خسرو شهبازی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه امسال حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب درختی در استان تولید شده است، افزود: درصدد تسهیل کار صادرکنندگان برای روان سازی صادرات سیب درختی به کشورهای هدف هستیم.
وی ادامه داد: مکاتبات متعددی با وزارت جهاد کشاورزی در راستای تسهیل صادرات انجام شدهاست و در زمینه قرنطینه نیز در تمام طول شبانه روز مجوز قرنطینه را صادر میکنیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: در زمینه برگشت ارز هم پیگیری هایی شده تا به جای ارز، تهاتر سیب با موز اجرا شود تا سودی دو طرفه نیز برای صادر کنندگان داشته باشیم؛ این موضوع در قالب یک مصوبه است تا به ازای هر ۱.۵ کیلو سیب یک کیلو موز و یا سایر محصولات مورد نیاز وارد شود.
شهبازی بیان کرد: پاکستان، هندوستان، لیبی، روسیه، افغانستان، کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و اقلیم کردستان عراق از مقاصد صادراتی سیب آذربایجان غربی به شمار می روند.
وی اظهار کرد: بیشترین صادرات سیب کشور مربوط به آذربایجان غربی است ولی چون در گمرکات استان اظهارنامه آنها تایید نمی شود، درباره میزان ارز وارداتی از طریق صادرات سیب درختی اطلاعات جامعی نداریم.
وی گفت: ۳۰ درصد سیب درختی کشور در آذربایجان غربی تولید می شود و ۴۸ هزار و ۵۳۳ بهرهبردار در این بخش در شهرستان های مختلف استان فعالیت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: طرحهایی از جمله جایگزین سازی پایههای رویشی به جای پایههای بذری و حذف باغات درجه ۳، اصلاح باغات درجه ۲ و توسعه باغات در مناطق مستعد و خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه در دستور کار است که در صورت تامین اعتبار با شتاب بیشتری اجرا خواهد شد.
وی گفت: از مجموع ۱۲۲ هزار هکتار از اراضی باغی استان در حدود ۶۵ هزار و ۴۱ هکتار از باغات به محصول سیب اختصاص دارد.
انتهای پیام
نظرات