• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402090100771
  • خبرنگار : 30057

حل مهاجرت نخبگان با مسؤولیت پذیری نخبه و ایجاد شرایط برای فعالیت از سوی حاکمیت

حل مهاجرت نخبگان با مسؤولیت پذیری نخبه و ایجاد شرایط برای فعالیت از سوی حاکمیت

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه موضوع مهاجرت نخبگان تنها زمانی حل می‌شود که نخبگان احساس مسؤولیت و حاکمیت زمینه را برای فعالیت او فراهم کند، گفت: باید شرایطی فراهم شود که نخبگان بومی بتوانند با نخبگان جهان ارتباط بگیرند و معتقدیم این مهم سبب رشد فضای نخبگانی می‌شود به شرطی که این ارتباط در نهایت در کشور اثربخش باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، سید سلمان سید افقهی در نشست با برگزیدگان المپیادهای علمی، گفت: بنیاد ملی نخبگان طی سال‌های گذشته مسیر پرفراز و نشیبی را در خدمت رسانی به جامعه نخبگانی طی کرده است و وضع موجود ثمره و حاصل این دوران آزمون و خطا است.

وی افزود: در این مدت در قالب طرح‌ها و شیوه‌نامه‌های متعدد، انواع حمایت‌ها به جامعه نخبگانی اعطا شد اما در نهایت درک عمومی مورد انتظار از فضای نخبگانی رخ نداده است که این موضوع خود نیازمند آسیب شناسی و بررسی دقیق است و در همین راستا در این دوره بنیاد نخبگان قصد دارد برنامه‌های مختلف را تجمیع و به جای طرح‌های متکثر و پراکنده مسیری پیوسته ترسیم کند.

سید افقهی با بیان اینکه مسیر فرد در نخبگی باید مثل مسیر فرد در دانشگاه پیوسته باشد، یادآور شد: بنیاد ملی نخبگان باید به محلی برای تجمیع تجربیات و اشتراک آنها با نخبگان تبدیل شود تا افراد مبتنی بر استعداد و علاقه‌مندی و صدالبته نیاز کشور در مسیر نخبگانی حرکت کنند. بنیاد ملی نخبگان یک نهاد تسهیلگر است که باید با همکاری دیگر دستگاه‌ها حمایت‌های لازم را به جامعه نخبگانی ارائه دهد گرچه در این حمایت‌ها تسهیلات مالی نیز قرار دارند اما هر تسهیلی باید ابزاری برای رسیدن فرد به نخبگی باشد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه مدیران قبلی زحمت بسیاری در حوزه نخبگان کشیدند اما غفلت از پیوستگی مسیر آسیب‌زا بود، گفت: فرد باید طبق پرونده نخبگی پایش شود تا به پویایی برسد. باید دانست مسیر نخبگی کاملاً پویاست و فرد باید روز به روز به اثربخشی نزدیک‌تر شود. در این مسیر بنیاد ملی نخبگان نیز باید حامی فرد نخبه باشد. طرح‌های قبلی بنیاد ملی نخبگان همچنان اجرا خواهند شد اما این بار در یک مسیر مشخص و متناسب با لایه نخبگانی فرد و میزان اثرگذاری.

وی با بیان اینکه نخبه پروری و نقش آفرینی در چرخه نخبه پروری یکی از وظایف اصلی نخبگان است، خاطرنشان کرد: نخبگان نه تنها در تدوین برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان، بلکه در بخش‌های مختلف دولت نیز باید پیشنهادات عملیاتی و راهکارهای اجرایی برای برون‌رفت از مشکلات داشته باشند؛ برای نیل به این هدف نخبه باید در میدان حضور داشته باشد و مشکلات و مسائل را کف میدان حل کند. به عنوان نمونه، امروز کشور در بخش اقتصادی در نظام بانکی مشکلات متعدد دارد. از طرفی با مسئله تورم نیز دست و پنجه نرم می‌کند. این قبیل مشکلات همه باید در میدان عمل توسط نخبگان حل شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: قشر نخبگان باید علاوه بر تحلیل، در ارائه راهکارهای عملی نیز موفق عمل باشند، چون مشکلات و مسائلی را در میدان عمل می‌بینند که در هیچ کتابی نوشته نشده و هرگز با آنها مواجه نشده‌اند.

سید افقهی با بیان اینکه میدان عمل اثربخشی نخبگان آزمایشگاه، تولید، صنعت و بخش‌های دیگر جامعه است، تاکید کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد افراد با تجربه در حوزه‌های عملیاتی را به شبکه نخبگان متصل کند تا با اشتراک تجربیات و اندوخته‌های آنان نخبگان بتوانند با دید بهتری با مسائل کشور مواجه شوند.

وی یادآور شد: موضوع مهاجرت نخبگان تنها زمانی حل می‌شود که هم نخبه احساس مسئولیت کند و هم حاکمیت زمینه را برای فعالیت او فراهم کند. همچنین باید شرایطی فراهم شود که نخبگان بومی بتوانند با نخبگان جهان ارتباط بگیرند و معتقدیم این مهم سبب رشد فضای نخبگانی می‌شود به شرطی که این ارتباط در نهایت در کشور اثربخش باشد.

سید افقهی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان خانه نخبگان است، گفت: در فضای کنونی هم بنیاد ملی نخبگان هم معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و هم عموم جامعه دغدغه نخبگانی دارد. از طرفی بنیاد ملی نخبگان جایگاه  خوبی در حاکمیت دارد که می‌تواند از آن برای بهبود فضای کنونی بهره ببرد؛ این یعنی فرصتی مغتنم که باید از آن به بهترین نحو استفاده کرد.

 قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در پایان از برنامه برگزاری اردوهای علمی و صنعتی با حضور نخبگان خبر داد و یادآور شد: در این اردوها ضمن ارائه برنامه‌های مختلف بنیاد ملی نخبگان و شرح تفصیلی رویکردها و سیاست‌های این بنیاد در دور جدید تلاش می‌شود تعامل مناسبی در جامعه نخبگانی و نظام نخبگانی ایجاد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha