به گزارش ایسنا، موافقتنامههای همکاری شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه هوشمندسازی، توسعه فناوری صنایع و رفع نیازهای گلوگاهی و راهبردی صنعت منعقد شد.
اولین توافقنامه همکاری با هدف هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوریهای وابسته به کمک شرکتهای دانشبنیان به امضای روحالله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی رئیسجمهوری، عباس علیآبادی؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت(صمت)، امیر خرمی شاد؛ مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و محمدرضا موثقینیا؛ رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) رسید.
فراهم کردن بستر همکاری متقابل به منظور هم افزایی ظرفیتها و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان و صنایع برای اجرای هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوریهای وابسته با تمرکز بر سیستم پایش و گسیل ناوگان بارگیری و باربری و تاکید بر هوش مصنوعی و امنیت سایبری در راستای توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان و خلق ارزش افزوده به کمک فناوری از صنایع، جزء محورهای اصلی این موافقتنامه همکاری چهارجانبه است.
اجرای پروژه طراحی و راهاندازی هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوریهای وابسته با تمرکز بر سیستم پایش و گسیل ناوگان بارگیری و باربری در معدن مس سرچشمه کرمان با مشخصات فنی اولیه مورد نظر که در پیوست این موافقتنامه آمده است و در صورت حصول اطمینان از پیشبرد همکاری طرفین در این معدن، در معادن بزرگ مقیاس و کوچک مقیاس صورت خواهد پذیرفت.
بر اساس این توافقنامه همکاری معادن بزرگ مقیاس مس میدوک و سونگون و معادن متوسط مقیاس درهزار و درآلو به سوی هوشمندی و ارتقای امنیت سایبری حرکت خواهند کرد.
اجرای این پروژه در قالب تشکیل کنسرسیومی متشکل از شرکتهای دانشبنیان داخلی و در صورت نیاز استفاده از خدمات شرکت توانمند خارجی با ارزیابی دقیق شرکتهای دانشبنیان و معرفی توانمندترین شرکتهای دانشبنیان توسط معاونت علمی جهت حضور در کنسرسیوم، محقق خواهد شد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در قالب این موافقتنامه همکاری ضمن کمک به تشکیل و راهبری فراخوان انتخاب کنسرسیوم دانشبنیان و اعلام فراخوان کنسرسیوم بینالمللی و انتقال فناوری، زمینه صدور مجوزهای قانونی مرتبط با معاونت علمی را تسهیل خواهد کرد. حمایت از اجرای پروژههای دانشبنیان و محصولات یا خدمات تولید باراول (ماده ۱۰ «قانون جهش تولید دانشبنیان») از طریق حذف تشریفات قانون برگزاری مناقصات و فراهم کردن زیرساخت جهت آزمونهای آزمایشگاهی و میدانی براساس ضوابط موجود از دیگر تعهدات معاونت علمی، ذیل این توافقنامه همکاری چهارجانبه به شمار میرود.
معاونت علمی همچنین در تامین هزینههای تحقیق و توسعه تا سقف ۱۰ درصد و حداکثر ۱۰۰ میلیارد ریال و همچنین اعطای اعتبار مالیاتی حداکثر تا سقف ۳۰۰ میلیارد ریال از محل ماده (۱۱) «قانون جهش تولید دانشبنیان» به شرکت مس به ازای اجرای پروژه در هر معدن حمایت میکند.
تعهدات وزارت صمت و صنایع ملی مس ایران
وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز ضمن تصویب و ارائه برنامه عملیاتی برای هوشمندسازی معادن کشور و فناوریهای وابسته با همکاری ایمیدرو، زمینه را برای تخصیص ارز مورد نیاز به واردات تجهیزات گلوگاهی فراهم میکند.
همچنین سازمان گسترش صنایع و نوسازی ایران در قالب این موافقتنامه ضمن بررسی و تجمیع برنامه عملیاتی هوشمندسازی معادن کشور و فناوریهای وابسته و ارائه به وزارت صمت، در فرهنگسازی و استقرار نظام آموزشی تحول دیجیتال و هوشمندسازی برای معادن کشور و فناوریهای وابسته و تامین زیرساخت و امکانات لازم برای اجرای پروژههای هوشمندسازی گام برمیدارد.
شرکت ملی صنایع مس ایران ضمن تامین منابع مالی مورد نیاز پروژه هوشمندسازی در هر معدن به میزان مابقی تعهدات وزارت صمت و معاونت علمی، تامین و تحویل بخشی از تجهیزات گلوگاهی هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوریهای وابسته را در دستور کار قرار میدهد. همچنین همکاری در تامین حداکثر ۵۰ درصد از منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح از منابع در دسترس، ارائه شرح خدمات پروژه هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوریهای وابسته و تضمین دریافت خدمات و خرید موضوع این موافقتنامه برای پنج معدن موضوع این موافقتنامه در صورت موفقیت پروژه معدن سرچشمه و دریافت تاییدیههای مورد نیاز، از تعهدات شرکت ملی صنایع مس ایران است.
احداث واحد ۱۰۰هزار تنی فرآوری مواد معدنی هماتیتی به روش «کوره افقی دوار» در کشور
از جمله توافقنامههایی که در این مراسم با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی\ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، عباس علی آبادی؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت، مجتبی توانگر؛ رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی، عزتالله اکبری تالارپشتی؛ رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، محمدرضا موثقینیا؛ رئیس هیئت عامل ایمیدرو، محمدیاسر طیبنیا؛ مدیرعامل فولاد مبارکه و جمع دیگری از مسئولان امضا شد، توافقنامه احداث پلنت ۱۰۰هزار تنی جهت فرآوری مواد معدنی هماتیتی به روش کوره افقی دوار (RHF) با همکاری مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، یکی از شرکتهای دانشبنیان و شرکت فولاد هرمزگان بود.
بر اساس این موافقتنامه همکاری، طرفین متعهد شدند ضمن ارائه اطلاعات و دادههای مورد نیاز و بهره گیری از متخصصان توانمند جهت اجرای پروژه، شناسایی و معرفی شرکتهای تکنولوگ داخلی و خارجی جهت پیشبرد اهداف پروژه در مسیر تامین مواد اولیه و نمونهها با مشخصات کامل برای انجام تستهای لازم، هزینههای مورد نیاز برای انجام آزمایشات و تستهای مورد نیاز را تامین کنند.
انتهای پیام
نظرات