• شنبه / ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402090402099
  • خبرنگار : 71604

«جف بزوس»، «ایلان ماسک» را در مسابقه مریخی ناسا شکست داد

«جف بزوس»، «ایلان ماسک» را در مسابقه مریخی ناسا شکست داد

در سال‌های اخیر رقابت تنگاتنگی بین «ایلان ماسک» و «جف بزوس» در ارائه موشک برای سفر به مریخ جریان داشته اما ناسا به تازگی اعلام کرده است که موشک شرکت «بلو اوریجین»، ماموریت مریخ را پرتاب خواهد کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، «ایلان ماسک»(Elon Musk) زمانی «جف بزوس»(Jeff Bezos) را به عنوان یک شخص سطحی در اکتشاف فضایی معرفی کرد اما بنیانگذار شرکت «بلو اوریجین»(Blue Origin) آماده است که شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) را در رقابت سفر به مریخ شکست دهد.

ناسا اخیرا اعلام کرده است که در اوت ۲۰۲۴، دو فضاپیمای علمی را با اولین موشک «نیو گلن»(New Glenn) شرکت بلو اوریجین به سیاره سرخ خواهد فرستاد. هزینه این قرارداد، ۲۰ میلیون دلار است.

شرکت اسپیس‌ایکس ابتدا قرار بود محموله ناسا را در اکتبر سال جاری بر فراز یک موشک «فالکون هوی»(Falcon Heavy) همراه با ماموریت «سایکی»(Psyche) ناسا که عازم یک سیارک بود، به فضا پرتاب کند. با وجود این، ناسا فضاپیماهای خود را از پرتاب خارج کرد زیرا فالکون هوی آنها را در مسیر مناسبی قرار نمی‌داد تا در مدار مریخ قرار بگیرند.

اعلام جدول زمانی جدید، اندکی پس از پرتاب موشک «استارشیپ»(Starship) اسپیس‌ایکس صورت گرفت که او می‌خواهد از آن برای انتقال خدمه به ماه و در نهایت مریخ استفاده کند. استارشیپ در دومین تلاش برای پرتاب منفجر شد.

بیشتر بخوانید:

بلندترین موشک جهان دوباره در آسمان منفجر شد

یک جفت فضاپیمای مشابه که ماموریت «ESCAPADE» ناسا را تشکیل می‌دهند، سوار بر موشک نیو گلن خواهند شد که هر کدام قرار است سه آزمایش را برای بررسی اثر بادهای خورشیدی بر «مگنتوسفر»(magnetosphere) سیاره انجام دهند.

این پرتاب، بخشی از تلاش گسترده ناسا برای استفاده کردن از پیمانکاران خصوصی برای رسیدن به مریخ با قیمت ارزان‌تر است. مقامات ناسا در بیانیه‌ای درباره ESCAPADE نوشتند: این قراردادهای بسیار انعطاف‌پذیر با استفاده از سطح پایین‌تری از تضمین ماموریت و بهترین شیوه‌های تجاری برای پرتاب موشک، به گسترش دسترسی به فضا از طریق هزینه‌های پرتاب کمتر کمک می‌کنند.

این تصمیم ناسا، جدیدترین فصل از مسابقه فضایی میلیاردرها بین ماسک و بزوس است که در اوایل سال جاری شاهد برنده شدن هر یک از شرکت‌ها در قراردادهای چند میلیارد دلاری جداگانه با ناسا برای رفتن به ماه بود.

ناسا در ادامه بیانیه خود نوشت: هر ماهواره دارای سه نوع تجهیزات خواهد بود؛ یک مغناطیس‌سنج برای بررسی میدان مغناطیسی، یک تحلیلگر الکترواستاتیک برای بررسی یون‌ها و الکترون‌ها و یک کاوشگر «لانگمویر»(Langmuir) برای اندازه‌گیری چگالی پلاسما و شار فرابنفش شدید خورشیدی.

ناسا می‌تواند با ارسال محموله میان‌سیاره‌ای بر فراز موشک نیو گلن، شانس بزرگی داشته باشد زیرا بلو اوریجین هنوز پرتاب آزمایشی موشک را انجام نداده است. «بردلی اسمیت»(Bradley Smith) مدیر دفتر خدمات پرتاب ناسا، در جلسه روز دوشنبه کمیته اکتشاف و عملیات انسانی شورای ناسا گفت که قیمت قرارداد، منعکس‌کننده این سطح از خطر است.

ماموریت ESCAPADE یک مأموریت «کلاس D» است؛ به این معنی که اولویت نسبتا پایینی را برای راهبرد کلی ناسا دارد. همچنین، کلاس D بدین معناست که اهمیت ملی ماموریت بین کم تا متوسط است و باید کم‌هزینه باشد. این امر کاملا با بودجه ۷۹ میلیون دلاری مأموریت ESCAPADE مطابقت دارد.

مدارگردهای دوقلوی ESCAPADE پس از حدود ۱۱ ماه به مریخ خواهند رسید و چرخش به دور سیاره را آغاز خواهند کرد. این ماموریت بخشی از برنامه ناسا برای استفاده کردن از شرکت‌های تجاری بیشتر برای رسیدن به فضاست که خطرهایی را نیز به همراه دارد.

مقامات ناسا در ادامه بیانیه‌ ماموریت ESCAPADE نوشتند: با به کار گرفتن سطح پایین‌تری از تضمین ماموریت و بهترین شیوه‌های تجاری برای پرتاب موشک، این قراردادهای بسیار انعطاف‌پذیر به گسترش دسترسی به فضا از طریق کاهش هزینه‌های پرتاب کمک می‌کنند.

باید دید که آیا نیو گلن به موقع برای پنجره پرتاب ماه اوت آماده عرضه می‌شود یا خیر. بلو اوریجین در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ را برای پرتاب آغازین نیو گلن هدف قرار داده است. پیش از آن، تاریخ پرتاب برای اواخر سال ۲۰۲۱ در نظر گرفته شده بود. تا زمان انتشار این مقاله، موشک هنوز پرواز نکرده است.

اسمیت روز دوشنبه گفت: مطمئنا برخی از خطرات برنامه‌ریزی در مورد رسیدن نیو گلن به سکوی پرتاب وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha