• شنبه / ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402090401909
  • خبرنگار : 50622

فعالیت‌های مجمع خیرین حامی کودکان بازمانده از تحصیل البرز

فعالیت‌های مجمع خیرین حامی کودکان بازمانده از تحصیل البرز

ایسنا/البرز مدیرعامل مجمع خیرین حامی کودکان بازمانده از تحصیل استان البرز گفت:  این مجمع با همکاری و هم افزایی دو موسسه دارالاکرام و خانه فرهنگی غدیر حدود  ۳۰۰ تا ۴۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل و فرزندان مادران سرپرست خانوار را تحت پوشش خدمات حمایتی خود قرار داده است.

حیدر سمیرکرم  در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سه موسسه دارالاکرام، خانه فرهنگی غدیر و مجمع خیرین حامی کودکان بازمانده از تحصیل، با هم افزایی در سطح استان البرز فعالیت می‌کنند و جامعه هدفشان زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنهاست.

 وی افزود: هدف از تحت پوشش قرار دادن این خانواده‌ها، این است که به دانش آموزان و فرزندان مادران سرپرست خانوار کمک کرده تا در چارچوب مدرسه و تحصیل باقی بمانند و  بار مالی را  که تحصیل فرزندان متوجه مادر سرپرست می‌کند، از روی دوش او برداشته شود. از این طریق فرزندان به دلیل تامین نیازهای مادی خانواده، از چرخه آموزش خارج نشده و خانواده و شهر با پدیده کودک کار یا کودک خیابانی  مواجه نشود.

 سمیر کرم ادامه داد: موسسه دارالاکرام که در سطح کشور در حال فعالیت است، در استان البرز  از سال ۹۵ فعالیت خود را  آغاز کرده و  تعداد ۳۰۰ دانش‌ آموز را  تحت پوشش حمایت‌های خود دارد. حمایت این موسسه  به این صورت است که فرزندان مادران سرپرست خانوار را بورسیه تحصیلی می‌کند. با تلاش دارالاکرام اکثر این بچه‌ها حامیان مالی دارند و ماه به ماه مبالغی را برای حمایت از آنها پرداخت می‌کنند. این موسسه در کنار حمایت مالی خدمات مشاوره و پزشکی، تهیه پک لوازم الاتحریر و خدمات دیگری را به صورت غیرنقدی برای این خانواده‌ها  ارایه می‌دهند.

 وی درباره فعالیت موسسه دیگر این خیریه آموزشی بیان کرد: خانه فرهنگی غدیر،  در استان البرز و به ویژه در شهر کرج  به مدت  ۱۲ سال است که در حال فعالیت بوده و خدماتی را برای این خانواده‌ها تعریف و ارائه کرده است. از جمله این طرح‌های حمایتی پشتیبان تحصیلی است. چون مادران در این خانواده‌ها شاغل هستند، بنابراین فرصتی ندارند که به امور درسی دانش‌آموز خود رسیدگی کنند. در قالب طرح پشتیبان تحصیلی درس فرزندان این مادران پیگیری ‌می‌شود و چنانچه نیاز به کلاس تقویتی باشد، توسط همکاران فرهنگی داوطلب نسبت به ارائه آن به این دانش آموزان  اقدام می‌کنند.

سمیر کرم افزود: در صورتی که فرزندان این خانواده‌ها نیاز به مشاوره تخصصی داشته باشند، از مشاوره مرکز استفاده می‌شود. همچنین معاینه پزشکی که به صورت منظم و هر شش ماهه یکبار برای این خانواده‌ها صورت گرفته و اگر نیاز به درمان و تشخیص پزشکی در سطوح بالاتر داشته باشند، به متخصصین ارجاع داده می‌شوند. همچنین این موسسه در طول سال همزمان با مناسبت‌ها، عید نوروز یا ماه مبارک رمضان و سال تحصیلی سبد کالا، بن کفش و لباس و لوازم تحریر تهیه کرده و به این خانواده‌ها اهدا می‌کند.

وی درباره حمایت  کودکان از تحصیل بازمانده گفت: اما مرکز سومی که طی  دوسال  اخیر در استان  شکل گرفته،  مجمع خیرین کودکان بازمانده از تحصیل است.  یکی از مسائلی که ما به علت کرونا و تدریس مجازی مدارس با آن مواجه شدیم، این بود که حجم زیادی از دانش‌آموزان این خانواده‌ها جذب بازار کار شدند. لذا این موسسه در سرتاسر کشور توسط خیرین شکل گرفت تا از این دانش‌آموزان حمایت کند.

سمیر کرم ادامه داد: طی این مدت، این مجمع همکاری تنگاتنگی با آموزش و پرورش ایجاد کرد و از طریق لیست‌هایی که از مراکز بهزیستی و یا کمیته امداد توسط آموزش و پرورش تهیه و مددکاری شده بود، دانش آموزانی که جذب بازار کار شده بودند، شناسایی شدند و توانستیم با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان به محیط آموزش برگردانیم.

 وی افزود: این مجمع علاوه بر اینکه کودکان بازمانده از تحصیل را جامعه هدف خود قرار داده است، یک برنامه دیگر دارد که بر اساس آن یک تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان فنی و حرفه‌ای استان البرز منعقد کرده تا دانش‌آموزانی که به هر دلیلی نمی‌خواهند یا نمی‌توانند در چرخه آموزش بمانند، از طریق فرصت‌های آموزشی، حداقل مهارت‌های شغلی را یاد بگیرند که با  مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه‌ای بتوانند به وسیله آن جذب بازار کار شوند. در راستای این طرح، مواردی را که به این مجمع  ارجاع می‌شد، به سازمان فنی و حرفه‌ای معرفی کردیم. در این خصوص سازمان فنی و حرفه‌ای، معاونت ابتدایی آموزش و پرورش استان و معاونت نهضت اداره کل همکاری بسیار خوبی با مجمع داشتند که جای تشکر و تقدیر دارد.

این فعال امور خیریه آموزشی اظهار کرد: با هم افزایی و همکاری این سه خیریه آموزشی و مساعدت کانون پرورش فکری در تابستان کلاس‌های هنری و فرهنگی، برای  فرزندان جامعه هدف مجمع برگزار شد تا  فرزندان این خانواده‌ها  به غیر از موضوعات درسی بتوانند از لحاظ هنری و فرهنگی فرصت رشد و استعدادیابی داشته باشند و از طرف دیگر حضور در این کلاس‌ها باعث نشاط در  روحیه آنها شده و  هنر  نوعی کار درمانی را برای آنها انجام دهد.

وی درباره همکاری با بنیاد احسان گفت: مجمع اقدام مهم دیگری را که انجام دادند همکاری با بنیاد احسان بود. در سال تحصیلی جاری، بنیاد احسان ۱۰۰۰ پک کمک آموزشی شامل لوازم الاتحریر را برای مجمع خیرین سراسر کشور اختصاص داده بودند که حدود ۳۰۰ پک آن را برای استان البرز گرفتیم که بین دانش‌آموزان منطقه ماهدشت، اشتهارد، نظرآباد، گرمدره توزیع شد. همچنین بخشی از آن به  اداره کل آموزش و پرورش استاد تحویل شد تا بر اساس اطلاعاتی که از دانش آموزان نیازمند خود دارند، توزیعش را انجام دهند.

وی تاکید کرد: در این سه موسسه به جای اینکه کار موازی  انجام شود، هدف این است که در کنار یکدیگر و به صورت جزیره‌ای و  با هم افزایی خدمات و وظایفی را که هر یک از مجموعه‌ها نسبت به کودکان و فرزندان جامعه هدف خود تعریف کرده‌اند را  به سه مجموعه دیگر تعمیم دهیم. با این دید در استان البرز این سه سمن ۳۰۰ تا ۴۰۰ دانش‌آموز را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است.

سمیر کرم درباره منابع مالی این مجمع خیریه اموزشی افزود: مجمع عملا وابستگی به مجموعه یا  نهادی ندارد و کاملا مردم نهاد است. البته مجوزهای لازم برای فعالیت را از مراجع مربوطه اخذ کرده‌  و بر عملکرد آن  نظارت می‌شود، ولی اکثریت کمک‌های مالی از طریق کمک‌های مردمی و خیرین تامین شده  است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha