داوود حکمت پو دوم آذرماه ۱۴۰۲ در نشست با معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک دارای ۷ معاونت، ۷ دانشکده و ۵ مرکز آموزشی درمانی است.
وی بیان کرد: تاکنون سه هزار و ۳۵۷ عنوان مقاله تهیه و منتشر شده و ۱۹ استاد تمام، ۵۰ دانشیار، ۱۸۷ استادیار و ۴۶ مربی در دانشگاه فعالیت دارند، در مجموع ۳۵۴۵ دانشجو و ۱۲۵ دانشجوی بین المللی(اکثرا از کشور پاکستان و لبنان) در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
حکمت پو با بیان اینکه معاونت تحقیقات تا سال ۱۳۹۲ با معاونت آموزش ادغام بود که پس از آن به یک معاونت مجزا تبدیل شد و روند تولید مقالات به ویژه مقالات بین المللی نیز در حال افزایش بوده است، افزود: چارت این معاونت چارت قدرتمندی نیست و تعداد کارشناسان کم است و با توجه به حجم امور، این تعداد کارشناس مکفی نیست.
وی موضوعاتی چون جوانی جمعیت، آلاینده ها، خودکشی و سرطان را از اولویت های اصلی استان در حوزه پژوهش بیان کرد و گفت: در سال جاری تعداد طرح های تحقیقاتی مصوب شده بالغ بر ۴۲ طرح است و ۱۵۸ پایان نامه و ۱۳۷ مقاله نیز تهیه شده است. و در شش ماهه نخست امسال نیز در حوزه طب سنتی ۳۱ طرح خاتمه یافته ثبت شده است.
حکمت پو با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات مولکولی، گفت: این مرکز با اهدافی چون توسعه و راه اندازی تست های جدید تشخیص مولکولی با توجه به نیاز مراکز درمانی، طراحی و تولید نمونه آزمایشگاهی کیت های آزمایشگاهی، جذب و آموزشی دانشجویان دکتری تخصصی و پژوهشی داخلی و بین الملل و طراحی و تولید فرآورده های بیولوژیک مورد نیاز نظام سلامت فعال است.
وی بیان کرد: در مرکز تحقیقات عفونی برنامه هایی چون تامین اعتبار جهت خرید دستگاه های مورد نیاز، تامین زیرساخت های لازم جهت چاپ نشریه، برگزاری دوره دکتری تخصصی پژوهشی و تامین ردیف استخدامی جهت جذب و نگهداشت نیروی انسانی را دنبال می کند، اما مسئله اینجاست که این دو مرکز تحقیقات، تجهیزات و دستگاه های به روزی ندارند.
وی با اشاره به فعالیت هسته های پژوهشی اجتماعی، سرطان، سلامت زنان و مطالعات ثانویه گفت: ۱۱ واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه مستقر هستند. این مرکز طراحی وب سایت ارائه خدمات توانبخشی در منزل، تولید مقرون به صرفه نانوذرات اکسید روی با کاربردهای پزشکی و طراحی نانو کپسول پپتید ضد میکروبی LL۳۷ را در حال پیگیری دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به همکاری مراکز تحقیقاتی با صنایع استان، افزود: بازنگری طرح جامع مدیریت پسماند اراک، مکان یابی و طراحی ایستگاه های انتقال پسماند و مدیریت مکانیابی و طراحی محل دفن پسماندهای ساختمانی شهرستان ملایر، سه طرح ارتباط با صنعت است که توسط معاونت تحقیقات در حال پیگیری است، همچنین در کنار صنایع، شهرداری ها از جمله شهرداری اراک نیز درخواست همکاری با دانشگاه را دارند.
وی با اشاره به بازسازی کتابخانه مرکزی این معاونت، گفت: ۲۰ سال از ساخت این کتابخانه گذشته بود و طی ۲۰ سال اخیر هیچ گونه بودجه ای برای ساماندهی این کتابخانه گرفته نشده بود که بهسازی آن در اولویت قرار گرفت و امروز در شرایط مطلوبی قرار دارد.
اخذ مجوز راه اندازی مرکز تحقیقات آلاینده ها، اخذ مجوز قطعی مرکز تحقیقات طب سنتی، اخذ مجوز پژوهشکده دانشگاه، اجرایی کردن طرح های یک درصد ماده ۵۶، اجرای طرح های ارتباط با صنعت، راه اندازی حیوانخانه تحقیقات و ساخت برج پژوهش از دیگر برنامه های آتی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک برشمرد.
انتهای پیام
نظرات