیکروب‌ها برای سلامت انسان در حال افزایش است. این مطالعه علاوه بر تاکید بر تمیزی و ایمن بودن محیط‌های بالینی ما برای کارکنان و بیماران، توانایی هاگ‌های کلستریدیویدیس دیفیسیل را برای تحمل مواد ضدعفونی در هنگام استفاده و غلظت‌های کلر فعال توصیه شده نشان می‌دهد.

کلستریدیویدیس دیفیسیل یک عفونت مرتبط با مراقبت‌های بهداشتی است که بیشتر افرادی را که آنتی‌بیوتیک مصرف کرده‌اند تحت تاثیر قرار می‌دهد. هاگ‌های آن در برابر عوامل محیطی متعدد مقاوم هستند و می‌توانند برای مدت طولانی در شرایط مختلف زنده بمانند. علائم آن نیز زمانی که بدن توسط این ابرمیکروب آلوده شود، می‌تواند از اسهال خفیف تا التهاب شدید روده بزرگ متغیر باشد.

این عفونت اغلب از طریق تماس با سطوح عفونی که معمولاً در مراکز درمانی یافت می‌شود، منتقل می‌شود. این یک خطر بزرگ برای جمعیت‌های در حال حاضر آسیب‌پذیر است و تنها در ایالات متحده مسئول حدود ۲۹ هزار مرگ سالانه است.

نظافت مناسب دست‌ها، به ‌ویژه در محیط‌های بیمارستانی و استفاده محتاطانه از آنتی‌بیوتیک‌ها، دو رویکرد پیشگیرانه برای مهار انتشار کلستریدیودیس دیفیسیل هستند. با این حال، اگر ضدعفونی‌کننده‌های معمولی در از بین بردن هاگ‌های این باکتری موفق نباشند، باید اقدامات دیگری انجام شود.

تحقیقات فوری مورد نیاز است

محققان اکنون از تحقیقات فوری در مورد روش‌های جدید ضد عفونی کردن هاگ‌های کلستریدیویدیس دیفیسیل به منظور شکستن زنجیره انتقال موجود آن در بسیاری از رایج‌ترین محیط‌های بهداشتی امروزی حمایت می‌کنند.

جوشی می‌گوید: درک نحوه تعامل این هاگ‌ها و ضدعفونی کننده‌ها برای مدیریت عملی عفونت کلستریدیویدیس دیفیسیل و کاهش بار این عفونت در محیط‌های مراقبت بهداشتی ضروری است. با این حال، هنوز سؤالات بی‌پاسخی در مورد میزان تحمل کلستریدیویدیس دیفیسیل و اینکه آیا متأثر از تحمل همزمان آنتی‌بیوتیک است، وجود دارد.

این پژوهش جدید پاسخ هاگ سه سویه مختلف کلستریدیویدیس دیفیسیل به سه غلظت هیپوکلریت سدیم بیمارستانی را بررسی کرد. هیپوکلریت سدیم یک ترکیب شیمیایی است که معمولاً به عنوان سفید کننده شناخته می‌شود. سپس هاگ‌ها بر روی فرچه‌های جراحی و روپوش‌های بیمار ریخته شدند و در زیر میکروسکوپ‌های اسکن الکترونی بررسی شدند تا ببینند آیا پوشش بیرونی هاگ پس از قرار گرفتن در معرض ماده تمیزکننده از نظر مورفولوژیکی تغییر کرده است.

جوشی می‌گوید این کار، ضرورت استفاده از ضدعفونی‌کننده‌ها و دستورالعمل‌هایی را نشان می‌دهد که برای هدف مناسب باشند و مطابق با رشد باکتری‌ها کار کنند. وی امیدوار است که این یافته‌ها تأثیر قابل توجهی بر پروتکل‌های ضد عفونی فعلی در صنعت پزشکی در سراسر جهان داشته باشد.

این مطالعه در مجله Microbiology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha